Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor IJssalon Paveé komen mensen uit Noord speciaal naar Charlois

Aangeboden door IJssalon Paveé 23 juni 2020

Wie in Charlois is en trek heeft in een ijsje, die gaat naar IJssalon Paveé. Niet alleen omdat ze er zo veel waanzinnig lekkere smaken hebben, maar ook omdat het altijd gezellig is bij Piero Giovanni (37) en Raffaello (33): twee broers met Italiaans bloed en een charmant Limburgs accent, die naar elke voorbijganger enthousiast ‘hallo’ roepen.

De broers hebben als bijbaan altijd in ijswinkels gewerkt. Na drie maanden lang zélf klussen, openden ze vorig jaar augustus hun eigen zaak: IJssalon Paveé. Dat dit een echt familiebedrijf is merk je meteen. Als wij er zijn zit de Sardijnse vader van de mannen aan een tafeltje achterin de zaak wat te eten. Maar ook de vriendin van Raffaello en de vrouw van Piero Giovanni zijn hier regelmatig te vinden.

Bewust in Charlois

Piero: “Toen we voor onszelf wilden beginnen zijn we heel Nederland doorgereisd op zoek naar een locatie die bij ons past. Het werd deze plek in Charlois, omdat het multicultureel is en buren elkaar groeten op straat. Het leeft hier ontzettend, er is veel respect en er hangt een soort dorpsgevoel. Vanaf dag 1 krijgen we een warm gevoel van de mensen hier.” Raffaello: “En je ziet de kinderen nog op straat spelen, dat is ook niet overal meer.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: IJssalon Paveé
Raffaello met zoon Enzo Giovanni (18 weken) | Foto: IJssalon Paveé

Rotterdammers hebben een andere smaak

Het grappige is dat de mannen ook verschil in smaak zien, vergeleken met de oostelijke en zuidelijke provincies. Piero: “Daar gaan vooral de yoghurtsmaken hard. Hier valt dat reuze mee. Kaneel werkt hier ook niet zo. Daar hebben we onze smaken dus ook op aangepast. Mango en rum-rozijnen zijn populair, de exotische smaken. En mensen van Turkse of Marokkaanse afkomst kiezen vaak voor notensmaken, zoals hazelnoot of pistache.” De populairste smaken zijn pistache en ‘unicorn’, oftewel suikerspin. Raffaello: “Mensen vertellen het aan elkaar door en komen zelfs uit Noord hier naartoe voor die smaak.”

Aan testpubliek geen gebrek

Popcorn/caramel en chocola – van écht goede kwaliteit is deze – zijn ook hardlopers. Veel klanten nemen zelfs een literbak mee voor thuis. En Raffaello vertelt dat er ook mensen zijn die dagelijks komen. Zelf eten de twee ook nog zeer regelmatig een ijsje. Piero: “Het hoort erbij. Je moet proeven wat je verkoopt.” Reken maar dat het ijs dat je bij Paveé haalt grondig gekeurd is. Raffaello: “Aan testpubliek geen gebrek. Zijn vrouw en mijn vriendin houden er ook van.” Piero: “En mijn dochtertje van anderhalf. Af en toe geven we haar ook een bolletje ijs. Dan zit haar hele gezichtje onder, maar ze vindt het heerlijk.”

Lees verder onder de foto >

IJssalon Pavee Charlois
Foto: indebuurt Rotterdam

IJssalon Paveé als ontmoetingsplek

Paveé heeft een ook echt een buurtfunctie. Piero: “Dat merk ik als ik in de supermarkt loop en hoor ‘Hé, dat is de ijsboer!’ We willen ook meer een ontmoetingsplek worden. Of je nou een ijsje koopt of niet: iedereen is welkom.” Raffaello: “Mensen komen ook speciaal langs om een praatje te maken. Vooral nu met corona willen ze vaak even vertellen hoe het gaat. We hebben hele leuke verhalen gehoord, maar ook pijnlijke; over een gezin dat ineens zonder werk zit, bijvoorbeeld. Het is fijn dat mensen ons in vertrouwen nemen. En er zijn ook mensen die inmiddels weg zijn uit Rotterdam, maar nog wekelijks bij ons terugkomen.”

Gratis parkeren en ov vlakbij

Goed om te weten als je met de auto naar Paveé wilt: in de Hellevoetstraat kun je een uur lang gratis parkeren. Metrostation Maashaven zit op loopafstand, net als tramhalte Brielselaan.Deze bijdrage wordt je aangeboden door IJssalon Paveé. Meer over IJssalon Paveé ontdekken?

IJssalon Paveé

ijssalons

Gesloten14:00 - 19:00

Katendrechtse Lagedijk 1, Rotterdam

Bekijk meer:ijssalons

adv.