Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ooit was Quinten kampioen kinderpostzegels verkopen, nu is hij dé makelaar van Rotterdam-Zuid

Aangeboden door MAARTENMakelaardij kantoor Zuid 12 januari 2021

Nee, dit is niet de nieuwe spits van Feyenoord. Quinten Boender (25) houdt van de club, maar is naar eigen zeggen ‘beter in verkopen dan in voetballen’. Dat komt mooi uit, want als vestigingsleider van het nieuwe kantoor van MAARTENMakelaardij – vlak naast de Kuip – bedient hij straks heel Rotterdam-Zuid. Tijd om kennis te maken!

Net als Maarten zelf, belandde Quinten niet op een standaard manier in de makelaardij. Toen hij vier jaar geleden toe was aan een afstudeerstage voor zijn opleiding Commerciële Economie, had hij eigenlijk nog geen idee wat hij wilde. “Op weg naar huis kwam ik telkens langs een makelaarskantoor. Ineens dacht ik: misschien is dat wel iets. Zo ben ik elke makelaar in Rotterdam gaan aanschrijven, om te kijken of ik daar kon afstuderen. Ik kreeg twee reacties en Maarten was de eerste. Na een heel leuk gesprek kon ik aan de slag bij MAARTENMakelaardij op het Noordereiland. Ik had heel gauw in de gaten dat ik dit werk hartstikke leuk vond, en ben na mijn stage gebleven.”

Voor op schema

“Maarten vroeg regelmatig dingen als ‘Hoe zie je jezelf over vijf jaar?’ en ‘Wat vind je nou echt leuk?’ Ik ben daar meteen heel open in geweest: ‘Ik wil ondernemen’. Of in elk geval: niet te lang op dezelfde medewerkersstoel blijven zitten. Ik zoek de uitdaging op. Vroeger, met de kinderpostzegels, verkocht ik steevast de meeste. Dat leverde me verder niks op, maar toch vond ik dat heel leuk. De laatste tijd zag ik Maarten en Herjan druk bezig met een grote, landelijke uitbreiding en dacht ik: als ze daar toch mee bezig zijn, kan ik dan niet wat leuks gaan doen? Zo ben ik op die rijdende trein gesprongen, iets sneller dan verwacht. Ik wilde vóór mijn dertigste iets significants doen, dus we lopen voor op schema.”

Een stapje verder kijken

“Toen ik vier jaar geleden begon, zaten we heel erg in en om het centrum. Vanuit één vestiging, op het Noordereiland. Later openden we een tweede kantoor in Kralingen. De laatste twee jaar merken we dat steeds meer mensen een stapje verder gaan kijken. Dan zie ik op maandag mensen bij een bovenwoning op de Bergselaan, en kom ik ze twee dagen later tegen in Oud-Charlois, waar ze voor dezelfde prijs een grote, tiptop verbouwde benedenwoning met tuin kunnen krijgen. Mensen worden wakker, gaan zien dat bepaalde huizen en wijken op Zuid superleuk zijn, en de prijzen een stuk gunstiger.”

Lees verder onder de Instagrampost >

Geloof in Zuid

“Met het kantoor kregen we bovendien steeds vaker aanvragen om verkoopadvies uit te brengen voor een woning op Zuid. Dan hoorden we ‘We volgen jullie op social media en vinden jullie zo leuk, maar jullie zitten hier eigenlijk niet hè? Doen jullie dit wel?’ Daar wilden we vanaf, en daarom hebben we nu gezegd: we gaan echt op Zuid zitten en het niet meer combineren. We zien hoe hard Zuid verandert en geloven er echt in. Het is dus niet zo dat iemand even aan een ander bureau is gaan zitten, van: ‘Zo, nu gaan we ook op Zuid aan de slag’. Een los kantoor is toch overtuigender.”

Oud-Charlois

“De afgelopen tijd heb ik echt ontdekt hoe leuk Zuid kan zijn. Oud-Charlois heeft me tot nu toe het meest verrast. Een collega-makelaar noemde het op Funda ‘het Blijdorp van Zuid’. Daar moest ik toen om lachen, maar er zit wel een kern van waarheid in. Je hebt er heel veel jarendertighuizen. Het is best groen en wat ruimer opgezet. Het sfeertje is heel erg leuk. Echt een volkswijkje, met oude Rotterdammers die er al vijftig jaar zitten. Dat zie je in Blijdorp ook wel, maar in Oud-Charlois nog net wat meer. We hebben er al hele leuke huizen verkocht.”

Imago van ‘autodeur op slot en hard doorrijden’

“Ja, Zuid heeft een naam. Een imago van ‘in sommige buurten moet je ‘s avonds je autodeur op slot doen en hard doorrijden’. Maar daar wordt veel aan gedaan door de gemeente. Kijk maar naar Katendrecht. Ook op veel andere plekken wordt nu geld gestopt in aankleding van de straten, waardoor het er al een stuk vriendelijker uitziet. En als bepaalde woonblokken te slecht zijn, worden ze afgebroken en komen er nieuwe voor terug. Door dit soort projecten verandert de samenstelling in de wijken. Het nadeel is dat er steeds minder goedkopere huurwoningen komen, maar zo’n wijk knapt er wel van op.”

Klein team, persoonlijke aanpak

“Bij MAARTENMakelaardij kantoor Zuid pakken we het precies zo aan als onze collega’s op de andere locaties. Je kijkt altijd wie er bij je aan tafel zit. Ik zou nooit een woning in de verkoop nemen die ik niet zelf gezien heb, of waarvan ik de verkopers niet ontmoet heb. In totaal zijn we met bijna 25 man, maar we werken wel in kleine teams. Zuid pak ik op met mijn binnendienstcollega Lisa, die ook deels de marketing doet. Ik ben verantwoordelijk voor de buitendienst, en als vestigingsleider komt er ook wat strategie bij kijken. Onze oud-stagiair Tom blijft bij ons als assistent-makelaar. Dat is het team voor Zuid, en daar blijft het ook bij. Wij zijn de enige drie waar mensen mee te maken krijgen; dat is voor ons allemaal prettig.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MAARTENMakelaardij kantoor Zuid. Meer over MAARTENMakelaardij kantoor Zuid ontdekken?

MAARTENMakelaardij kantoor Zuid

Olympiaweg 4, Rotterdam

Lees ook:

MAARTENMakelaardij Maarten

Hee, hij bestaat echt! Dit is ‘m dan: Maarten van MAARTENMakelaardij

Jongens, we hebben nieuws: Maarten hè, van MAARTENMakelaardij? Hij bestaat echt! Sterker nog, wij kl...
  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.