Bierpong, pub lectures en gratis eten van de kaart: de ideale bijbaan volgens Jasmijn

Aangeboden door Eetcafé De Stoep 20 november 2018

Het is niet de meest voor de hand liggende beslissing: vier jaar studeren om juf te worden, en als je dan eenmaal voor de klas staat zó erg terugverlangen naar je bijbaan, dat je fulltime de horeca in gaat. Jasmijn deed precies dat. Inmiddels is ze bedrijfsleider bij Eetcafé De Stoep. (En: ze zoekt collega’s!)

Jasmijn: “Het begon in januari, met één dag in de week. Op woensdag waren de kinderen vroeg uit, dus ik dacht: misschien kan ik het onderwijs wel combineren met de horeca. Dat beviel zo goed, dat dat steeds een dagje meer bij De Stoep werd, en een dag minder voor de klas. Het horecaleven is gewoon ontzettend leuk, het contact met Nick – de eigenaar – is heel goed, en we hebben een onwijs gezellig team. Afgelopen zomer heb ik nog in Albufeira gewerkt en daar besloot ik: als ik terug ben ga ik ervoor – niet meer voor de klas, maar volledig bij De Stoep.”

Bierpongen tijdens werk

“Het leuke aan werken bij De Stoep is dat geen avond hetzelfde is, en dat je je echt nooit verveelt. Het kan zomaar zijn dat je eerst een driegangendiner uitserveert en dat je daarna ineens staat te bierpongen tijdens een studentenfeestje. Er gebeurt hier genoeg: karaoke, pubquiz – elke laatste woensdag van de maand – en ook pub lectures; dan komt een hogeschool of universiteit hier lesgeven, terwijl de studenten luisteren met een biertje of wijntje erbij. En dat krijgen wij dan dus ook mee. Ik heb laatst tijdens een psychologielecture nog geleerd wat het effect van drugs is op je hersenen.”

Work hard, play hard: solliciteer met je vriend(en)

“Het personeelstekort in de horeca, daar kan ik niet over uit. Ik zou denken: jongens, het is echt hartstikke leuk! Waar blijven jullie?! De fooi alleen al is hartstikke lekker en ligt elke maandag klaar als extra zakcentje. Als familie en vrienden komen mag je die uiteraard een rondje aanbieden, dat vinden we alleen maar leuk, en na je dienst kan je meteen aanschuiven. Ik zou het wel weten! Kom vooral ook lekker met je vrienden solliciteren. We hebben hier drie jongens werken, die dan dezelfde dienst aanvragen, hier gratis nog een drankje met bitterballen doen en vervolgens uitgaan.”

Lees verder onder de foto’s >

Personeelseten? Nee hoor, gewoon iets lekkers van de kaart

“Als je ‘s avonds werkt mag je van tevoren komen eten. Handig als je rechtstreeks vanuit de universiteit komt ofzo. Je krijgt dan altijd wat lekkers van de chef, gewoon van de kaart. Daar hoef je niks voor te betalen. Dat heb ik me altijd voorgenomen: als ik ooit bedrijfsleider word in de horeca, gaat het me niet gebeuren dat het personeel alleen iets simpels krijgt met vier verschillende koolhydraten. En als er een nieuwe kaart komt houden we altijd een teamdiner om alles te proeven. Je bent misschien collega’s, maar je mag ook een kleine familie zijn met elkaar. Als bedrijfsleider vind ik dat ook belangrijk: ik bied altijd een luisterend oor aan – je kan alles bij me kwijt.”

Geen ervaring = geen probleem

“Iedereen is welkom om hier te komen werken. Geen ervaring is niet erg; voor je het weet maken we een horecatijger van je, haha. Ik ben zelf ook begonnen met nul ervaring. Dat was gewoon gênant: ik was zó onhandig. Moest ik een biertje tappen dan stond ik al te shaken van ‘Help, hoe doe ik dat?!’ Ik kon alleen maar schuim produceren. Als ik dat nu bij anderen zie vind ik dat alleen maar grappig. Zolang je het maar leuk vindt om een praatje te maken, leer je de rest vanzelf wel.”

Word jij Jasmijns collega?

“Heb je een wat minder vlotte babbel? De spoelkeuken vinden we net zo belangrijk; zonder borden kunnen de gasten niet eten! Ook qua uren zijn we niet de moeilijkste. Met iemand die af en toe drie uurtjes werkt zouden we al mega uit de brand geholpen zijn. En stel, je bent zeventien en mag niet tot laat werken, of niet veel uren achter elkaar, dan vinden we daar ook wel weer een oplossing voor!”

Zie je een baan bij Eetcafé De Stoep wel zitten, of ken je iemand die hier perfect zou passen? Bekijk dan onderstaande vacatures, of mail Jasmijn meteen: [email protected]

Eetcafé De Stoep
Topper

Medewerker Bediening

Eetcafé De Stoep
Parttime - Geplaatst op 20 nov 2018
De Stoep bier
Topper

Medewerker Spoelkeuken

Eetcafé De Stoep
Parttime - Geplaatst op 20 nov 2018
De Stoep studenten
Topper

Sous-chef/chef-kok

Eetcafé De Stoep
Fulltime - Geplaatst op 20 nov 2018
De Stoep borrelen

Eetcafé De Stoep is HET studentencafé van Rotterdam, om deze 5 redenen

Eetcafé De Stoep in Kralingen is een begrip in Rotterdam. Het is het oudste eetcafé van de stad en v...

Eetcafé De Stoep

eetcafés

Nu open16:00 - 02:00

Oostzeedijk 334-336, Rotterdam

Bekijk meer:eetcafés