Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tanja en Uday runnen de meest kleurrijke winkel van Rotterdam

Aangeboden door Alles in Wonderland 31 maart 2019

Alles in Wonderland is – naar eigen zeggen – de meest kleurrijke winkel van Rotterdam. Uday (57) en Tanja (50) zijn de masterminds achter dit walhalla vol cadeautjes, lampen, tassen, speelgoed en kinderboeken. Bloembinderij Geschikt, in het pand ernaast, is ook van hen.

Het verhaal van Uday en Tanja lijkt zó uit een romcom te komen. Zestien jaar geleden leerden ze elkaar kennen doordat hun kinderen (toen twee en drie jaar oud) verliefd op elkaar waren. Zij had een bloemenwinkel, hij een kledingzaak. Lang verhaal kort: hij ging haar helpen in de bloemenwinkel, en toen kwam het pand ernaast leeg. Daar wilden ze wat mee. Wát precies, dat was nog even de vraag, tot ze op een beurs de stands van Present Time en On the Move zagen en wisten: ja, dit is het! Uday: “Ik kan van een dubbeltje een kwartje maken, maar alleen met dingen die ik leuk vind. Daarmee maak je ook je winkel. Als iemand zegt ‘hier ga je er honderd van verkopen’, maar ik vind er niks aan, dan doe ik het niet. Dingen die anderen aan de straatstenen niet kwijtraken verkopen bij ons juist goed.”

Uren rondstruinen

Bij Alles in Wonderland verkopen Tanja en Uday dus alles wat ze zelf leuk vinden – en dat is een heleboel. Wie wil kan uren rondstruinen tussen de bijzondere lampen, fairtrade tassen van Hi-di-hi, hippe sokken, (retro) mokken, blikken en andere unieke gadgets en woonaccessoires. Ook voor kinderen is het één groot paradijs, met onder meer kinderboeken en origineel speelgoed van Djeco.

België versus Nederland

Negen jaar geleden kwam de webshop van Alles in Wonderland, en tijdens de recessie gingen ze op Facebook. Tanja, lachend: “Jij was altijd met dat Facebook bezig. Dan sloten we om 18.00 uur de winkel en zat-ie thuis om kwart over alweer op Facebook: ‘Nu zijn alle mensen online!’ Dat eerste jaar was wel irritant hoor, maar dit heeft-ie wel heel goed gedaan.” De webshop is ook in België populair. Of ze verschil zien, qua publiek? Zeker. “Belgen beginnen heel vroeg met hun inkopen voor de feestdagen – in augustus al. Die zijn heel erg van ‘een ditje en een datje’, en stoppen hun boodschappenmandje vol met een heleboel dingen. Nederlanders kopen vooral per stuk.”

Belangrijke zaken

Ze vinden het leuk om contact te hebben met klanten, ook online. “Mensen zijn dat helemaal niet gewend – vaak krijg je niks te horen als je een klacht mailt. Ze verwachten niet dat wij gewoon vanuit een keldertje staan in te pakken.” Dat inpakken doen ze, net als de overige taken, vooral met z’n tweetjes, al hebben ze ook ‘een fantastisch team van mensen die er al heel lang werken’, waarvan er twee de bloemenwinkel runnen. Net zo belangrijk als hun team, vinden Uday en Tanja de thema’s mens en milieu. “Dat begon al met biologische bloemen en zaden in de bloemenwinkel. We vinden het lastig dat veel in plastic verpakt is, maar gelukkig zie je nu steeds meer alternatieven.” Om deze reden vind je Alles in Wonderland ook in de app Tap: hiermee vind je altijd een punt waar je gratis je flesje water kunt vullen.

Pieken met kerst

Kerst is de piekperiode voor Alles in Wonderland, en als je rond die tijd langs de etalage loopt kijk je je ogen uit. In augustus beginnen ze die al om te bouwen en ze hebben nu al ingekocht. Je zou verwachten dat de twee dol zijn op de feestdagen, maar… “Zelf hebben we niet zoveel met het kerstfeest, maar we houden wel heel erg van de sfeer, en natuurlijk de mooie decoratie. Veel ornamenten hebben ook weinig meer met kerst te maken, die kan je het hele jaar laten hangen. Sportauto’s, fruit – ze hangen de gekste dingen in de boom!”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Alles in Wonderland. Meer over Alles in Wonderland ontdekken?

Alles in Wonderland

cadeauwinkels

Gesloten09:30 - 18:00

Bergselaan 295a-297d, Rotterdam

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.