Restaurant On Cru: ‘Fine dining, met een warme en hartelijke sfeer’
Aangeboden door Restaurant On Cru
Ben je al bekend met Restaurant On Cru? Dit fine dining restaurant, net buiten de Oude Haven in Rotterdam, startte ruim een jaar geleden. Koppel en restauranteigenaren Kelvin de Pijper (30) en Denise van der Mijn (25) staan met liefde en passie klaar voor hun gasten.
On Cru is ontstaan uit liefde voor de horeca. In de breedste zin van het woord. Je bent er aan het goede adres voor een heerlijke avond culinair genieten. Puur eten, geweldige wijnen en een topsfeer. In de zomermaanden is er ook nog eens plaats op het indrukwekkende terras. Restaurant On Cru staat voor sfeervol, gastvrijheid en kwaliteit.
Lees verder onder de afbeelding >

Wat chef Kelvin de Pijper vanuit zijn halfopen keuken voorzet, laat jou echt culinair en verfijnd genieten. Een gevarieerde keuze van gerechten, verrassend, gedurfd en bijzonder van smaak. Een nuchtere moderne kookstijl, zonder doorgeslagen creativiteit, met inspiratie uit diverse wereldkeukens. Verfijnde gerechten, uitgeserveerd door het keukenteam en vaak aan tafel afgerond. Een zeer uitgebreide wijnkaart die bij ieder gerecht het kiezen van een passende wijn mogelijk maakt.
Het team van On Cru staat, samen met topleveranciers, voor kwaliteit. De gezamenlijke drive is om elke dag beter te worden. Met uiteindelijk maar één doel: jou als gast een optimale totaalbeleving te bieden.
Lees verder onder de afbeelding >

Echt starten sinds begin van dit jaar
De twee gaven tijdens de lockdown, september 2020, voor het eerst vorm aan hun eigen restaurant. “We kregen de sleutel, maar konden vanwege de maatregelen ons concept, van fine dining met meerdere gangen, niet direct uitrollen.” Tot het begin van 2021 werd er vooral verbouwd in het prachtige monumentale pand. Halverwege 2021 konden ze mondjesmaat open. “We draaien sinds begin van dit jaar gelukkig zoals we voor ogen hadden.”
Authentiek en heel sfeervol
Het interieur van On Cru is sfeervol klassiek. Opvallend zijn de authentieke elementen van houten balken en baksteenmuren. Je neemt plaats op een comfortabele stoel; wit damast, zilverkleurig bestek en glanzende glazen lachen je toe. Bij het serveren van de gerechten ontdek je met zorg uitgezocht servies, waarvan de decoratie onderdeel wordt van de gerechten. Langzaam gaat jouw beleving van monumentaal naar eigentijds, zeker als dranken en gerechten op tafel komen.
Gastvrouw Denise van der Mijn zorgt er met haar team voor dat het jou tijdens jouw verblijf bij On Cru aan niets ontbreekt, van de ontvangst tot aan de wijnen bij het diner en de koffie of het digestief als afsluiting van jouw maaltijd.
Lees verder onder de afbeelding >

Menu On Cru én a’la carte
Niet onbelangrijk; wat kun je zoal op de menukaart van de Rotterdamse nieuwkomer verwachten? “We bieden zowel een meergangen menu On Cru als een a’la carte menu. Het menu On Cru bestaat uit verschillende gangen en is seizoensgebonden.” Op dit moment proef je onder meer mooie gerechten zoals: Coquille met cantharellen, hert met zuurkool en appel.
Daarnaast biedt On Cru de a’la carte kaart. Klassiekere gerechten, nieuwe smaken en favoriete van onze gasten. Bekijk hier de actuele menukaart.
Een mooi glas wijn en een bite
Tot slot is er nog een kleine bitekaart. Hier staan bites op die je bijvoorbeeld kunt bestellen als appetizer vooraf, of als je zin hebt een een mooi glas wijn met, denk aan verschillende hammen, oesters met champagnesaus. Bovendien sluit deze kaart goed aan bij de toekomstige uitbreiding van On Cru. “We hebben plannen om een loungegedeelte te realiseren, waar je kunt genieten van een klein hapje en een goed glas wijn.”
Over wijnen gesproken, het wijnaanbod van On Cru is behoorlijk. Het restaurant biedt zowel veel klassieke wijnen uit de oude wereld als verrassende nieuwe wijnen en smaken. “Onze wijnkaart biedt voor iedereen een passende wijn. We zijn altijd op zoek naar nieuwe parels om toe te voegen aan onze wijnkaart.”
Bekijk hier alvast het volledige aanbod.
Reserveren
“We serveren diner van donderdag tot en met zaterdag, vanaf 18:00 uur. Voor de lunch ontvangen wij je graag op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Op zondag zijn we geopend met onze speciale Sunday Lunch. Uitgebreid ontspannen lunchen tussen 12:00 en 18:00 uur. Van maandag tot en met woensdag zijn we gesloten, maar voor speciale gelegenheden zoals private dinings, zakelijke bijeenkomst, bruiloften en partijen komen we graag met je in contact.”
Het restaurant aan de kade van het Rotterdamse Haringvliet is prima bereikbaar en je kunt voor de deur makkelijk parkeren. Benieuwd? Dat snappen we heel goed. Reserveer hier alvast jullie tafel.