Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Antoine van Lokkerbol Makelaardij: ‘Veel makelaars richten zich op oude huisjes, maar ik heb echt iets met nieuwere bouw’

Aangeboden door Lokkerbol Makelaardij 1 mei 2020

Twintig jaar geleden startte Antoine Lokkerbol (53) Lokkerbol Makelaardij, op de Laan op Zuid. Inmiddels staan ze al jaren in de top 10 van grotere NVM-kantoren in Rotterdam. In tegenstelling tot veel andere makelaarskantoren heeft Lokkerbol een grote liefde voor nieuwere bouw.

Antoine: “Alle makelaars gingen destijds op de Oudedijk in Kralingen zitten en richtten zich op oude huisjes met glas-in-lood. Maar ik dacht: ik heb wel echt iets met nieuwere bouw. Met dubbelglas en alle voorzieningen die je in dat soort gebouwen hebt. Daar ben ik me dus met name op gaan richten – relatief jonge gebouwen, maximaal twintig jaar oud – en dat werkt heel goed. Het fijne ervan is ook dat als je iemand teleurstelt omdat de ene woning al verkocht is, je vrij snel een andere kan aandragen waarvan je weet dat ze het ook leuk vinden.”

Een echte ‘meneer Lokkerbol’

En ja: Lokkerbol is dus een achternaam. Antoine: “Mensen denken vaak dat Lokkerbol een fantasienaam is. Dan vinden ze het grappig om te zien dat er echt een ‘meneer Lokkerbol’ rondloopt. Destijds heb ik daar heel lang over nagedacht: hoe moet je je kantoor nou noemen? Ergens vond ik het een beetje suf om m’n eigen achternaam te kiezen, maar ik kon ook niks beters bedenken. En ik liep onder die naam al een aantal jaar mee. Het is een naam die je gemakkelijk onthoud en die blijft hangen.”

Nooit meer gekeken naar een ander vak

Het duurde even voordat Antoine zijn droombaan gevonden had. Na veel baantjes – in de scheepvaart, in een zeilmakerij – kwam hij terecht bij Procter & Gamble. “De strategieën en marketing vond ik fascinerend, alleen had ik niks met luiers en huidcrèmes. Ik ben héél goed gaan nadenken over welke richting ik op wilde en kwam uit op een opleiding tot makelaar. Ik dacht: makelaar is het enige dat ik nog niet geprobeerd heb, haha! Het leek me heel leuk, en dat is gebleken. Vanaf het moment dat ik aan de slag ben gegaan heb ik het altijd met heel veel plezier gedaan en heb ik nooit meer gekeken naar een ander vak. In die tijd kwamen de meeste mensen in de makelaardij rechtstreeks uit de schoolbanken. Ik was 27, dus stond wel met een paar nul achter. Omdat ik bij Procter & Gamble geen verkeerde baan had moest ik fors inleveren qua salaris. Dat was even een bittere pil, maar ik wist waar ik voor koos en heb er nooit spijt van gehad.”

Even sparren

Hij legt uit waarom hij zo houdt van zijn werk. “Enerzijds komt dat door de huizen; je ziet steeds andere huizen en mensen. De ene keer is het een penthouse op veertig-hoog, met uitzicht richting zee, en de andere keer weer een superfijn plekje in de Zalmhaven. Elk huis heeft z’n bijzonderheden en aantrekkelijkheden. Dat is ook leuk hier op kantoor. Dan gaan we natuurlijk toch even sparren: ‘Ik ben hier geweest, dit zijn de foto’s, wat moeten we ervoor vragen?’ Dan zegt de een ‘Dit vind ik zo leuk aan het huis’ en de ander ‘Ik vind dat juist leuk’.”

Ontwenningsverschijnselen

“Iedere keer heb je hele leuke avonturen die je met mensen aangaat. Een huis kopen is wel een van de grote dingen in een mensenleven. Dan is het mooi als je daar een rol in mag spelen. Je probeert continu vooruit te denken voor je opdrachtgever, en ze te ontzorgen. Wij proberen te laten zien dat we betere prijzen kunnen krijgen dan ze zelf hadden gekund, maar ook om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Veel mensen komen ook weer terug als ze hun huis gaan verkopen, en op zoek gaan naar een ander. Die zien ons echt als hun maatje. Ook van mensen die soms toch met een wat negatief idee naar makelaars kijken krijgen we heel veel positieve, leuke reacties. Dat ze echt verrast worden door hoe laagdrempelig we eigenlijk zijn, en hoe we ons best doen om het maximale eruit te halen. We krijgen vaak gebak en bloemen. Van de week zijn we zelf maar even gaan halen, want geen gebak, dat zijn we niet gewend, haha. Dan krijgen we ontwenningsverschijnselen!”

Juist nu blijven bezichtigen

“Over de coronasituatie hebben we goed nagedacht. Ik vind het heel belangrijk om open te zijn in deze tijd. Ook omdat we zien en begrijpen dat het voor de verkopers heel erg spannend is. Er zijn er ook die geen bezichtigingen doen, of alleen virtueel, maar ik heb het idee dat we daar onze opdrachtgevers niet mee helpen zoals ze verdienen. Er zijn echt wel goede methodes te bedenken om het veilig te doen. Voor het personeel en de verkopers, maar ook voor kandidaat-kopers die komen kijken. Maximaal twee mensen tegelijk het huis laten zien, bijvoorbeeld, en drie stellen op één dag. Mensen mogen nergens aankomen en wij doen alles open en dicht, met speciale doekjes die we meteen weggooien. We doen het uiterste om verspreiding te voorkomen.”

Steeds de meest groene keuze

Het milieu is ook een aandachtspunt voor Lokkerbol. “Sinds een jaar of tien maken we stapje voor stapje steeds meer keuzes die goed zijn voor het milieu. Alle verlichting vervangen door LED bijvoorbeeld, en zoveel mogelijk digitaal werken, zodat we zo min mogelijk papier verspillen. Recent hebben we nieuwe auto’s gekocht en zijn we voor vol-elektrisch gegaan. En groene stroom nemen we af bij Vandebron. Niet om onszelf op de borst te kloppen dat we het allemaal zo fantastisch doen, want er is nog een lange weg te gaan, maar we proberen wel steeds voor de meest groene keuze te gaan.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lokkerbol Makelaardij. Meer over Lokkerbol Makelaardij ontdekken?

Lokkerbol Makelaardij

makelaars

Vandaag gesloten

Laan op Zuid 786, Rotterdam

Bekijk meer:makelaars

adv.