Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daan van Mooie Boules heeft héle leuke plannen met de ruimte erboven

Door Britte Kramer 23 november 2019

Vijf maanden geleden kreeg Rotterdam een cadeautje: Mooie Boules. In het pand aan de Vijverhofstraat, waar eerst Marché 010 gevestigd was, is het sindsdien iedere dag feest. Je kunt er terecht voor jeu de boules, karaoke en allerlei spellen, maar ook om zomaar te borrelen of een hapje te eten. En…

We gaan langs bij ondernemer Daan van Hal voor een interview… in fracties. De telefoon naast hem gaat namelijk continu af: de reserveringen blijven binnenstromen.

Jeu de boules, bier en gezelligheid

Het begon allemaal met een vriendengroep uit Amsterdam die potjes jeu de boules organiseerde in het park, gepaard met een lekker biertje en veel gezelligheid. Er kwam een pop-uplocatie, maar daar kwamen zóveel mensen op af dat organisatoren Rogier van Genugten en Jesse van der Meulen besloten dat er een vaste plek moest komen. Bijna anderhalf jaar geleden was het zover, en precies een jaar later besloten de mannen dat het tijd was om ook de rest van Nederland van zo’n plek te voorzien. Rotterdam werd de eerste gelukkige, en daarvoor zochten ze lokale partners.

Inspiratie opgedaan in New York

Daan werkte in de marketing, maar werd het kantoorbestaan een beetje zat. Daan: “In de tijd dat zij op zoek waren naar iemand hier, zat ik toevallig net met mijn oude horecavrienden een beetje te filosoferen over nieuwe concepten en besloot ik dat ik wilde gaan ondernemen, binnen mijn horecaroots. Ik heb een aantal jaar in New York gewoond en daar veel inspiratie en ideeën opgedaan. De combinatie van spelelement en een (bier)hal als dit, met hoogwaardige horeca, kwam ik daar veelvuldig tegen. Toen Rogier en Jesse met Mooie Boules kwamen was die klik er meteen.”

Het rauwe van Noord

De drie schakelden heel snel verder. “We hebben best wel een rondje gedaan door de stad, op zoek naar geschikte locaties. Eigenlijk stond dit pand al snel met stip op nummer één, omdat het bijzonder geschikt is voor dit concept. Het is maar vijf minuten van centraal en ‘de stad’. Je staat zó op de Meent, maar er hangt een hele andere vibe – één die, denk ik, zeker helpt. Je zit hier in Noord toch anders, een beetje rauwig. Vooral in de zomer, omdat we toch best wel een terras hebben. En je biedt dusdanig veel activiteiten dat mensen graag een stukje omrijden.”

Lokale ondernemers én Ron Blaauw

“Een van mijn doelen was om zoveel mogelijk lokale ondernemers bij Mooie Boules Rotterdam te betrekken. Je moet toch oppassen dat het niet een Amsterdams feestje wordt. Maar dat cynisme is me heel erg meegevallen – misschien juist omdat we die samenwerking zijn aangegaan: met Kaapse Brouwers, Man Met Bril en Ron de Jong. Dat was een hele logische partner, gezien zijn ervaring in de Rotterdamse horeca. Maar ook als aanvulling op Ron Blaauw, die meegekomen is uit Amsterdam en op culinair gebied natuurlijk een hele goede naam is. Dat merken we ook aan de concepten die hij hier in de hal bereidt: rijsttafels en dat soort dingen. Met daarnaast de concepten vanuit Bokaal, Weena en De Gele Kanarie kunnen we klanten weer heel goed bedienen in barfood: goeie bitterballen, lekkere hamburgers en dat soort spullen.”

De kracht van jeu de boules

“Net als vele anderen heb ik vroeger ook op de camping in Frankrijk gejeudebouled met de familie. Ik denk ook dat dat de kracht is: dat iedereen het ergens wel kent en leuk vindt om weer een balletje te gooien. In eerste instantie verbaasde het me hoe dat spelletje aanslaat, maar nu heb ik het zelf ondervonden. Recent hebben we een horecatoernooi gehad en je gaat er zó snel in op, wordt zo snel fanatiek. Dat zie ik dagelijks terug. Of je nou met vrienden, familie of collega’s bent, je krijgt heel snel een prettige vorm van fanatisme. Je lacht, je gilt, je roept ‘aaaah’ – dat brengt heel snel een vorm van gezelligheid. De hal hoeft niet helemaal vol te staan om een hele prettige sfeer te hebben.”

Serial daters en rauzen tussen de sjoelbakken

“In het weekend is het hier echt een plek voor gezinnen uit de buurt. Kinderen worden ‘losgelaten’ tussen de sjoelbakken en tafeltennistafels. Die kunnen lekker rauzen, terwijl de ouders een balletje gooien met een glaasje wijn. Donderdag en vrijdag zien we veel borrelpubliek: niet per se om te jeu de boulen, maar voor een lekker hapje en een borrel na werk. Doordeweeks hebben we veel groepen: bedrijven, verjaardagen, vrijgezellenfeesten… En we zien veel dates. Vaste gasten ook, die terugkomen met verschillende dames. Tweede Kerstdag willen we een plek zijn waar mensen zonder schoonfamilie lekker kunnen kaasfonduen. Die laten we steeds switchen van tafel, zodat ze elkaar leren kennen.”

Mooie Boules winactie

Win een jeu de boules-baan + drankjes voor 4 personen bij Mooie Boules

Het is de tijd van cadeautjes en natuurlijk blijven wij niet achter. We mogen namelijk een gezellig ...

De Grote Uitbreiding

“We zijn natuurlijk net begonnen, maar we willen ook verder. Zo hebben we nu het pand hierboven erbij genomen, eigenlijk de helft van de hal. Op 1 december openen we daar een miniversie van Mooie Boules, met een eigen bar, twee baantjes, een karaokekamer, tafelvoetbal, airhockey en – dat is uiteindelijk denk ik de eyecatcher – een heel podium. Eerst zat er een partycentrum waar ze voornamelijk Turkse bruiloften gaven. Heel fout: alles was wit met roze bloemen en marmeren vloeren. Het podium hebben we gehouden omdat we het willen gebruiken voor bedrijfspresentaties, maar ook voor gekke karaokefeesten, een dj of livemuziek. We denken dat het ook qua oppervlakte heel geschikt is om je eigen feestje te bouwen, met groepen van dertig tot tweehonderd man. Die aanvragen hebben we voor beneden ook best veel gehad, maar dat is gewoon te groot om die exclusiviteit te bieden. Met het zaaltje hierboven hebben we straks de perfecte locatie voor feestjes en partijen.”


Meer over Mooie Boules ontdekken?

Mooie Boules

Vijverhofstraat 45, Rotterdam

adv.