Concurrentie is gezond, vinden ze bij Freely – en dit is waarom

Aangeboden door Freely 20 januari 2019

Freely is hard op weg om het tweede freelance horecaplatform van Nederland te worden. Of ze last hebben van de concurrentie? Nee hoor, ze zijn er juist blij mee!

Om het principe nog even kort te herhalen (hier en hier lees je er alles over): ondernemers kunnen op het online platform van Freely kortlopende opdrachten (shifts) plaatsen, tegen een uurloon dat ze zelf bepalen. Freelancers kunnen hierop reageren. Vervolgens kiest de ondernemer uit de profielen van de kandidaten degene die het beste bij de klus past. Zo kunnen horecabedrijven die kampen met openstaande vacatures tijdens drukke periodes toch voorzien worden van personeel.

Eerlijk en transparant

Omdat Freely niet met automatische acceptatie werkt, bepaal je als ondernemer zelf wie er op de werkvloer komt te staan. Kun je onverhoopt geen match vinden? Dan accepteer je niemand, en verloopt de shift. Hartstikke eerlijk en transparant dus. Freely ziet dat er behoefte is aan een laagdrempelig platform, waarbij de nadruk ligt op service en meedenken. Feedback is dan ook meer dan welkom bij het bedrijf.

Freely Academy

Freely keek goed rond bij andere platforms, en besloot het op sommige vlakken anders aan te pakken. Zo biedt het platform freelancers de mogelijkheid om te kiezen voor ziektekostenverzekering, verloning, arbeidsongeschiktheidverzekering en pensioenopbouw. Ook gaan ze dit jaar van start met de Freely Academy, waar ervaren én onervaren freelancers certificaten kunnen verdienen met bijscholing. Hiermee willen ze bijdragen aan het terugdringen van de personeelstekorten. Mensen die nu niet in het arbeidsproces zitten, vaak hele waardevolle krachten, kunnen op deze manier laagdrempelig instappen. Denk aan ouders met jonge kinderen, die niet op een vaste dag willen of kunnen werken, maar wel af en toe een avondje aan de slag willen om wat extra inkomen te vergaren.

Positieve ontwikkelingen door concurrentie

Een andere sector met een groot personeelstekort is de zorg, en vanuit die hoek is inmiddels ook al interesse getoond in Freely. Omdat ze, zo zegt mede-oprichter Frans, ‘verder gaan dan enkel en alleen bemiddeling’. Frans dankt al deze positieve ontwikkelingen aan de concurrentie in het veld: “Je ziet nu al verschillen ontstaan tussen de platforms. Zo voldoet het eindproduct steeds beter aan de wensen van onze freelancers en de horeca-ondernemers. Uiteindelijk zal de concurrentie ook leiden tot concurrerende prijzen voor zowel de horecabedrijven als ook de freelancers, en wellicht de zorg. Bovendien is het belangrijk dat de freelancers verschillende werkgevers hebben en zelf de keuze kunnen maken bij wie ze aan de slag gaan.”

Freely

Zo denken Frans en Jeroen het personeelstekort in de horeca op te lossen

Horecazaken die minder vaak open zijn of zelfs helemaal sluiten door een tekort aan personeel; volge...
Freely

Zo kan je als freelancer in de horeca aan de slag

Heb jij wel een paar uurtjes over naast je studie, gezin of huidige baan? En zou je die graag vullen...

Freely

zakelijke dienstverleners

, Rotterdam

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.