VIDEO: de drie zeldzame welpjes uit Blijdorp mogen eindelijk naar buiten

Door Faayyaaz van Dijk 5 december 2018

Op 21 augustus werden er drie zeldzame welpjes geboren in Blijdorp. Drie maanden lang verbleven zij met moeder achter de schermen in de kraamkamer. En vanaf 22 november mochten de drie voor het eerst het binnenverblijf verkennen.

Aziatische leeuwenwelpjes spelen voor het eerst buiten!

Vandaag mochten de drie Aziatische leeuwenwelpjes voor het eerst 'buitenspelen'. Een beetje onwennig, maar wel nieuwsgierig stapten ze de frisse lucht in. Eenmaal buiten was er geen houden meer aan. Rennend en spelend ontdekten ze in een rap tempo het hele gebied. Deze week beschikken de welpjes en moeder Lalana over het binnen- en buitenverblijf. Daarna wordt er gestart met de introductie aan de rest van de familie. Aziatische leeuwen worden ernstig bedreigd. De leeuwen in Blijdorp maken deel uit van een reservepopulatie om de risico’s te spreiden en uitsterven te voorkomen.

Posted by Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo on Tuesday, 4 December 2018

Nu ze echt een stuk groter, ouder en wijzer zijn mogen ze eindelijk naar buiten toe. Op dinsdag 4 december mochten de kleintjes voor het eerst naar buiten. Spannend! Op de Facebookpagina van Blijdorp staat: “Vandaag mochten de drie Aziatische leeuwenwelpjes voor het eerst ‘buitenspelen’. Een beetje onwennig, maar wel nieuwsgierig stapten ze de frisse lucht in. Eenmaal buiten was er geen houden meer aan. Rennend en spelend ontdekten ze in een rap tempo het hele gebied. Deze week beschikken de welpjes en moeder Lalana over het binnen- en buitenverblijf. Daarna wordt er gestart met de introductie aan de rest van de familie. Aziatische leeuwen worden ernstig bedreigd. De leeuwen in Blijdorp maken deel uit van een reservepopulatie om de risico’s te spreiden en uitsterven te voorkomen.”


Meer over Diergaarde Blijdorp ontdekken?

Diergaarde Blijdorp vrijetijd en uitgaan

Nu open09:00 - 17:00

Blijdorplaan 8, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Bizar: deze wilde dieren verwacht je niet in Rotterdam

Op 4 oktober is het Dierendag. Dit is de dag waarop mensen hun hond, kat of cavia extra verwennen. M...

adv.