Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x zo steun jij Rotterdamse ondernemers

Door Eline Doldersum 20 maart 2020

Het zijn zware tijden voor Rotterdamse ondernemers. Velen hebben hun restaurant, sportschool of café moeten sluiten, maar ook voor de winkels die nog open zijn is het overleven. Veel Rotterdammers komen de deur niet uit, waardoor ze veel omzet mislopen. Hoe we deze ondernemers toch kunnen helpen? Wij geven je zes handige tips!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Cadeaubonnen

Concept store Rotterdam
Foto: Facebook Mamamo

Jouw favoriete winkel een financieel hart onder de riem steken? Koop dan een cadeaubon. Op deze manier komt er bij de ondernemer toch geld binnen en heb jij een excuus om – na de crisis – iets leuks voor jezelf te kopen. Is er online geen cadeaubon verkrijgbaar? Stuur dan even een berichtje naar de ondernemer!

Winkel online

Alles in Wonderland
Alles in Wonderland

Steeds meer winkels in Rotterdam sluiten de deuren of hebben bijna geen klanten, omdat mensen de deur niet meer uit durven. Tóch kun je iets doen om ook deze ondernemers een steuntje in de rug te geven. Veel winkeltjes hebben een webshop waar je gewoon naar hartenlust verder kunt winkelen. Fijn voor jou, maar extra fijn voor de ondernemers.

Laat je eten bezorgen

Foto: Facebook @Hemelsetapas

Met pijn in het hart hebben Rotterdamse ondernemers de deuren van hun restaurant, café en lunchroom moeten sluiten. Máár ze hebben een oplossing bedacht: een aantal hotspots komen de maaltijden namelijk gewoon aan huis bezorgen. Wat dacht je van het wekelijkse wisselende menu van Chef Job (die je kent van 24Kitchen, en het eten persoonlijk komt afleveren), een ijsje van Capri of een tafel vol tapas van de Hemel op Aarde? Zo komt er geld in het laatje bij de ondernemers en een culinaire maaltijd op tafel bij jou!

Deze Rotterdamse restaurants bezorgen hun maaltijden tijdens de coronacrisis

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Rotterdam. Sommige Rotterdamse onderne...

Doneer aan de ondernemer

Portemonnee met geld
Foto: ANP

Stonden er deze maand lessen gepland bij je zangleraar, personal trainer of coach? Overweeg dan of je het geld misschien kunt missen. Geen klanten betekent voor deze ondernemers geen geld. En zonder inkomen komen ze in nóg zwaarder weer terecht. Hetzelfde geldt voor de culturele sector: in sommige gevallen kun je het geld voor je kaartje terugvragen, maar je kunt er ook voor kiezen om het geld (voor een deel) te doneren aan de artiest.

En eh, voor de zekerheid: munten en briefgeld laten we voorlopig even in onze eigen portemonnee – digitale transacties zijn de veiligste manier om jouw favo ondernemer financieel te supporten.

Steek ze een hart onder de riem

liefde - rotterdam
Unsplash

Het zorgt misschien niet voor brood op de plank, maar een beetje extra liefde is vast ook méér dan welkom bij de Rotterdamse ondernemers. Kijk wat je kunt doen om ze een hart onder de riem te steken. Schrijf een review, breng ze een bosje bloemen (ook de kwekers in de omgeving hebben het zwaar!), stuur ze een opbeurend berichtje of doe een shoutout via social media. Alle kleine beetjes helpen!

Steun de Rotterdamse ondernemer

We hebben allemaal geen idee hoe lang de crisis nog aanhoudt, maar mocht het allemaal achter de rug zijn, trommel dan je vrienden op en vier het in de stad! Ga uitgebreid eten bij je favoriete restaurant, bestel nog een wijntje extra in het café of koop een groot cadeau bij je lievelingswinkel.

Lees ook

Deze Rotterdamse restaurants bezorgen hun maaltijden tijdens de coronacrisis

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Rotterdam. Sommige Rotterdamse onderne...
Concept store Rotterdam

De leukste conceptstores in Rotterdam voor winkelplezier

Conceptstores zijn eigenlijk best wel de leukste winkels die er bestaan. Je kunt er heerlijk winkele...
#coronahulp - rotterdam - twitter

Hartverwarmend! Rotterdammers schieten te hulp met #coronahulp

Het Coronavirus is in heel Nederland hét gesprek van de dag, ook in Rotterdam. Daar bieden Twitteraa...
Carrabas

10 x de leukste kinderboeken- en speelgoedwinkels in Rotterdam

Sinterklaas is weer in het land en we kunnen de dennennaalden alweer bijna ruiken! Daarom zetten we ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.