Sanjay en Saskia van PictureMomentZ zijn wel héél bijzondere werkgevers

Aangeboden door PictureMomentZ

PictureMomentZ in Winkelcentrum Zuidplein bestaat zondag 1 december 12,5 jaar. Tijd voor een gesprek met ondernemersechtpaar Sanjay en Saskia (beide 39) en een voorstelrondje van alle werknemers – die hun bijzondere werkgevers flink in het zonnetje zetten.

Bij PictureMomentZ kun je terecht voor het laten maken van foto’s, Kodak printservice, gepersonaliseerde cadeauartikelen en het laten bedrukken van textiel.

Sanjay & Saskia

PictureMomentZ Saskia en Sanjay

Maak je een rondje door het winkelcentrum met ‘San’ en ‘Sas’, dan wordt er continu gezwaaid en geknuffeld: “Heee, schat!” “Hoiii!” Ze hebben zich in die 12,5 jaar duidelijk onmisbaar gemaakt.

Terwijl hun reclame luid door de speakers klinkt strijken we met ze neer bij buren La Boca, waar ze hun eigen San-koffie en Sas-koffie bestellen. Het is snel duidelijk: deze mensen hebben een groot hart voor hun zaak, hun gezin, hun Zuidplein-buren, hun klanten én hun personeel.

Eén grote family

Sanjay: “Wij vinden het belangrijk dat ieder personeelslid een grote groei doormaakt hier. Zonder hen kunnen wij dit niet draaien. We zien het als één grote family.” Saskia: “Ja, wij zijn allemaal één. Geen bureaucratie. Niemand is beter dan de ander. En als er iets is kunnen we er allemaal over praten. Ik denk dat dat de kracht van mij en San is.” Sanjay: “We luisteren écht als ze met iets zitten.”

Ziektepercentage van 0%

Ieder jaar bedanken Sanjay en Saskia hun personeel met een bijzonder uitje. Dit jaar regelden ze twintig VIP-tickets voor Broederliefde, inclusief meet & greet. Maar die aandacht voor het personeel blijkt vooral uit hun oplossing na een strop. Tot V&D failliet ging hadden ze daar hun fotostudio’s. Sanjay: “We hebben toen voor drie maanden een winkeltje geopend, zodat het personeel in alle rust een nieuwe baan kon zoeken.” Dat dit soort acties zichzelf terugbetalen blijkt uit het ziekteverzuim. Sanjay: “We vinden het heel bijzonder dat we in al die jaren een ziektepercentage van 0% hebben bij de medewerkers. We zijn ervoor verzekerd, maar er is nooit iemand ziek.”

Winkelier van het Jaar 2019

In 2019 werd PictureMomentZ door Reclamefolders.nl uitgeroepen tot Winkelier van het Jaar. Sanjay: “Iets van 600 mensen hebben op ons gestemd. Supertof!” Daarnaast werken ze ook voor grote klanten, zoals Ahoy, KPN, McDonald’s en Feyenoord. Als die (last minute) iets bedrukt willen hebben, weten ze dat ze altijd bij PictureMomentZ terecht kunnen. Hetzelfde geldt voor BN’ers. Sanjay: “Die komen dan heel undercover wat printen.” Saskia: “We doen net of het normale mensen zijn hoor!” Sanjay: “Maar ze betalen wel gewoon hetzelfde, haha.” Saskia: “We zien dat ook weer als een extra’tje voor het personeel, dat ze zulke mensen kunnen helpen.”

Binnen een uur klaar

Sanjay: “De opening van de tweede winkel, voorheen Foto Hartman, was echt een hoogtepunt. Een hele happening, met brassband en al.” Sindsdien kun je in beide zaken van PictureMomentZ terecht voor fotoshoots en het maken van pasfoto’s, maar ook voor het restaureren van oude of beschadigde foto’s en het bedrukken en personaliseren van cadeauartikelen, kleding en zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken. En dat op 35 vierkante meter! Het bijzondere is dat bijna alles nog binnen een uur klaar is ook. Dat verklaart op z’n minst een béétje dat ze inmiddels zo’n 100.000 (!) klanten per jaar bedienen.

Bijzondere projecten

Voor iets bijzonders zijn de twee ook altijd in. Zo maken ze samen regelmatig pasfoto’s aan huis. In ziekenhuizen en gesloten inrichtingen bijvoorbeeld, en bij mensen die dement zijn. Onze ouders worden ook ouder, en dan wil je ook dat het zo geregeld wordt.” En dan is er het project Child’s Future. Sanjay: “Een keer in het jaar doen we een fotoshoot met ongeneeslijk zieke kinderen. Dan bewerken we ze met Disneyfiguren, de Hulk of prinsessendingen, en schrijven we er een verhaal omheen.” Saskia: “Het begon toen ik hier bij de kapper een jongen met syndroom van down tegenkwam. Ik ben naar die moeder toegestapt: ‘Mogen we je kleine fotograferen?’ Nog steeds wil hij altijd met San vechten, als we hem tegenkomen.” Sanjay: “Als ik hem zie loop ik voor de grap de andere kant op – dan is-ie weer de Hulk.”

Swipe!

Benieuwd naar die tweede ‘family’ van Sanjay en Saskia? Swipe dan vooral naar links: alle personeelsleden stellen zich aan je voor. Uiteraard werden alle foto’s door PictureMomentZ zelf gemaakt. En vergeet vooral niet om even langs te gaan en ze te feliciteren met hun 12,5-jarig bestaan!

Layla (20)

PictureMomentZ Layla

 • “Drie jaar geleden moest ik stage lopen. Na mijn sollicitatie hier ben ik meteen aangenomen en na vier maanden stage vroegen ze of ik bij ze wilde werken. Ik werk hier nu vijf dagen in de week als grafisch vormgever.”
 • “De gezelligheid onderling vind ik bijzonder. Het voelt niet echt als collega’s, maar als familie. Zo worden we ook behandeld door San en Sas. Dat begon al toen ik achttien werd. Na twee, drie maanden stage was mijn cadeau rijlessen. Tijdens het eerste gesprek was er meteen een klik, en die is alleen maar sterker geworden. Saskia is ook een soort tweede moeder voor mij.”
 • “Ik ben heel dankbaar dat ik mezelf mag ontwikkelen bij hen. Sinds de tweede zaak open is ben ik eigenlijk filiaalmanager geworden aan deze kant. Dat hebben ze mij toevertrouwd. Heel mooi eigenlijk. Als het mag wil ik zeker nog even blijven hier. Zéker!”

Calvin (21)

PictureMomentZ Calvin

 • “Ik werk net iets langer dan een jaar bij PictureMomentZ. Ik heb eerst stage gelopen. Dat was supergezellig en toen dacht ik: ik wil hier ook graag werken. We hebben ook al afgesproken dat ik hier na school kan blijven werken.”
 • “De collega’s vind ik het leukste, en dat de eigenaren heel flexibel zijn en dat we veel grapjes maken. Sanjay en Saskia zijn altijd gezellig en blij, en je hebt altijd wat te leren van ze. Ze kunnen ook goed uitleggen; dat je het meteen snapt als je iets niet begrijpt.”
 • “Het mooiste vind ik als klanten verrast worden door het product dat ze meekrijgen. Dat ze krijgen wat ze niet verwachten en daar heel blij van worden. Als je dat ziet word je zelf ook blij.”

Leo (21)

PictureMomentZ Leo

 • “Ik werk hier bijna twee jaar. Het begon met een stage, toen werd het een zomerbaantje en dat is uitgelopen tot dit. Ik heb vaak stage gelopen, maar toen ik hier kwam was de ervaring toch wel anders. Meestal ga je met tegenzin, omdat het van school moet, maar dat gevoel had ik hier niet. Je bent met aparte dingen bezig. Ik kwam binnen als freshling, maar ben van iemand die niks wist gegaan naar iemand die veel verantwoordelijkheden heeft en dingen kan oplossen.”
 • “Het is niet echt ‘werknemer en werkgever’, maar meer een soort familiebedrijf. We passen goed bij elkaar en er zijn geen onderlinge ruzies of mensen die elkaar niet mogen. Sanjay en Saskia zijn goed voor me. We zijn goed voor elkaar.”
 • “Ik kwam hier als een soort van kind. Zij hebben me ook geleerd hoe ik me moet gedragen tegenover klanten en hoe ik spontaner kan praten. Ze zijn als een soort oom en tante voor mij. Ik heb veel geleerd hier en hoop nog steeds door te groeien. Mijn wens is dat we elkaar zo lang mogelijk omhoog zien gaan en kunnen groeien met elkaar.”

Tom (21)

PictureMomentZ Tom

 • “Sinds ongeveer een jaartje ben ik stagiair bij PictureMomentZ. Ik moest twee keer stage lopen, maar dat heb ik allebei hier gedaan, omdat ik het gewoon supertof vind. Ik mag allemaal leuke dingen doen en San is echt een geweldige man. Heel speciaal, supervriendelijk en hij behandelt iedereen geweldig.”
 • “Het allerleukste vind ik wat ik allemaal maak voor mensen, dat je voor iemand iets heel bijzonders kan betekenen. Er kwam een keer iemand speciaal terug om te zeggen ‘Hee, bedankt nog voor wat je gemaakt hebt voor mij!’ Dat ging om een rouwsteen met een foto erop. Dat kwam wel even binnen.”
 • “In het begin deed ik nog niet zo veel. Ik wist niet zo goed hoe en wat. Maar langzaam ging et steeds beter en ging ik alles doen. Ik heb veel geleerd. In februari zit mijn stage erop. Jammer natuurlijk, maar ik ga gewoon door hier als ik examens heb gedaan. Dat is al rond!”

Arie (19)

PictureMomentZ Arie

 • “Ik werk hier nu volgens mij twee jaar. Eerst stage, daarna in de vakantie gewerkt. Nu doe ik een andere opleiding, maar op zaterdag kom ik meestal langs om te helpen in de winkel of de berging op te ruimen. Dit is natuurlijk wel een stuk leuker dan in een supermarkt werken ofzo!”
 • “De collega’s zijn het leukste, maar het werk ook. Dat je iets unieks maakt voor klanten en dat ze daar dan echt blij van worden. Vooral met ouderen is dat heel leuk. Die zijn natuurlijk nieuw met die technologie. Dan zie je het twinkelen in hun ogen.”
 • “Toen ik begon met stage lopen was ik heel verlegen en teruggetrokken en had ik moeite met klanten aanspreken enzo. Toen heeft Sanjay me een beetje uitgelegd hoe je het beste open kan overkomen. Dat heeft erg geholpen met m’n zelfvertrouwen enzo. Dat neem ik nu ook mee in mijn opleiding Maatschappelijke Zorg. Daar moet ik erg veel zelfvertrouwen hebben, dus dat heeft wel erg geholpen.”

Natasja (43)

PictureMomentZ Natasja

 • “Ik ben op 1 september in dienst gekomen. Na 21 jaar voor mijn kinderen te hebben gezorgd, werkte ik vijf maanden bij de Febo in Alexandrium toen die ging failliet ging. San en Sas stelden zich voor al de nieuwe eigenaar, dus dan ga je lullen als brugman in de hoop dat ze ons zouden overnemen. Toen dat niet doorging hebben we toch altijd contact gehouden. Ik had al een andere baan gezocht toen Sas me appte: ‘Wil je met ons in gesprek? Niet voor Febo, maar voor PictureMomentZ.’ Tot op de dag van vandaag vind ik het waanzinnig en ben ik dankbaar dat ze me die kans hebben geboden. Ze hadden ook iemand kunnen nemen met ervaring.”
 • “Sanjay en Saskia zijn mensen met een hart van goud. Rustig, behulpzaam, recht door zee en met het hart op de juiste plek. Ze hebben engelengeduld met me. ‘Maak je een fout? Prima, die herstellen we.’ Als iets niet lukt vraag ik het aan Marian, en als ik er echt niet uitkom app ik Sanjay. Die regeageert dan: ‘No spang, komt goed!’ Maar wat ik vooral belangrijk vind is een luisterend oor als je ergens mee zit. Je hoeft maar te bellen of te appen of ze staan klaar voor je. Dat maakt de band ook zo sterk, denk ik.”
 • “De grand opening vond ik heel mooi. Er gebeurt zo veel op zo’n dag, dat heb ik nog nooit mee mogen maken. Maar fotografie leren begrijpen en oppikken is prioriteit nummer één. Alles wat daarbij komt kijken is mooi meegenomen. Ik wist niet dat fotograferen zo leuk kon zijn. Ik wil daar ook echt verder in gaan en krijg die kans ook. Dan ga je naar huis en denk je: zooo, ik heb het weer geflikt!”

Big Jay (33)

PictureMomentZ Big Jay

 • “Ik had een jongerenopvangcentrum en PictureMomentZ zat in hetzelfde pand. Naast jongerenwerker ben ik designer en zo zijn we samengevoegd. Omdat ik ook festivals en evenementen organiseer doe ik nu meer op managementvlak. Ik train de jongeren en zorg dat ze goed werk leveren. En omdat ik in de evenementenwereld zit kan ik klanten binnenhalen die normaal naar een andere drukkerij gaan.”
 • “Bij grote bedrijven ben je ‘maar een medewerker’; hier is het familie. We eten samen, doen alles samen. Sanjay is eigenaar maar ziet zichzelf niet als eigenaar. Hij doet nooit moeilijk, ook niet tegen die jongeren. Als ze ergens anders stage moeten lopen vinden ze het niet leuk en komen ze hier weer terug. We lachen elke dag met elkaar, maar als we serieus moeten zijn zijn we ook echt serieus. Ik zeg altijd: familie hoeft niet je bloed te zijn. Soms heb ik meer aan hen gehad dan aan de rest, en dat is het enige wat ik hoef te zeggen. Ze geven de jeugd heel erg de kans om te groeien en onze stagiaires komen bijna altijd in dienst. Het is nu ook echt de jeugd die het bedrijf runt, en ik zorg op de achtergrond dat het in rechte lijnen gebeurt.”
 • “Een hoogtepunt voor mij was dat we shirts hadden ontworpen met aan de voorkant sterren, en op de achterkant naam en nummer. Daar liep op een gegeven moment heel Rotterdam mee. Ik werkte toen in een discotheek en en zag iedereen met die shirts lopen. Mensen herkennen mij ook. Niet dat ik een celebrity ben, maar in de bioscoop hoor ik soms wel: ‘Hee, jij bent toch die jongen van dat shirtjes drukken? Even snel een vraagje…'”

Marian (54)

PictureMomentZ Marian

 • “Ik sta hier al twintig jaar eigenlijk. Het was acht jaar lang van mezelf, maar dat werkte helaas niet meer. Toen is San erin gestapt. Die wide mij erbij, en mijn hond Tarzan mocht ook blijven, ook al moest San er in het begin niks van hebben, haha. Als-ie niet mocht blijven had ik het niet gedaan en dan was ik failliet gegaan. Ik ben dankbaar dat ze het zo hebben gedaan. Ik heb er nooit moeite mee gehad. Je wordt gewaardeerd door ze en dat scheelt ook wel een stukje. Ze luisteren echt, als er wat is of weet ik wat. Het zijn echt schatten van mensen en we staan voor mekaar klaar. Als ze willen hebben dat ik zes dagen kom dan ga ik zes dagen. Normaal stond ik er zelf zeven dagen. Nu ben ik twee dagen in de week vrij en ik weet niet wat ik ermee aanmoet.”
 • “Ik vind het heel leuk om met kinderen en dieren fotoshoots te doen. Je bent constant onder de mensen. We hebben allemaal wel eens een baaldag, maar zodra ik hier binnenstap is het dollen en gek doen.”
 • “Ik werkte altijd via uitzendbureaus, lopendebandwerk enzo, maar twintig jaar geleden ben ik in de fotografie gedoken. Toen deden we alles nog handmatig bewerken, dat vond ik heel leuk. We gaan dat nu ook weer oppakken. Met mijn nieuwe collega Natas klikt het ook gelijk. Die pikt alles heel snel op, en is weer lekker makkelijk met sleutelhangers, mokken maken en scannen en dat soort dingetjes, dus we vullen mekaar lekker aan.”

Aziz

PictureMomentZ Aziz

 • “In januari 2017 begon ik hier als marketing- en salesspecialist. Ik stond in de winkel met klanten en hield me achter de schermen bezig met de website, social media, adverteren op Google… Ik bracht vraag en aanbod bij elkaar en zorgde ervoor dat PictureMomentZ zichtbaar is voor onze doelgroep en z’n doelen behaalt. Inmiddels doe ik dat op freelancebasis, omdat ik nu fulltime bij een ander bedrijf werk.”
 • “Ondanks dat ik niet meer op de loonlijst sta, hoor ik er nog gewoon bij. Ik zit nog in de appgroep, ga mee naar teamuitjes en heb wekelijks contact met Sanjay, want het is een goede vriend geworden. Ik kan voor alles bij hem terecht: advies over ondernemerschap, de huizenmarkt – die vent heeft overal verstand van joh, niet normaal. Dit was na mijn studie mijn eerste job en hij heeft heel veel tijd en energie in mij gestopt. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.”
 • “In de afgelopen twee jaar heb ik meegemaakt dat er meer dedication is van het team. Dat vind ik mooi. Deze mensen krijgen allemaal energie van wat ze doen. Als er om vijf voor vijf nog een klant binnenkomt die met spoed een fotocadeau nodig heeft, dan blijven wij gewoon een uurtje langer, puur om die ene klant te helpen. Door dat stukje service, met persoonlijke aandacht en passie, hebben we best wel een goeie reputatie gekregen. Dat is ook te danken aan Sanjay: die begeleidt iedere werknemer en kan er een stukje volwassenheid en verantwoordelijkheid instoppen. Ik heb zelf ook gemerkt dat ik een stuk verantwoordelijker en volwassener ben geworden. En laten we Saskia niet vergeten hè – dat is ook echt een topper. Ik wilde zeggen: echt een deadly duo, maar ze zijn niet deadly, ze krijgen gewoon dingen voor elkaar. Als ze ergens voor gaan doen ze het ook goed. Ze hebben echt iets moois neergezet, met laatst ook die tweede vestiging. En ik sluit niet uit dat dit nog verder gaat uitbreiden.”

Saliano (34)

PictureMomentZ Saliano

 • “Ik ben misschien zeven jaar geleden begonnen. Eerst was het alleen een fotozaak. Ik zal al veel in het design en dat was toen de hoofdreden dat ik ben aangenomen. We gingen T-shirts en posters bedrukken enzo, en dat bracht de zaak weer naar een heel ander level. Ik heb nu een eigen multimediabedrijf en werk als vj, dus ik werk vooral op de achtergrond nog voor PictureMomentZ. Soms doen ze een commercial in Pathé; die maak ik dan.”
 • “Sanjay en Saskia zijn hele fijne mensen om voor en mee te werken, waardoor je je ook heel anders inzet voor het bedrijf. Het voelt niet zo van ‘o, ik ga naar werk omdat ik m’n dingen moet betalen’, maar het is ook echt leuk. Dan zet je je er veel meer voor in. Het werk was ook heel leuk, vooral met klanten. Er komt van alles. Een baby van twee weken die z’n hoofd niet recht kan houden en toch recht op de pasfoto moet, maar ook oudere mensen die het helemaal niks vinden om op de foto te gaan en klagen om elk dingetje – waar je dan ook weer mee om moet gaan.”
 • “Ik vind het zo tof dat Sanjay en Saskia zo bezig zijn en de zaak steeds verder optillen, en dat de zaak al zo lang bestaat. Het is leuk om te zien waar ze vandaan komen en dat er nog lang geen einde in zicht is. Mensen denken: een klein zaakje op Zuidplein, die doen effe wat. Maar ze doen echt heel veel dingen en het groeit heel snel vind ik, nog steeds. Dan kom ik daar op de zaak en denk ik: wow, jullie zijn echt goed bezig!”

PictureMomentZ

5,0
(136)

Zuidplein Hoog 836, 3083 BR Rotterdam

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Bij Thuistoko Eva bestel je Indische gerechten: ‘De maiskoekjes zijn naar opa’s recept’”

Bij Thuistoko Eva bestel je Indische gerechten: ‘De maiskoekjes zijn naar opa’s recept’

Thuistoko Eva_3
Ga naar “Restaurant On Cru: ‘Fine dining, met een warme en hartelijke sfeer’”

Restaurant On Cru: ‘Fine dining, met een warme en hartelijke sfeer’

Aangeboden door Restaurant On Cru

Ga naar “Bij dit nieuwe restaurant op de Witte de Withstraat eet je Thaise tapas”

Bij dit nieuwe restaurant op de Witte de Withstraat eet je Thaise tapas

Casa Thai Witte de Withstraat (4)

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Velvet huispak voor € 9,95”

Velvet huispak voor € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Robijn wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99”

Robijn wasmiddel van € 7,49 voor € 2,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Klantenservice Medewerker Rijksoverheid”

Klantenservice Medewerker Rijksoverheid

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Financieel medewerker”

Financieel medewerker

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerkracht middenbouw Rotterdam”

Leerkracht middenbouw Rotterdam

 • DIT IS WIJS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Accountant”

Assistent Accountant

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservice groot koffiemerk”

Klantenservice groot koffiemerk

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023
Ga naar “NN Marathon Rotterdam 2023”

NN Marathon Rotterdam 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
NN Marathon RotterdamNN Marathon Rotterdam
Ga naar “IFFR 2023”

IFFR 2023

 • T/m 5 feb
IFFR 2023
Ga naar “BLUE festival”

BLUE festival

 • Van 3 feb t/m 4 feb
CuliNESSE-2019 Evert Buitendijk Fotografie
Ga naar “Holi festival Rotterdam”

Holi festival Rotterdam

 • 11 maart 2023
holi rotterdamholi rotterdam