Robin (22) werkt in de techniek: ‘Ik hoop dat er veel meer vrouwen komen, want het is superleuk’

Aangeboden door Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht

Hoppenbrouwers Barendrecht vacatures Robin Monster (1)
Foto: Hoppenbrouwers Barendrecht

Robin Monster (22) is hardware engineer bij Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht. Ze begon hier als stagiair en werkt er momenteel aan haar afstudeerproject. “Ik moet mijn diploma nog halen, maar een baan hier heb ik alvast in the pocket. Na het eerste halfjaar vond ik het meteen al heel leuk, en die mening is zeker niet veranderd. Ik dacht: als ze een baan aanbieden zeg ik geen nee. En dat gebeurde.”

“Ik had totaal niet gedacht dat ik in de techniek zou belanden, tot ik erachter kwam wat je er allemaal mee kan. De techniek ontwikkelt continu. Er is altijd weer wat nieuws, waardoor je nooit kan stoppen met leren. Niks is te gek: je zou altijd weer iets kunnen bedenken en het vervolgens uitdenken en ontwerpen. Daardoor ben ik steeds meer van de techniek gaan houden.”

Ikea‐bouwpakket, maar dan anders

“Bij Hoppenbrouwers houd ik me bezig met het engineeren; voornamelijk technisch tekenen en ontwerpen van projecten. Je kunt hierbij denken aan de tekeningen die bij een Ikea‐bouwpakket gebruikt worden; aan de hand van die tekening kan iets in elkaar gezet worden. Met mijn tekeningen, of elektrische schema’s, kan een monteur een technische installatie bouwen.”

Van niets íéts maken

“Het leukste aan mijn werk vind ik het ontwerpen: ik mag iets bedenken dat moet gaan werken en waar andere mensen voordeel van hebben. Je maakt van niets íéts. Mijn eerste stageopdracht was het vervangen van de besturing van een gemaal. Uiteindelijk moest dat ervoor zorgen dat alle rioleringen in die regio goed zouden doorstromen. Als je iets uittekent, betekent dat niet dat het het meteen gaat doen. Dat maakt het steeds weer uitdagend; moeilijk, maar ook heel leuk. En omdat je telkens aan een nieuw project werkt, is het heel afwisselend. Vooral als je een paar kleinere projecten hebt, kan het elke week anders zijn.”

Veel grapjes, maar ook hard werken

“Binnen het bedrijf worden veel grapjes gemaakt, maar wordt ook hard gewerkt. Die balans is heel goed. Je komt hier echt in een warm bad terecht. Vanaf het begin werd ik gewoon als medewerker gezien en niet als stagiair. Je wordt overal in meegenomen en de band is heel goed. Zelf zit ik in een vrij jong team, maar je kan met vragen altijd terecht bij een lead engineer van een andere vestiging. Elke vestiging heeft een eigen specialisatie. Bij ons is dat industriële automatisering, en andere vestigingen richten zich bijvoorbeeld op service of veiligheid. Maar uiteindelijk zijn we wel echt één Hoppenbrouwers.”

Sneller door die lastige maandag heen

“Plezier staat centraal bij Hoppenbrouwers. Ik ga elke dag met een lach naar mijn werk en kom met een lach weer thuis. Tuurlijk, een lastige maandag heeft iedereen wel eens, maar bij Hoppenbrouwers kom je daar toch sneller doorheen. Op maandag vertellen we elkaar in een halfuurtje wat we de komende week gaan doen. Daar geven we ook een persoonlijke twist aan, met leuke of grappige verhalen over het weekend. Er wordt vaak goed gelachen en dat zorgt weer voor een stukje verbondenheid.”

On‐ en offline feestjes

“Normaal gesproken hebben we bij Hoppenbrouwers het Hopcafé, maar door de coronamaatregelen ben ik daar nog niet geweest. Toch gebeurt er ook nu van alles om binding met elkaar te houden. Als jaarafsluiting regelde de directeur een talkshow met een quiz. Met carnaval stuurden ze een presentje en we hadden laatst ook een online bingo. Dat doet de marketingafdeling heel goed. Het is namelijk heel belangrijk dat je iedereen kent, zodat je voelt dat je naar iedereen toe kan gaan met vragen.”

Nooit klaar met leren

“Ik begin nu als Hardware Engineer, maar mag binnen Hoppenbrouwers nog heel veel dingen gaan zien. Ik kan van junior doorgroeien naar volgende gradaties, en dat is ook wel mijn doel. Zodat ik andere projecten kan gaan doen, of iets grotere. Er zijn heel veel mogelijkheden binnen het bedrijf. Ik wil het beste uit mezelf halen, maar voorlopig ga en wil ik nog heel veel leren in deze rol. Sowieso blijf ik in de techniek werken, want ik geniet er nog elke dag van. Er is zo veel verandering en je bent nooit klaar met leren. Dat geeft een goed gevoel.”

Vrouw in een mannenwereld

“De techniek is nog steeds voor zo’n 90% een mannenwereld. Ik hoop dat er veel meer vrouwen komen, want het is superleuk en wij kunnen dit ook zéker. Bovendien: hoe meer vrouwen er komen, hoe minder het straks nog een mannenwereld is. Iedereen is hartstikke vriendelijk en staat altijd klaar om te helpen. En het voordeel van al die mannen is: er gebeurt niks achter je rug om. Alles wordt gewoon rechttoe, rechtaan gezegd. Dat kan irritaties en miscommunicatie voorkomen. En áls er even irritatie is, dan zoek je elkaar gewoon niet op. Dat bevalt me heel goed. Ja, die mannen kunnen elkaar goed belachelijk maken, maar we weten altijd dat het een grap is. Soms vragen ze ook aan mij: ‘Kan dat wel, die grap?’”

Kom gewoon kijken!

“Tegen mensen die twijfelen of ze ook de techniek in willen, al dan niet via omscholing, zou ik zeggen: kom gewoon kijken! Vraag bij een technisch bedrijf of je een tijdje mee mag lopen. Bij Hoppenbrouwers kan dat altijd, dus aarzel zeker niet. Juist door het werk in de praktijk te zien kan je oordelen wat je ervan vindt. De techniek blijft maar groeien, en heeft altijd mensen nodig.”

Lijkt het je leuk om Robins collega te worden? Kijk dan even op de vacaturepagina van Hoppenbrouwers Barendrecht om te zien of er een leuke vacature voor je bij is!

Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht

Bijdorpplein 19, 2992 LB Barendrecht

Nu geopend

Meer informatie

Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht

Bijdorpplein 19, 2992 LB Barendrecht

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “10 x de nieuwste vacatures in Rotterdam”

10 x de nieuwste vacatures in Rotterdam

Vacatures Rotterdam uitzicht centrum kantoren
Ga naar “Handen uit de mouwen! 10 kakelverse vacatures in Rotterdam”

Handen uit de mouwen! 10 kakelverse vacatures in Rotterdam

Vacatures Rotterdam foto Iris van den Broek
Ga naar “Bijzondere vacature: ‘Er zijn zoveel mensen die er dankzij ons weer op uit kunnen’”

Bijzondere vacature: ‘Er zijn zoveel mensen die er dankzij ons weer op uit kunnen’

Aangeboden door Trevvel

In onze gids

Ga naar “Teds”

Teds

 • Schiekade 189
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 17:00
Teds Rotterdam

Nu geopend

Ga naar “Le Fanfare – Lusthofstraat”

Le Fanfare – Lusthofstraat

 • Lusthofstraat 42a
 • Kinderkleding
 • 09:00 - 17:00
LeFanfare_pers_1

Nu geopend

Ga naar “Cizz”

Cizz

 • Atjehstraat 90
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 23:00
cizz terras

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Quooker cadeau bij aanschaf van jouw droomkeuken”

Quooker cadeau bij aanschaf van jouw droomkeuken

 • Keukenloods.nl Rotterdam
 • Geldig t/m 15 augustus 2021
Quooker cadeau Keukenloods.nl nieuwe keuken

Topper

Ga naar “Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99”

Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Rolgordijn Maaike Beige van € 23 voor € 20,70”

Rolgordijn Maaike Beige van € 23 voor € 20,70

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,99”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Huismeester”

Huismeester

 • Aktiegroep Het Oude Westen
 • Vrijwillig
Stichting Aktiegroep Het Oude Westen Rotterdam vacatures

Topper

Ga naar “Opbouwwerker (tijdelijk)”

Opbouwwerker (tijdelijk)

 • Aktiegroep Het Oude Westen
 • Tijdelijk
Stichting Aktiegroep Het Oude Westen Rotterdam vacatures

Topper

Ga naar “Zakelijk coördinator (parttime)”

Zakelijk coördinator (parttime)

 • Aktiegroep Het Oude Westen
 • Parttime
Stichting Aktiegroep Het Oude Westen Rotterdam vacatures

Topper

Ga naar “Front office Manager / Amsterdam en Rotterdam”

Front office Manager / Amsterdam en Rotterdam

 • The James Hotel
 • Fulltime
Ga naar “Jongerencoach”

Jongerencoach

 • B&A Civic B.V.
 • Fulltime/Parttime