1

Peter is De Kalknagelkoning: ‘Mensen moeten zich vooral niet schamen – er is iets aan te doen’

Aangeboden door De Kalknagelkoning

De Kalknagelkoning Peter Boeters
Foto: Britte Kramer | indebuurt Rotterdam

Peter Boeters (57) weet álles over kalknagels. Vandaar ook zijn bedrijfsnaam: De Kalknagelkoning. Die naam prijkt niet op de praktijkgevel. Een bewuste keuze, omdat veel mensen zich schamen om bij hem binnen te lopen. Maar juist dat is de reden waarom Peter zo dol is op zijn vak. Hij kan deze mensen helpen.

Peter begint stellig: “Mensen moeten zich vooral niet schamen voor kalknagels. Er is iets aan te doen! Je hebt al resultaat na de eerste behandeling, die trouwens volledig pijnloos is. De pijn is weg, de huid jeukt niet meer en het ziet er meteen beter uit. Sommige mensen zeggen: ‘De onderkant van mijn voeten was niet meer van mij. Die heb ik genegeerd.’ Dat vind ik heel verdrietig. Je eigen voeten negeren! Weet je hoe belangrijk je voeten zijn? Voor je gevoel, voor alles.”

De aanrijding die alles veranderde

Toen De Kalknagelkoning nog een ‘prins’ was, maakte hij lange dagen als troubleshooter voor een miljoenenbedrijf. Een aanrijding en de daaropvolgende whiplash veranderden alles. Van de actieve, sportieve Peter was weinig over. “Ik kon geen pak suiker meer optillen, moest anderhalf uur slapen na tien minuten in de supermarkt. Ik raakte in een neerwaartse spiraal. Toen zei iemand: ‘Waarom ga je niet eens naar een haptonoom?’ Tijdens de eerste behandeling kreeg ik het meteen warm en ging ik allemaal kleuren zien. Eenmaal weer gezond, besefte ik dat veel geld verdienen niet alles is. Ik wilde mensen helpen. Mijn vrouw vroeg: ‘Waarom word je geen pedicure?’ en nam me mee naar een pedicurebeurs in Rotterdam Ahoy.”

Van succesvol zakenman naar Kalknagelkoning

In eerste instantie liep Peter nog niet echt warm voor het idee, tot hij zich er iets meer in ging verdiepen. “Ik ontdekte dat je bijvoorbeeld ook protheses kan maken, of podoloog kunt worden. Op de beurs viel het ineens bij me binnen: ‘Ik ga kalknagels doen!’ Op die beurs werd ik voorgesteld aan een jongen uit Amsterdam. Hij hielp me op weg. Ik schoolde mezelf om, noemde mezelf De Kalknagelkoning en toen is het gaan rollen. Vanaf het begin heb ik me helemaal gefocust op kalknagels. In de eerste twee maanden kreeg ik niet één telefoontje. Tot net voor kerst, ik weet het nog precies. Ik was zó blij. Ik belde meteen mijn vrouw: ‘Ik heb een cliënt!’”

Kalknagels discrimineren niet

Inmiddels weten mensen uit het hele land De Kalknagelkoning te vinden. Ze komen speciaal naar hem toe, vanuit Enschede, Hoorn, Dalfsen, Maastricht… Mensen van alle leeftijden, trouwens. “Vanmiddag was hier nog een jongetje van acht en laatst had ik iemand van negentig. Ik heb zelfs drie generaties uit één familie als cliënt.” Schimmel discrimineert niet: de ene keer behandelt Peter een vuilnisman, vlak daarna iemand uit de Quote 500. “Dat is zo leuk aan mijn vak: ik krijg hele bijzondere verhalen te horen. Soms de meest trieste, soms hele mooie.”

Isoleren uit schaamte

“Het esthetische is een heel belangrijk onderdeel. Veel mensen komen hier met het gevoel dat ze niet op blote voeten kunnen lopen. Daardoor gaan mensen zich soms isoleren. Dat klinkt heel zwaar, maar het gebeurt echt. Ook hier schamen ze zich soms. Dan gaan die schoenen heel langzaam uit. Ik stel ze op zo’n moment gerust: ‘Maak je geen zorgen; ik zie twaalf paar voeten per dag.’ Soms schamen mensen zich ook voor de geur, maar dat kan ik blocken. Ik denk dan bij mezelf: ik kan die persoon helpen. Dat is mijn drijfveer. En ik heb geurmanagement in mijn praktijk; een apparaatje dat om de zoveel minuten een lekker luchtje de ruimte inblaast.”

Overmatig eelt en schoenen als kraamkamers

Bereid je voor: als je bij Peter langsgaat voor een gratis intakegesprek praat hij – naar eigen zeggen – heel veel. “Maar het is wel allemaal nuttige informatie. Ook als ze niet in behandeling gaan, heb ik ze in elk geval een klein beetje kunnen helpen. Zo weet bijna niemand dat overmatig eelt vaak door schimmel komt, maar ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken. En schoenen zijn de kraamkamers van schimmelnagels. Je neemt de bron mee van de omgeving naar je schoen, en in je schoen is het donker, warm en vochtig. Ga maar eens kijken wat er in donkere, warme, vochtige kelders op de muren zit: schimmel. Als je met schimmelnagels schoenen hebt gedragen, dan moet je die schoenen behandelen en 24 uur laten staan. Het moet afsterven. Sowieso is het beter om om de dag een ander paar aan te trekken, omdat je voeten in elke schoen een andere stand aannemen.”

Geen Tita Tovenaar

Besluit je er na de intake voor te gaan, dan krijg je binnen de eerste tien dagen drie behandelingen. De vierde komt na drie weken. “En dan gaan we verder kijken. Soms is dit al genoeg, maar ik ben geen Tita Tovenaar. Als dat zo was, dan was ik nu rijker dan Donald Trump. Dan stonden ze van hier tot Moskou in de rij. Tussen de afspraken door moeten mensen zelf onderhoud doen, aan de hand van het uitgebreide behandelplan dat ik ze meegeef. Anders kunnen ze hun geld beter uitgeven aan een etentje, of aan het Leger des Heils. ‘Als de nagel het zelf kon, dan zat u hier niet’, zeg ik dan. Je moet preventief aan de slag, en bijvoorbeeld niet met blote voetjes in de sportschool rondlopen. Of van die schoenenwinkels, waar je van die lieve sokjes krijgt bij het passen? Blehhh, niet doen! Veertig procent van de bevolking heeft deze aandoening, dus ga maar na…”

Wonderdruppels

Al vrij snel bracht Peter een eigen product op de markt, dat mensen meekrijgen voor thuis en dat je ook los kunt bestellen: De Kalknagelkoning #1. “Ik zei tegen een cliënt: ‘Wat gaan uw nagels goed!’ ‘Ja’, zegt ze. ‘Mijn broer heeft druppels gemaakt en die doe ik erop.’ Die broer bleek een hele lieve jongen. A-commercieel maar met zó’n hoog voorhoofd, enorm slim. Hij had natuurwetenschappen gestudeerd. Uiteindelijk ben ik met hem in contact gekomen en heb ik zijn receptuur gekocht.” Met zijn producten zou De Kalknagelkoning uiteindelijk graag internationaal gaan. “Maar die naam, die hou ik. Desnoods verzin ik er een andere naam naast.”

Ben je benieuwd wat Peter voor jou kan doen? Kijk dan hier.

De Kalknagelkoning

Kanaalweg 33/35, 2903 LR Capelle aan den IJssel

Nu gesloten

Meer informatie

De Kalknagelkoning

Kanaalweg 33/35, 2903 LR Capelle aan den IJssel

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Veel Rotterdamse horeca tegen coronapaspoort: ‘Vaccineren moet een individuele keuze blijven’”

Veel Rotterdamse horeca tegen coronapaspoort: ‘Vaccineren moet een individuele keuze blijven’

taste of heaven
Ga naar “Uit eten met coronapas en dansen in de club: dit zijn de versoepelingen + Rotterdamse reacties”

Uit eten met coronapas en dansen in de club: dit zijn de versoepelingen + Rotterdamse reacties

Witte de Withstraat
Ga naar “Prik! Zoveel Rotterdammers hebben het coronavaccin gehad”

Prik! Zoveel Rotterdammers hebben het coronavaccin gehad

vaccinatie hugo de jonge

In onze gids

Ga naar “Wings & Flats”

Wings & Flats

 • Nieuwe Binnenweg 135D
 • Restaurants en horeca
 • 15:00 - 21:00
wings and flats

Nu geopend

Ga naar “Restaurant Habibi”

Restaurant Habibi

 • `s-Gravendijkwal 142B
 • Restaurants en horeca
 • 17:00 - 22:00
habibi restaurant

Nu geopend

Ga naar “Just”

Just

 • Mauritsweg 53 B
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 23:00
just rotterdam

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59”

Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Ga naar “Dames- of herenpyjama € 12,99”

Dames- of herenpyjama € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Ga naar “Kinderjoggingbroek* € 12,99”

Kinderjoggingbroek* € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Ga naar “Robijn Dry wash spray, homespray, geurstokjes en geurkaars van € 17,98 voor € 9”

Robijn Dry wash spray, homespray, geurstokjes en geurkaars van € 17,98 voor € 9

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Ga naar “Dames huispak* St/m XL € 9,99”

Dames huispak* St/m XL € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021

Topper

Vacatures

Ga naar “Projectcoördinator & social media beheer”

Projectcoördinator & social media beheer

 • Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV)
 • Fulltime
oma-met-Frank uvv vacature

Topper

Ga naar “SuperBrafitter (parttime of fulltime)”

SuperBrafitter (parttime of fulltime)

 • SuperBra
 • Fulltime/Parttime
Resized-Sophie-achter-kassa

Topper

Ga naar “Gastvrouw/gastheer Sparta Rotterdam”

Gastvrouw/gastheer Sparta Rotterdam

 • Tempo-Team
 • Parttime

Topper

Ga naar “Jongerencoach”

Jongerencoach

 • B&A Civic B.V.
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Baliemedewerker fulltime Rotterdam”

Baliemedewerker fulltime Rotterdam

 • Work-Staff Personeelsdiensten
 • Fulltime

Topper