Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cammy van Zelfbouwers Rotterdam: ‘We zijn op de helft, maar het is nu al fantastisch’

Door Wouter Vocke 2 april 2019

In het nieuwe RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afrikaanderwijk en bouwen deze om naar hun eigen droomhuis. Soms zonder kluservaring! Vanavond (dinsdag 2 april) staat de tweede aflevering op het programma. Wij interviewen elke week een van de deelnemers.

Voor de tweede aflevering spraken we Cammy, die samen met Brénousky één van de deelnemende koppels is. “We wonen er nu een week”, vertelt ze. “Vorige week zaterdag was de eerste nacht, en het bevalt ontzettend goed. Nog half in het bouwstof, maar half ook goed leefbaar. Een prima combinatie!” En veel positieve reacties gehad na de eerste aflevering? “Uit verschillende hoeken kregen we te horen dat ze het programma hebben gezien en dat ze het echt leuk vinden. Zelfs van mensen die ik van vroeger ken, waar ik geen contact meer mee had. En de moeder van een vriendin uit Hellevoetsluis bleek in dat gebouw op school te hebben gezeten.”

RTL4 Zelfbouwers
Foto: Maartje Brockbernd

Geen wedstrijd

Misschien was het niet voor iedereen meteen duidelijk, maar er zit geen spelelement in het programma. Cammy legt uit: “Het is niet zoals programma’s als Het Blok. We zijn gewone mensen, net als ieder ander, die op zoek zijn naar een woning. Maar het is ontzettend moeilijk om een woning te vinden in deze huizenmarkt. Het is superleuk dat daar een realityserie van is gemaakt. Vorige week ging het meer om de pitches natuurlijk, maar ik denk dat de kijker er vanaf de aflevering van vanavond écht inkomt. Het is echt reality, geen competitie. We willen niet dit grote project aangaan en dan ook nog eens vechten met onze buren…. daar hebben we helemaal geen trek in!”

En – zonder al teveel spoilers weg te geven – was het af en toe moeilijk? “Bij elke verbouwing krijg je problemen. Alles wat tegen is gevallen, konden we oplossen. Dat is belangrijker dan het probleem zelf.”

Zelfbouwers Rotterdam
Brénousky en Cammy | Foto: Maartje Brockbernd

Snelcursus ‘je wijk leren kennen’

En hoe is het om daar nu te wonen? “De Afrikaanderwijk is fantastisch. Ons eerste weekend hebben Bré en ik genoten van de markt, en hebben we een lekker vers kippetje om de hoek gehaald.” Ze zijn ook erg betrokken. Cammy: “Dat is in de aflevering van vanavond goed te zien. Wij hebben nog voordat we hier aan de slag gingen met klussen een evenement in het park georganiseerd. Dat was meteen een snelcursus ‘je wijk leren kennen’: we hebben bewoners uitgenodigd en zijn bij horecazaken langs geweest. We zijn sindsdien ook naar een wijkraadsvergadering geweest, we doen onze boodschappen hier en we hebben een open huis georganiseerd. Maar dat is volgende week te zien!”

Zelfbouwers Rotterdam is elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL4. Herman den Blijker en Olcay Gulsen gaan steeds bij de koppels langs om te zien hoe het vordert.

Lees ook:

RTL4 Zelfbouwers

Deze koppels bouwen hun eigen Rotterdamse droomhuis in dit nieuwe RTL-programma

In het nieuwe RTL4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afri...

Kijktip! Herman den Blijker en Olcay Gulsen op bezoek in de Afrikaanderwijk

adv.