Van Paul McCartney tot Robert ten Brink: beautypionier Ria (70) over haar carrière

Aangeboden door Aqua Mare Skin & Laser Clinics 1 november 2018

Aqua Mare viert in november haar 40e verjaardag. De huidtherapiekliniek heeft drie locaties, maar het begon allemaal toen Ria en haar man Peter Zee als een van de eersten in Nederland aan de slag gingen met thalassotherapie: een behandeling op basis van zeewater, algen en zeeklei. Ontspannen en ontstressen waren net zo belangrijk als schoonheid en gezondheid.

Met de paplepel

Ria: “Mijn vader had een drogisterij in Rhoon. Hij studeerde Kosmethologie, de voorloper van schoonheidsverzorging. In zijn laboratorium achter de drogisterij maakte hij crèmes. Die moest je direct gebruiken, want er zaten geen conserveringsmiddelen in. Hij maakte ook kruidenmengsels in opdracht van huisartsen. Achter de zaak had hij een schoonheidssalon. Ik gluurde dan nieuwsgierig vanachter het gordijn. Van mijn vader heb ik zo vreselijk veel geleerd. Hij maakte voor mij af en toe een masker als een cliënt bijzondere problemen had met haar huid. Doordat hij me zoveel leerde, was ik een volwaardige gesprekspartner voor de leverancier. Ik wist immers wat werkte en wat niet.”

Ria Zee Thalasso

Pionier in voedingssupplementen

“Veel mensen wisten niet dat voedingssupplementen een ondersteuning kunnen zijn voor je huid en je gestel. Nu is het heel normaal, maar toen, in de jaren ’70, nog niet. We keken naar de hele mens en we vroegen ons af: ‘Wat kunnen we verbeteren? Welke behandelingen zijn nodig en horen daar voedingssupplementen bij?’ Het was dus een holistische behandeling. Doordat het nog onbekend was moesten we veel uitleggen, terwijl het in de Franse en Duitse kuuroorden heel normaal was.”

Paul McCartney en Robert ten Brink

“We begonnen klein met eenvoudige behandelingen en hebben nu drie klinieken met behandelingen die er echt toe doen: een in Rotterdam-Zuid, een in Hillegersberg en een in Rhoon. Daar ben ik trots op. Maar ik ben ook wel trots op de televisieopnames die gemaakt zijn, waarin ik thalassobehandelingen gaf. En op het feit dat All You Need is Love langskwam met Robert ten Brink – toen gaf ik iemand een metamorfose. Of die keer dat ik in Rotterdam Ahoy de stagemake-up van Paul McCartney, Linda en de Wings heb verzorgd tijdens hun World Tour. Ja, ik deed veel leuke dingen.”

Aqua Mare in 1978
Aqua Mare in 1978

Strakker zonder operatie

“Twintig jaar geleden gingen we steeds meer mensen behandelen met oedemen, borstkanker, spataderen, littekens, brandwonden en acne. We begonnen met laserbehandelingen en het aanmeten van elastische kousen. Inmiddels werken we ook met  apparaten die de huid ook in de diepte kunnen verbeteren. Met lichttherapie, dus met led-licht, kun je veel bereiken. Evenals met peelings, LPG en ultrasoundapparatuur. Met plasmage maken we hangende oogleden strakker zodat je niet geopereerd hoeft te worden. Er zijn zo veel mogelijkheden. Niet iedereen wil een facelift. Onze arts is terughoudend bij injectables. Hij gaat er heel zorgvuldig mee om. Daarnaast zullen we steeds meer aandacht hebben voor preventie, voor het voorkomen van huidaandoeningen.”

Aqua Mare tijdlijn
Tijdlijn Aqua Mare (klik om te vergroten)

Vooruitziende blik

“Laserbehandelingen, lichttherapie en ultrasound mogen vanaf volgend jaar alleen maar uitgevoerd worden door de arts en de huidtherapeut. Dat is in het buitenland al heel lang zo, maar in Nederland kon iedereen een dergelijk apparaat kopen en ermee werken. Ik voorzag dat ook hier de schoonheidsspecialist een heleboel behandelingen niet meer zou mogen doen. Daarom ben ik de opleiding Huidtherapie gaan doen. Zo voegde ik het medische aspect toe. Als huidtherapeut kan ik werken zoals ik wil: meer in de diepte. Ik kan nu bijvoorbeeld ook huidverbeterende behandelingen én behandelingen voor de zieke huid aanbieden.”

Ria Zee Aqua Mare
Ria aan het werk

Met pensioen? Welnee!

“Ik ben 70, maar ik heb totaal geen behoefte aan niks doen. Volgende week ga ik naar een congres om weer wat bij te leren. Het vak blijft veranderen. Huidtherapeuten zullen meer met apparatuur werken, maar ook de leefwijze van de cliënt in het behandelplan verwerken, zoals de voeding en beweging. Je ziet steeds meer dat huidtherapeuten met andere disciplines samenwerken. Dat doet Aqua Mare ook. Bij vragen overleggen we bijvoorbeeld met een huisarts of specialist over de behandeling, en we zullen alleen maar meer gaan samenwerken, zodat we nog betere resultaten behalen bij huidverbetering. Medisch-cosmetische huidverbetering zonder te snijden dus.”

De hoogopgeleide huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van Aqua Mare behandelen rimpels, cellulitis, overgewicht, littekens, spataderen, acne, overbeharing, pigmentvlekken en couperose.

Aqua Mare team
Het complete team van Aqua Mare anno 2018

Zo viert Aqua Mare het 40-jarig jubileum

Open dag: 

Tijdens de open dagen kun je gratis vrijblijvend advies krijgen en zien hoe de huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van Aqua Mare te werk gaan. Je ontvangt een goed gevulde, persoonlijke goodiebag en een voucher voor een gratis behandeling met de Dermalux, ter waarde van €35,-.

  • Rotterdam Zuid: zaterdag 10 november van 14.00 tot 17.00 uur
  • Hillegersberg: zaterdag 17 november van 14.00 tot 17.00 uur

Acties:

Entree Aqua Mare
Topper

Kennismakingsactie gezichtsbehandeling

Aqua Mare Skin & Laser Clinics
- Geldig t/m 31 dec 2018
Balie Aqua Mare
Topper

40% korting op luxe anti-age-behandeling

Aqua Mare Skin & Laser Clinics
- Geldig t/m 31 dec 2018


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Aqua Mare Skin & Laser Clinics Meer over Aqua Mare Skin & Laser Clinics ontdekken?

Aqua Mare Skin & Laser Clinics

beauty en wellness

Nu gesloten09:00 - 18:00

Laan op Zuid 656, Rotterdam

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.