Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tommy wil van Cornelis ook een uitgaansplek maken: ‘Je kunt hier eten, borrelen en dansen’

Door Faayyaaz van Dijk 25 oktober 2019

Cornelis Bar & Kitchen op het Stadhuisplein is één van onze favoriete plekjes in Rotterdam en daarom was het tijd om even langs te gaan bij bedrijfsleider Tommy om hem te ondervragen: zeker ook omdat er het een en ander gaat veranderen.

Tommy is bedrijfsleider bij Cornelis en hij werkt er al sinds het begin. Hij is 43 jaar, vrijgezel en heeft een hond: ”Een verschrikkelijk lieve! Het is een Franse bulldog.” Tommy heeft van jongs af aan al gewerkt in de horeca, maar voordat hij bij Cornelis terecht kwam is hij er wel even tussenuit geweest: ”Ik heb een tijdje in een salesfunctie gewerkt. Ik was niet per se op zoek naar een baan in de sales. Maar als je in de horeca werkt kom je er vaak terecht omdat je een vlotte babbel hebt. Eigenlijk moet je in een salesfunctie gewoon een klootzak zijn en in de horeca verkoop je een beleving – dat is natuurlijk gewoon veel leuker.”

De wenkbrauwen gingen omhoog

”Cornelis is boven een restaurant en beneden een bar, maar eigenlijk ziet iedereen Cornelis meer alleen als een restaurant en daar willen we verandering in gaan brengen. We zijn in 2016 opengegaan. Dat was wel spannend hoor. Toen mensen hoorden dat wij Cornelis gingen openen op het Stadhuisplein gingen de wenkbrauwen omhoog: vroeger zat hier de Big Ben, dat is natuurlijk een hele andere soort zaak dan Cornelis. Onze doelgroep kwam vroeger wel op het Stadhuisplein om een feestje te pakken. Wij wilden iets vernieuwends neerzetten en iets nieuws brengen op het Stadhuisplein.”

Veranderingen

”Cornelis blijft gewoon nog een restaurant, maar de focus ligt dan wel meer op boven. Beneden zullen we vooral in het weekend een bar zijn met verschillende avonden. Op donderdag organiseren we nu Cornelis Cocktail Club en op zaterdag organiseren we de Cornelis Club Night. De bezoekers van Cornelis Club Night zijn wat jonger, maar ze doen niet aan champagnespuiten. Het is gewoon nog steeds een gezellige avond. Verder kun je hier een keer in de maand ook terecht voor We All Love 80’s 90’s 00’s en Dans La Soirée. Twee hele verschillende feesten met een eigen soort bezoekers, maar beide gezellig. We willen er elk weekend een feestje van maken, maar het is niet zo dat je hier niet meer rustig kunt eten in het weekend. We beginnen namelijk vrij laat met de feestjes en eten gebeurt over het algemeen boven. Ben je daarna nog in the mood, dan schuif je zo naar beneden.”

Lees verder onder de foto >

© Piroe Photography

“We willen er elk weekend een feestje van maken”

Euh, en de Cornelis Borrel dan!?

”De Cornelis Borrel begon eigenlijk als openingsfeestje, maar dat bleek zo’n een succes: het was zo druk, bizar. Mensen hadden het daarna echt specifiek over de borrel bij Cornelis, het is een begrip geworden. In december hebben we nog een speciale kersteditie van de Cornelis Borrel: Kerstavond – 24 december – kun je dus weer naar de Cornelis kerstborrel. En in 2020 gaan we ook gewoon maandelijks verder: 31 januari is de eerstvolgende editie. Ik kan alvast vertellen dat Erick E komt draaien.”

Het blijft spannend

”Als je iets nieuws organiseert ben je altijd zenuwachtig. Op zo’n avond ben ik echt gestrest, je kan me dan afvoeren naar het ziekenhuis. Mensen vroegen na het eten vaak of er nog wat leuks te doen was en dan moesten we ze wegsturen. We hebben alles in huis, dus waarom niet zelf organiseren en dat doen we nu. Maar het blijft altijd spannend. Het gaat je niet in de koude kleren zitten, je hoopt dat iets slaagt, je wil er een succes van maken én je hoopt dat mensen het leuk vinden. Laatst las ik een interview van Armin van Buuren. Zo’n top-dj, maar hij blijft onzeker. Hij wil elke fan pleasen. Dat wil ik ook… Ik wil dat elke bezoeker het naar zijn of haar zin heeft bij Cornelis. En daarvoor moet je alles blijven evalueren en aanpassingen doorvoeren waar nodig.”

Wat maakt Cornelis anders?

”Ja, dat vind ik zo raar om te vertellen. Dat zou je aan een bezoeker moeten vragen.” Maar kan je wel een beetje aangeven waar jullie voor staan? ”We merken sowieso dat er over het algemeen veel vrouwen langskomen bij Cornelis. Bij het feest van La Soirée stond de dansvloer vol met dames die zich hadden uitgedost voor een leuke avond uit. Daarnaast zijn we vriendelijk, geven we persoonlijke aandacht en zorgen we voor gezelligheid. We proberen eigenlijk iedereen een fijne ervaring te geven: of je hier nou komt om te eten, borrelen, feesten of alleen een drankje komt drinken.”

© Piroe Photography

Meer over Cornelis Bar & Kitchen ontdekken?

Cornelis Bar & Kitchen restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 00:00

Stadhuisplein 3, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.