Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Martijn bedenkt unieke uitjes, zoals de Water Escape-tocht door Rotterdam

Aangeboden door Visa 6 augustus 2020

Met Be Event Group organiseert Martijn Wessels uitjes in Rotterdam en op het Hoekse strand. Met name voor bedrijven, maar ook voor particulieren. En toen was daar corona… Net voordat het hoogseizoen van start zou gaan, zag Martijn zijn volle agenda binnen no-time angstvallig leeg worden. Bij de pakken neerzitten is niks voor hem. Hij en zijn compagnon kijken naar wat nog wél mogelijk is, rekening houdend met de anderhalve meter afstand.

“Negen van de tien bedrijven in onze sector begonnen met online pubquizzen. Hartstikke leuk, maar na de eerste week dacht iedereen: pff, weer zo’n pubquiz… Wij wilden iets anders doen. We zagen dat mensen er heel graag eventjes uit wilden. Daarom hebben we de autopuzzeltocht in het leven geroepen. Alsnog met je eigen gezin, maar wel met een extra stukje vermaak.”

Vooruitziende blik

“Met het oog op de zomer hebben we bestaande uitjes aangepast. Zo hebben we een escapetocht in Rotterdam: de Water Escape. Alsof we een vooruitziende blik hadden: het verhaal draait om een tropisch virus op een cruiseschip bij de Kop van Zuid, dat een pandemie kan veroorzaken. Aan de hand van allerlei opdrachten gaan mensen op zoek naar het middel om de pandemie te stoppen.”

Comeback van de QR-codes

“Normaal brengt de Watertaxi je team naar de Kop van Zuid zodra je de code hebt gekraakt. Maar op een gegeven moment mocht de Watertaxi geen groepen meer vervoeren. Toen hebben we het plan opgevat om dit bedrijfsuitje aan te leveren als stand alone-spel. Alsnog met de Watertaxi, maar dan met maximaal twee mensen tegelijk. Iedereen krijgt een QR-code om het spel met z’n eigen telefoon te spelen. Dat kan dan in kleine groepjes, maar zo hoef je niet meer met z’n zessen boven één tablet te hangen. Eigenlijk dacht ik dat de QR-code een langzame dood zou sterven – veel mensen vonden het maar ingewikkeld – maar juist nu komt het helemaal terug.”

Martijn Wessels Be Events
Martijn Wessels

Eerste aanvragen komen binnen

“We zien de eerste aanvragen langzaam weer binnenkomen, vanuit hogescholen en zorginstellingen die hun personeel willen bedanken voor de afgelopen maanden. Laatst heeft een groep leraren het spel voor het eerst gespeeld. Ze waren laaiend enthousiast, maar natuurlijk komen er dan ook bugs naar voren. Zo bleek dat de telefoons vrij snel leeg raakten. Nou, dan leveren we er voortaan dus ook een powerbank bij!”

Duinstruintocht

“We merken nu dat er veel vraag is naar onze beachvolleybalevents, maar daar kunnen we die anderhalve meter afstand niet waarborgen. Dus wat doen we nu? We hebben een duinstruintocht bedacht, via een app op je telefoon. Zo kun je op afstand van elkaar lopen, maar wel in een groep iets leuks en actiefs doen op het strand. Betalen kan trouwens ook op afstand: helemaal contactloos, onder meer met Visa.”

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Martijn – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is namelijk een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Ieder bedrijf krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om hun bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. En eh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.