Bierpong, pub lectures en gratis eten van de kaart: de ideale bijbaan

Aangeboden door Eetcafé De Stoep 20 november 2018

Ben jij als student op zoek naar de ideale bijbaan? Wij denken dat we ‘m gevonden hebben. Als je je een beetje thuis voelt in de horeca tenminste, maar veel ervaring hoef je niet te hebben bij Eetcafé De Stoep.

Bedrijfsleider Jasmijn legt uit waarom werken bij De Stoep zo’n toffe bijbaan is: “Het leuke is dat geen avond hetzelfde is, en dat je je echt nooit verveelt. Het kan zomaar zijn dat je eerst een driegangendiner uitserveert en dat je daarna ineens staat te bierpongen tijdens een studentenfeestje. Er gebeurt hier genoeg: karaoke, pubquiz – elke laatste woensdag van de maand – en ook pub lectures; dan komt een hogeschool of universiteit hier lesgeven, terwijl de studenten luisteren met een biertje of wijntje erbij. En dat krijgen wij dan dus ook mee. Ik heb laatst tijdens een psychologielecture nog geleerd wat het effect van drugs is op je hersenen.”

Work hard, play hard: solliciteer met je vriend(en)

Jasmijn: “Het personeelstekort in de horeca, daar kan ik niet over uit. De fooi alleen al is hartstikke lekker en ligt elke week klaar als extra zakcentje. Als familie en vrienden komen mag je die uiteraard een rondje aanbieden en na je dienst kan je gelijk zelf aanschuiven aan de bar. Allemaal voordelen van het werken in de horeca. Kom vooral ook met je vrienden solliciteren. We hebben hier drie jongens werken, die dan dezelfde dienst aanvragen, hier nog een sluitdrankje doen en vervolgens uitgaan.”

Lees verder onder de foto’s >

Personeelseten? Nee hoor, gewoon iets lekkers van de kaart

“Als je ‘s avonds werkt mag je van tevoren komen eten. Handig als je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de universiteit komt. Je krijgt dan altijd wat lekkers van de chef, gewoon van de kaart. Dat heb ik me altijd voorgenomen: als ik ooit bedrijfsleider word in de horeca, gaat het me niet gebeuren dat het personeel alleen iets simpels te eten krijgt. En als er een nieuwe kaart komt houden we altijd een teamdiner om alles te proeven. Je bent misschien collega’s, maar je mag ook een kleine familie zijn met elkaar. Als bedrijfsleider vind ik dat ook belangrijk: ik bied altijd een luisterend oor aan – je kan alles bij me kwijt.”

Geen ervaring = geen probleem

“Iedereen is welkom om hier te komen werken. Geen ervaring is niet erg; voor je het weet hebben we het je geleerd! Ik ben zelf ook begonnen met nul ervaring. Dat was echt een beetje gênant: ik was zó onhandig. Wanneer ik een biertje moest tappen dan stond ik al te shaken van ‘Help, hoe doe ik dit?!’ Als ik dat nu bij anderen zie vind ik het alleen maar grappig, want zo ben ik zelf dus ook begonnen. Zolang je het maar leuk vindt om een praatje te maken, leer je de rest vanzelf wel.”

Spoelkeuken is net zo belangrijk

“Heb je een wat minder vlotte babbel? De spoelkeuken vinden we net zo belangrijk; zonder borden kunnen de gasten niet eten! Ook qua uren zijn we niet de moeilijkste. Met iemand die af en toe drie uurtjes werkt zouden we al enorm uit de brand geholpen zijn. En stel, je bent zeventien en mag niet tot laat werken, of niet veel uren achter elkaar, dan vinden we daar ook wel weer een oplossing voor!”

Zie je een baan bij Eetcafé De Stoep wel zitten, of ken je iemand die hier perfect zou passen? Bekijk dan onderstaande vacatures, of mail Jasmijn meteen: [email protected]

Eetcafé De Stoep
Topper

Medewerker Bediening

Eetcafé De Stoep
Parttime - Geplaatst op 20 nov 2018
De Stoep bier
Topper

Medewerker Spoelkeuken

Eetcafé De Stoep
Parttime - Geplaatst op 20 nov 2018
De Stoep studenten
Topper

Sous-chef/chef-kok

Eetcafé De Stoep
Fulltime - Geplaatst op 20 nov 2018
De Stoep borrelen

Eetcafé De Stoep is HET studentencafé van Rotterdam, om deze 5 redenen

Eetcafé De Stoep in Kralingen is een begrip in Rotterdam. Het is het oudste eetcafé van de stad en v...

Eetcafé De Stoep

eetcafés

Nu open16:00 - 02:00

Oostzeedijk 334-336, Rotterdam

Bekijk meer:eetcafés

adv.