Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oud-marinier Nick en zijn team bouwen een superslim carrièreplatform

Aangeboden door JEX.nl 10 januari 2020

Oud-marinier Nick Hillebrand (28) heeft zijn uniform verruild voor een pak. Samen met zijn team ontwikkelde hij JEX.nl: een carrièreplatform waarmee ze de arbeidsmarkt willen, of nee, gáán veranderen.

Spannend, om zoiets compleet nieuws op te zetten? Niet voor Nick. “Maar ik vind het sowieso niet snel spannend. De plannen zijn goed uitgewerkt, we weten wat we willen en kunnen, we bouwen het en rollen het uit.”

Van kantoorgadget tot nieuwe baan

JEX staat voor ‘Job Exchange’ – uitwisselbaarheid van werk – en is een online platform voor de hele carrièremarkt. Nick: “JEX.nl is er straks voor iedere doelgroep, functie en branche. De nadruk ligt op office- en economisch-gerichte banen, maar staat voor alle branches volledig open. We focussen voornamelijk op starters en mensen die toe zijn aan een tweede of derde stap in hun carrière. Zometeen kun je alles uit het platform halen: schoolkeuze, studiekeuze, masterclasses, traineeships… Als jij cookies gebruikt dan weten we bijvoorbeeld dat jij bij PWC werkt en bieden we relevante banen en masterclasses, maar ook gadgets die andere mensen daar op kantoor kopen.”

Samenwerking met hogescholen

“We werken samen met diverse hogescholen. Momenteel zijn we nog aan het proefdraaien, maar het idee is dat we de student al vanaf het begin binnenhalen en we vervolgens stages, vervolgopleidingen, banen, traineeships en masterclasses kunnen bieden. Voor de school is het ook lekker dat leerlingen goed uit- en doorstromen. In een volgende stap gaan we nog een doelgroep jonger zitten: ‘Jij komt nu van de middelbare school af. Op die school heb je deze opleidingen, met deze reviews. Als je deze opleiding volgt zijn dit de vacatures waar je daarna op kunt solliciteren.’ Op die manier willen we proberen het bouncepercentage van uitval te verlagen. Als je al weet ‘dit kan ik worden en dit ga ik ermee verdienen’, dan is de kans kleiner dat je verkeerde keuzes maakt.”

Nooit stilzitten

Dat je ook zónder studie goed terecht kunt komen bewijst Nick zelf. “Ik kom bij de mariniers vandaan, maar ik heb me in de loop der jaren onder andere goed verdiept in de aandelenmarkt. Ik ben geboren met een bepaald gevoel voor cijfers. Dat heb ik ontwikkeld en van daaruit ben ik in deze functie terecht gekomen. Alles wat met cijfers te maken heeft ligt bij mij. Terwijl ik bij de mariniers werkte zette ik al een ander bedrijf op, maar dat werd zo groot dat het niet meer te combineren viel. Nu heb ik ervoor gekozen om me grotendeels op JEX.nl te richten. Al ben ik sinds een maand of vier toch – in een ondersteunende rol – weer betrokken bij het Korps Mariniers. Stilzitten is niks voor mij.”

Psychologen en neurowetenschappers

“Van origine zijn wij een traditioneel, allround detacheringsbureau. Dus: opvragen van profielen en daar kandidaten bij zoeken – heel log en traag. Eigenlijk moet ik dan voor elke tien werkzoekenden één man op kantoor zetten om te kunnen groeien. Bovendien moeten we, om winst te kunnen maken en overheadkosten te drukken, een behoorlijke marge op de kostprijs leggen. Daarom zijn we in november 2018 gaan zitten, praten en post-its plakken op de muren. De vraag was: hoe kunnen we alles sneller, transparanter en efficiënter maken, en zorgen dat we met één man op kantoor 3.000 kandidaten kunnen bemiddelen in plaats van tien? Zo hebben we het idee voor JEX.nl ontwikkeld, en vervolgens hebben we een softwareontwikkelaar gezocht. Het doel: een inspiratieplatform met matchingtechnologieën creëren. Om dit naar een hoger niveau te tillen werken we samen met psychologen, neurowetenschappers, studenten en professionals die onderzoek voor ons doen en hebben we op kantoor een paar UX-designers (User Experience, red.).”

Fris, snel, toegankelijk en makkelijk

“Sinds 11 november zijn we live. Zowel van klanten als werkzoekenden horen we dat JEX.nl fris oogt, snel en toegankelijk is en makkelijk te begrijpen. Het is ook echt gebouwd als een ease of use-product: je hoeft niet allerlei video’s te kijken voordat je aan de slag kunt. Eigenlijk hadden we niet verwacht dat we meteen zo enorm veel traffic zouden krijgen; een paar duizend bezoekers inmiddels. En er staan al aardig wat klanten en werkzoekenden ingeschreven, terwijl we daar nog geen budget op hebben gezet, omdat we nog volop aan het AB-testen waren. Per deze maand gaat er volgas effort in de werving.”

Zeshonderd taartdozen

“Wel hebben we rond de livegang al een lanceringsactie gedaan, waarbij we zo’n zeshonderd taartdozen hebben weggebracht in Rotterdam. In die dozen zaten een soort cv in onze stijl, visitekaartjes en een flyer. ‘Nodig jij ons uit, dan nemen wij een échte taart mee’, stond erop. Er zijn best wel wat taarten doorheen gegaan. In eerste instantie richten we ons volledig op Rotterdam. We kennen deze markt vanuit onze detacheringsorganisatie en weten hoe de markt reageert. Daarna pakken we de andere grote steden en vervolgens ook de tussenliggende gebieden. Niet misschien; we gaan dat dóen. Hoe we het gaan regelen, gaan we het regelen!”

Lees ook:

JEX.nl vacaturewebsite

Een baan zoeken in Rotterdam doe je voortaan via JEX.nl – we leggen uit waarom

Hoera! Maandag 18 november is het platform JEX.nl gelanceerd. Op dit platform worden banen in Rotter...


Meer over JEX.nl ontdekken?

JEX.nl

zakelijke dienstverleners

Rivium Quadrant 141-151, Capelle aan den IJssel

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.