A match made in mindset: Rotterdammer Sharaifa Taus (30) bedacht een uniek datingplatform

Aangeboden door Datebase

Rotterdammer Sharaifa bedacht een nieuw datingplatform | Foto: Datebase

Ben je single en toe aan een nieuwe fase in je leven? Dan heeft Sharaifa Taus (30) dé oplossing: Datebase. Geen online profielen, oppervlakkige gesprekken en eenmalige dates, maar diepgang, privacy en de juiste intentie.

Sinds september is Datebase in de lucht, al ontstond het idee eerder. “Ik merkte dat veel mensen om mij heen op zoek waren naar een partner met dezelfde mindset. Met Datebase help ik hen om elkaar te vinden. Dit zijn mensen die bewust en positief in het leven staan: echte aanpakkers en doorzetters. Ze hebben vaak een drukke lifestyle, waardoor matchmaking een uitkomst is.”

Vol passie en enthousiasme

Sharaifa is zelf ook een ondernemend type: “Ik onderneem al langer, maar zocht iets waar ik écht gelukkig van word.” Dat bleek Datebase te zijn. “Ik ben altijd goed geweest in organiseren en verbinden en wilde graag van betekenis zijn voor een ander. Dat kan ik hier goed in kwijt.”

Sharaifa vertelt: “Ik leerde dat je pas echt succesvol kan zijn als je iets doet vanuit je hart. Voor iemand die gewend is om rationele beslissingen te maken, was dit een uitdaging. Toch gebeurde er iets magisch toen ik mijn hart meer opende: ik vond puur geluk in een concept waar ik plotseling zonder moeite mijn bed voor uit sprong. Het is bijzonder als je in een passie je purpose vindt.”

Like-minded singles in Rotterdam

Sharaifa matcht met Datebase niet alleen op een overeenkomende mindset. “Iedereen heeft eigen voorkeuren en behoeften natuurlijk. De ene wil bijvoorbeeld per se iemand in de randstad, terwijl een ander het juist een avontuur vindt als iemand deels in het buitenland woont.”

Op dit moment zijn de meeste members van Datebase wel in de randstad te vinden. “Heel diverse mensen worden aangesproken door het concept. De meesten wonen wel in of om Rotterdam, maar we hebben ook singles uit Den Haag, Utrecht en Amsterdam in onze database”, licht Sharaifa toe.

Singles met een doel voor ogen

De database is offline. Het is dus niet zo dat alle leden van Datebase jou kunnen zien en jij hen. Sharaifa is echt een matchmaker – al doet dat woord veel mensen aan dingen denken die zij juist niét wil met Datebase. “Matchmaking wordt nu helaas vaak gerelateerd aan mensen die wanhopig zijn, die het niet zelf kunnen doen of zichzelf niet kunnen verkopen. Terwijl ik juist werk met mensen die weten wat ze willen in het leven, geen tijd verspillen en een doel voor ogen hebben.”

Kort samengevat zijn dat mensen met een growth mindset. Dat is de basis voor de mensen die member kunnen worden bij Datebase. “Veel datingapps richten zich op een bepaalde leeftijd of op hoger opgeleiden. Ik vind het zo bizar dat er in zulke hokjes gedacht wordt”, licht Sharaifa toe. Bovendien hoef je niet te swipen en blijft je profiel privé – dat valt zelfs onder het beroepsgeheim. Je krijgt pas een profiel onder ogen als er een potentiële match is.

Lees verder onder de foto >

Sharaifa matcht singles met een vergelijkbare mindset | Foto: Datebase

Waardevolle connecties

Niet voor even, maar iemand waarmee je samen kunt bouwen aan de toekomst. Wie bewust in het leven staat en zich wil blijven ontwikkelen, is bij Datebase op de juiste plek als single. Omdat er toch ergens een lijn getrokken moet worden, mag je vanaf een leeftijd van 21 jaar lid worden. Het platform is pas een paar maanden bezig, maar er zijn al leuke matches ontstaan.

Sharaifa: “Mensen met een op groei gerichte mindset hebben veel raakvlakken, zelfs als de interesses misschien verschillen. Als het met een match niet klikt op romantisch gebied, bijvoorbeeld omdat de aantrekkingskracht mist, ervaren singles de dates vaak toch als inspirerend en leuk. Ik kan niet toveren, maar ik kan wel waardevolle connecties tot stand brengen.”

Het anders aanpakken

Sharaifa vertelt hoe zij zich onderscheidt van andere platformen: “In een datingapp maak je een profiel en word je aan je lot overgelaten, ik wil echt een persoonlijke service bieden.” Daarom begint Datebase bij een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. In dit online gesprek van twintig minuten komen jij en Sharaifa erachter of Datebase het platform is dat bij jou past.

Is dat het geval, dan volgt er een online intakegesprek en vul je een inzichtelijke vragenlijst in. Aan de hand van die intake en de vragenlijst maakt Sharaifa een offline profiel voor je. Dat profiel kun je zelf inzien en altijd wijzigen, daarnaast blijft het privé.

Het is een match: de man neemt de leiding!

Als de man en vrouw elkaar wel willen ontmoeten, is het aan de man om een date te initiëren – met behulp van Datebase. “Ik vind het leuk om in te spelen op de behoefte naar de traditionele manier van daten”, licht Sharaifa toe. Er wordt ook alleen gericht op heterokoppels en er wordt onderscheid gemaakt tussen een lidmaatschap voor mannen en vrouwen: vrouwen betalen minder. “Dat is omdat ik voor mannen actief op zoek ga naar een match, vrouwen worden passief lid: zij staan in de offline database, maar voor hen zoek ik niet actief”, licht Sharaifa toe.

De matches worden gemaakt op basis van haar eigen intuïtie, door de persoonlijke gesprekken die ze voert met mannen en vrouwen en met behulp van een match-percentage. Is er een match, dan helpt Sharaifa de man door te vertellen wat de vrouw een leuke date vindt. Hij kiest uiteindelijk wat de date wordt, Datebase zorgt daarna dat deze gepland wordt. “De eerste twee maanden houd ik contact met het koppel: gaat het goed, dan is het een succes. Zo niet, dan krijgt de man nog twee kansen voor een nieuwe match. Een vrouw blijft onbeperkt passief lid als het geen succes blijkt.” Het leuke voor zowel mannen als vrouwen is dat hier slechts een eenmalige betaling tegenover staat.

Schrijf je in bij Datebase

Heb jij een growth mindset, ben je vrijgezel én toe aan een serieuze relatie? Schrijf je dan in bij Datebase. Tot en met 28 februari loopt er een Valentijnsactie, waarmee je 14 procent korting krijgt! Sharaifa gaat graag voor je aan de slag en wie weet heb jij binnenkort wel een date met de man of vrouw van je leven.

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor de centrale redactie”

Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor de centrale redactie

Ga naar “Deze gasten maken producten van hout van afgekeurde Rotterdamse bomen”

Deze gasten maken producten van hout van afgekeurde Rotterdamse bomen

Rotterdamskrom
Ga naar “5 redenen waarom iedereen in Rotterdam deze e-bike wil”

5 redenen waarom iedereen in Rotterdam deze e-bike wil

Aangeboden door Sparta

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “The Pink Stuff reiniger van € 3,99 voor € 1,99”

The Pink Stuff reiniger van € 3,99 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Alle Pepsi en 7UP 1.5 literflessen van € 4,78 voor € 2,39”

Alle Pepsi en 7UP 1.5 literflessen van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69”

Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “4-laags toiletpapier € 6,69”

4-laags toiletpapier € 6,69

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023

Vacatures

Ga naar “Docent Engels basisonderwijs | 0,2 fte”

Docent Engels basisonderwijs | 0,2 fte

 • DIT IS WIJS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Huishoudelijke hulp bij ouderen”

Huishoudelijke hulp bij ouderen

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Groenvoorziener Quad”

Groenvoorziener Quad

 • Intro Personeel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Boekhouder”

Boekhouder

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “INDUSTRIEEL VERPAKKER”

INDUSTRIEEL VERPAKKER

 • Codrico Rotterdam B.V.
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Familievoorstelling ‘de Troostprijs’ in Rotterdam”

Familievoorstelling ‘de Troostprijs’ in Rotterdam

 • Stichting De Stilte
 • 15 april 2023

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run”

Outdoor Valley Obstacle Run

 • Outdoor Valley
 • 14 mei 2023
Outdoor Valley Obstacle Run - Silver EditionOutdoor Valley Obstacle Run - Silver Edition

Topper

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023
Ga naar “NN Marathon Rotterdam 2023”

NN Marathon Rotterdam 2023

 • Van 15 apr t/m 16 apr
NN Marathon RotterdamNN Marathon Rotterdam
Ga naar “Rotterdamse Dakendagen”

Rotterdamse Dakendagen

 • Van 1 jun t/m 4 jun
rotterdam rooftop walkrotterdam rooftop walk