Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hypotheekadviseur Wouter vervulde ook jarenlang een belangrijke rol bij Feyenoord

Aangeboden door De Hypotheekadviseur Rotterdam 18 januari 2019

Eigenlijk wilde Wouter Rijneveld (41) ooit voetballer worden, ‘maar het is er niet van gekomen, zeg maar’. Uiteindelijk werd hij financieel adviseur bij De Hypotheekadviseur Rotterdam. Zijn voetbaldroom ging echter niet helemáál verloren.

De afgelopen acht jaar was Wouter bestuurslid van de Stichting Continuïteit Feyenoord, waar hij het gouden aandeel beheerde en het cultureel erfgoed van de club bewaakte. Die liefde voor z’n cluppie komt hem ook in zijn beroep als hypotheekadviseur verrassend goed van pas. Zélfs in Amsterdam: “Dat vinden ze alleen maar mooi. Dan hebben we het tien minuten over de handel en een halfuur over voetbal, bij wijze van spreken. Krijg je een beetje van die cafépraat.”

Gunfactor

Wat hem ook helpt – hier althans – is het feit dat hij ‘de Rotterdamse taal spreekt’ en de stad goed kent. “Ik merk wel dat ik een bepaalde gunfactor heb. Ik doe ook echt alles voor de klant en ben dag en nacht bereikbaar. Ze bellen zelfs met kerst – of ik dat leuk vind is een tweede, haha. En als ze willen, kan ik ook thuis langskomen. Ik vind dat contact heel belangrijk. Wel heb ik geleerd om mijn agenda beter te managen. Als je een gezin hebt ontkom je daar niet aan. Vroeger liet ik me leiden door mensen. Nu zeg ik: ‘Ik kan niet op zaterdag’, en dan kunnen ze ineens wél op maandag.”

Gouden verkoper

“Tijdens mijn HBO-diplomauitreiking zei een docent: ‘Hier staat een gouden verkoper voor jullie.’ Mijn ouders en vrienden dachten ‘wat bedoelt die man nou?’, maar hij bleek gelijk te hebben. Daar heb ik hem later nog op gewezen.” Wouter liep stage bij de financieel adviseur van zijn ouders. Dat beviel hem wel, en zo rolde hij het vak in. “Begin 2002 kon dat nog. Toen was er nog geen wetgeving; je werd gewoon van straat of uit een keukenzaak weggeplukt, ging het veld in en verkocht een lijfrente of een hypotheek. Tegenwoordig moet je al je WFT-diploma’s hebben en is het een lastige markt om in te starten. Maar daardoor is het wel echt een vak geworden, gelukkig.”

Kleur van de vloerbedekking

Bij Optima leerde Wouter het vak; eerst in loondienst, later als zelfstandig ondernemer. Na een tijdje in Amersfoort gewerkt te hebben kwam hij via een vriend in contact met de directeur van de landelijke franchiseorganisatie De Hypotheekadviseur. “Daar zit ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Het is een goeie club: inventief, en goed voor z’n mensen. Echt een club die voorop loopt in de markt, met alles. Bij andere franchisebedrijven wordt de kleur van de vloerbedekking nog voor je bepaald. Hier kan ik m’n ei kwijt door zelf dingen te ondernemen, maar heb ik wel het voordeel van een grote organisatie met veel kennis en contacten. En ik hoef me niet druk te maken over dingen als een website.”

Bekroning op het werk

“Veel adviseurs zeggen dat ze een klant van A tot Z begeleiden, maar ik geef écht totaaladvies. Als klanten vervolgens tevreden zijn en het doorvertellen aan een ander, dan is dat de bekroning op m’n werk. Dat betekent gewoon dat het als uitstekend is ervaren: ze willen hun gevoel delen met iemand anders. En dat gebeurt regelmatig, zonder dat ik daar echt om vraag.”

Zelfs voor de yuppen niet te betalen

“In de jaren ‘80 en ‘90 was Rotterdam ruw en grauw, nu begint het meer een hippe stad te woren. Mensen vinden het leuk om hier te komen en te blíjven wonen, waar studenten eerst blij waren als ze eenmaal de stad uit konden. Er zal heel veel gebouwd moeten worden, en dat biedt natuurlijk allerlei kansen en mogelijkheden. De enige angst die me bekruipt is: is het straks voor de gemiddelde Rotterdammer nog te betalen? In Amsterdam zie je al dat de Amsterdammers de stad uitgedreven zijn. Hier krijg je dat straks ook; dat het zelfs voor de yuppen niet meer te betalen is. Maar als ze Rotterdam-Zuid echt goed gaan aanpakken liggen daar wel hele mooie kansen. Dan denk ik echt dat de stad nog mooier kan worden.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hypotheekadviseur Rotterdam. Meer over De Hypotheekadviseur Rotterdam ontdekken?

De Hypotheekadviseur Rotterdam

dienstverlening

Geopend08:30 - 20:30

Marten Meesweg 8-10, Rotterdam

Bekijk meer:dienstverlening

adv.