Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Last van acne? Probeer dit eens!

Aangeboden door Aqua Mare Skin & Laser Clinics 13 juni 2019

Wie last heeft (gehad) van acne weet dat het je behoorlijk onzeker kan maken, en je zelfs behoorlijk kan belemmeren in je dagelijks leven. Gelukkig weet het Rotterdamse Aqua Mare Skin & Laser Clinics er wel raad mee!

Veel mensen denken dat acne echt een jongerenkwaal is, maar er zijn ook heel wat volwassenen die er last van hebben; zowel mannen als vrouwen. De bekendste kenmerken zijn een vette, glimmende huid met witte bultjes, mee-eters, rode pukkels of puistjes met een geel kopje. Bij Aqua Mare zien ze het dagelijks voorbijkomen.

Persoonlijke analyse

De huidtherapeut van Aqua Mare vertelt: “Vaak is al van alles aan cosmetica geprobeerd, maar zijn het niet altijd de juiste producten geweest. De acne verdwijnt niet en wordt soms juist erger. Helaas is de ene acnehuid de andere niet. Mensen die er lang mee lopen krijgen ook vaak acnelittekens en donkere verkleuring in de huid. Daarom kijken wij per persoon, door middel van een intakegesprek, welke producten en behandelingen passen bij de huid.”

Intakegesprek

Bij het intakegesprek kijkt de huidtherapeut zorgvuldig naar je huid, en beoordeelt hij of zij de ernst van je acne. De huidtherapeut weet precies welk product bij welk huidtype past en welke behandeling nodig is. Zo wordt er een op maat gesneden behandelplan gemaakt. Na jarenlange ervaring zien ze bij Aqua Mare dat het gebruik van de juiste producten van essentieel belang is bij het huidprobleem acne. Zaak is om zo snel mogelijk te beginnen met het behandelplan, om littekens te voorkomen.

De behandeling

Eerst wordt de huid goed gereinigd. Daarna worden de mee-eters en ‘whiteheads’ verwijderd en pustels geleegd. Dan volgt een glycolzuur- of salicylzuurpeeling op maat. Een donkere huid – die een grotere kans geeft op pigmentvlekken – of een erg rode huid krijgt bijvoorbeeld een mildere peeling dan andere huidtypes. De peeling activeert het herstel van de huid en zorgt dat de huid minder vet wordt en ontstekingen minder kans krijgen. De huid wordt gladder en egaler.

Resultaat

Het resultaat is afhankelijk van de discipline waarmee je de behandeling volhoudt. De huidtherapeut ondersteunt je daarin. Bij Aqua Mare starten ze met een minimale kuur van acht behandelingen, eenmaal per week. Daarna kijken ze samen met jou wat er verder nodig is. Bij de een zal het resultaat sneller te zien zijn dan bij de ander. Dit kan te maken hebben met onder andere hormonen, voeding, leefwijze en stress. Als je de adviezen goed opvolgt, krijg je snel een gladdere en schone huid. Soms, als je acne echt heel heftig is, is er medische ondersteuning nodig van de huisarts of dermatoloog. Dit is vaak in de vorm van medicatie in combinatie met huidtherapeutische behandelingen en het thuis gebruiken van producten.

Vergoed door de verzekering

Als je van je arts een verwijzing hebt voor acnetherapie, dan kan er een vergoeding gegeven worden vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden van je verzekering.Meer over Aqua Mare Skin & Laser Clinics ontdekken?

Aqua Mare Skin & Laser Clinics

beauty en wellness

Geopend09:00 - 18:00

Laan op Zuid 656, Rotterdam

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.