Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Margreeth Olsthoorn opent een nieuwe winkel, samen met dochter Jip

Door Britte Kramer 9 juli 2019

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat-ie open: de nieuwe winkel van modeheldin Margreeth Olsthoorn. Op zich al best bijzonder, maar wat het nog een stuk toffer maakt is haar partner in fashion-crime: haar 22-jarige dochter Jip.

Margreeth Olsthoorn is al járen een begrip in de Rotterdamse modewereld. Wat zeggen we? In de modewereld, punt. Haar winkel op de hoek van de Schiedamsedijk en de Schilderstraat is zonder discussie een van de mooiste en meest toonaangevende van de stad. En nu krijgt-ie er dus een zusje bij: MARGREETH OLSTHOORN x JIP _ Downtown. ‘Hetzelfde concept, een nieuwe generatie’, zeggen ze zelf. In ons interview met Margreeth van vorig jaar liet ze al doorschemeren dat Jip ook in de mode werkt en ‘later een eigen magazine én warenhuis wil beginnen’.

High end in de mix met upcoming en underground labels

Bij MARGREETH OLSTHOORN x JIP _ Downtown vind je straks een vernieuwende mix van stijlen. Concreet: high-end modemerken, maar ook upcoming, underground labels. Nog concreter: merken als New Gen, Sunflower, MSGM, Yoost, Drôle des Monsieurs, Liesbeth Sterkenburg, Daily Paper, Helmut Lang, By Signe, Neuw Denim, Studio Nanette Lindeman en ÂME.

Interieur geïnspireerd op Willem de Kooning

Fan als we zijn van het interieur van MARGREETH OLSTHOORN aan de Schiedamsedijk, met die grote neontekst en bijzondere paspoppen, zijn we razend benieuwd naar de vibe van de nieuwe winkel. En dat belooft ook wat: het concept is geïnspireerd op een pastelkleurig schilderij van Willem de Kooning: Rosy-Fingered Dawn at Louse Point. Een ode aan zijn favoriete plek op Long Island, die hem vaag deed denken aan zijn geboorteland Nederland. Dit concept werd bedacht door Elma Boxel van architectenbureau ZUS en uitgevoerd door Studio Gridt. Kunstenaar Jeroen Koolhaas maakte de schilderingen.

Openingsfeestje

De winkel aan de Kruiskade (nummer 70) wordt donderdag 11 juli feestelijk geopend. Bewonderaars en nieuwsgierige aagjes zijn welkom tussen 17.00 en 23.00 uur.

Margreeth Olsthoorn

Margreeth Olsthoorn: tuindersdochter die kunstschaatster wilde worden, maar een begrip werd in mode

Margreeth Olsthoorn werd geboren als tuindersdochter in Maasdijk. Met high-end winkels als Beljon en...


Meer over MARGREETH OLSTHOORN x JIP _ Downtown ontdekken?

MARGREETH OLSTHOORN x JIP _ Downtown


Kruiskade 70, Rotterdam

  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.