Als afvallen rond je benen niet lukt, is dit misschien de oplossing

Aangeboden door Q-Derma

Q-Derma Westzeedijk Cora Bekker
Foto: indebuurt Rotterdam

Veel vrouwen zullen het herkennen: je doet je best om af te vallen, maar rond je benen zie je vrijwel geen resultaat. Volgens Cora van Q-Derma kan dat komen doordat er iets anders aan de hand is, namelijk lipoedeem.

Cora is huidtherapeut en eigenaresse van Q-Derma Huidkliniek, met locaties in Delfshaven, Barendrecht en Pernis. Al sinds 2011 helpt ze mensen met oedeemklachten. Lipoedeem is helaas nog altijd een beetje een ondergeschoven kindje. Vaak worden klachten door artsen niet serieus genomen, terwijl je er toch veel last van kan hebben.

Symptomen van lipoedeem

Bekende symptomen van lipoedeem zijn zware benen (uitgezonderd van de voeten), bobbels of cellulite op de benen (soms zichtbaar, maar vaak alleen voelbaar) en plaatselijke vetophopingen bij bijvoorbeeld de knieën en heupen. Ook krijgen mensen met lipoedeem vaak snel blauwe plekken en hebben ze een heel gevoelige huid. Kleding kan extreem pijnlijk aanvoelen omdat het snel knelt. Verder kan het zijn dat de huid heel zacht en los is, alsof het al vet is verloren. “Maar”, vertelt Cora, “dat betekent niet dat je van al die dingen last hoeft te hebben. En je benen hoeven er zeker niet zo uit te zien als de plaatjes die je via Google vindt.”

Vocht vasthouden en spataderen

Vocht vasthouden en spataders zijn bijkomende problemen. Ze ontstaan doordat het lipoedeem op onderliggende structuren zoals de lymfebanen en bloedvaten duwt. Dit blokkeert zo de afvoer van afvalstoffen en vocht en de doorstroming van het bloed. Cora: “Elk jaar wordt het dan erger en meer ontsierend. Het kan zelfs zo zijn dat je therapeutisch elastische steunkousen moet gaan dragen om deze klachten weg te houden.” 

Vergoed vanuit je aanvullende verzekering

Cora: “Veel vrouwen weten niet dat het lipoedeem is. Het is helaas echt een vrouwenkwaal; het komt door onze hormonen. Vaak begint het in de puberteit, als je voor het eerst de pil gaat gebruiken of daar juist mee stopt, of tijdens een zwangerschap of de menopauze. Wat veel vrouwen ook niet weten, is dat het behandeld kan worden en vanuit een aanvullende verzekering vaak ook vergoed wordt. Het valt dan onder fysiotherapie. Bij mij hoef je ook niet altijd een verwijzing van een arts te hebben om een vergoeding te krijgen. Als de arts denkt dat het tussen je oren zit – wat nog weleens voorkomt – maar ik denk dat je er baat bij hebt, dan kun je gewoon komen. Huidtherapie is namelijk vrij toegankelijk.” Mocht je twijfelen, dan kun je een gratis, vrijblijvende intake bij Cora’s praktijk Q-Derma boeken.

Lees verder onder de foto >

Cora Bekker Q-Derma Westzeedijk Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Driedubbele winst

Mocht blijken dat lipoedeem inderdaad de boosdoener is, kan dat bij de Q-Derma Huidkliniek locatie Rotterdam Delfshaven worden behandeld met de LPG Alliance. De techniek heeft veel weg van een bindweefselmassage, maar het apparaat werkt net even anders: met een vacuüm- en rolmechanisme. De huid wordt omhoog gelift en tegelijkertijd gerold en gekneed. Dat maakt de boel losser, waardoor je benen er gladder uitzien. En: het zorgt voor pijndemping. Daardoor kun je ook qua lichaamsbeweging weer meer aan. Dubbele winst dus!

Nog een fijne bijkomstigheid: je krijgt geen beurse, blauwe plekken. Je kunt na de behandeling direct een stuk gaan hardlopen of uurtje sporten. Sowieso een slim idee, want de behandeling zet je vetverbranding alvast aan. Jij hoeft ‘m alleen nog even in te koppen door daadwerkelijk in beweging te komen.

Meteen verlichting na de behandeling

Cora: “Deze behandeling wordt vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden, maar ik wil me juist meer focussen op het medische. Doordat het apparaat weefsels losser maakt, hebben ook mensen met brandwonden er baat bij. Brandwonden kunnen namelijk heel stug en verkleefd zijn, waardoor behandeling met klassieke littekenmassage vaak erg pijnlijk is. Veel cosmetische klinieken halen de medische behandelingen uit hun pakket, maar ik vind het juist heel mooi om te zien dat mensen van de behandelbank af stappen en meteen verlichting voelen. Laatst was hier iemand die wat sceptisch binnenkwam, maar twee dagen later alweer terug was. Ze zei: ‘Het is zo fijn dat ik gewoon kan lopen, zonder dat ik het gevoel heb dat ik mijn benen met me meesleep.”

Zo gaat het in z’n werk

Tijdens de behandeling krijg je een speciaal pakje aan, waardoor het apparaat wat soepeler over de te behandelen gebieden glijdt. Het apparaat kent verschillende programma’s, en Cora test eerst welke voor jou het meest geschikt is. De meeste behandelingen duren dertig tot veertig minuten. Bij medische klachten is het goed om je twee keer per week te laten behandelen. Hoe vaker je de behandeling herhaalt, hoe losser alles wordt. Als je erbij traint en wilt afvallen, is het beter om drie keer per week te komen en daarna te gaan sporten. Dan heb je het meeste effect van de vetverbranding. Goed om te weten: Cora werkt ook samen met de personal trainers van Motifaith Personal Training & Coaching, en kan samen met hen een voordelig programma voor je opstellen.

Behalve voor een lipoedeembehandeling, kun je bij Q-Derma ook terecht voor andere huidbehandelingen, zoals acné, rosacea, eczeem en overbeharing. Je vindt Q-Derma aan de Westzeedijk, via de ingang van sportschool Basic-Fit. Boek nu je gratis intake.

Q-Derma

Westzeedijk 387, 3024 EK Rotterdam

Nu gesloten

Meer informatie

Q-Derma

Westzeedijk 387, 3024 EK Rotterdam

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Wimperextensions in Rotterdam: bij deze salons kun je terecht”

Wimperextensions in Rotterdam: bij deze salons kun je terecht

wimperextensions in rotterdamwimperextensions in rotterdam
Ga naar “Hier boek je nu een Thaise duomassage (met kennismakingskorting!)”

Hier boek je nu een Thaise duomassage (met kennismakingskorting!)

Aangeboden door I-Saan Massage

I-Saan Thaise massage Rotterdam Schiedamseweg ontspanningsmassage
Ga naar “Nagelstudio in Rotterdam: hier haal je een fijne manicure”

Nagelstudio in Rotterdam: hier haal je een fijne manicure

nagelstudio stockfoto

In onze gids

Ga naar “Dutch Dukes”

Dutch Dukes

 • Witte de Withstraat 81
 • Cafés
 • 15:00 - 00:00
Dutch Dukes

Nu geopend

Ga naar “Restaurant ’t Ambachthuys”

Restaurant ’t Ambachthuys

 • Kerkstraat 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
restaurant Ambachthuys

Nu gesloten

Ga naar “WineTank”

WineTank

 • Van Oldenbarneveltstraat 128
 • Slijterijen
 • Gesloten
winetank buitenzijde

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99”

Uitschuifbare verticale pashouder van € 19,99 voor € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Rolgordijn Maaike Beige van € 23 voor € 20,70”

Rolgordijn Maaike Beige van € 23 voor € 20,70

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Vans sneakers € 45,00”

Vans sneakers € 45,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,99”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Robijn wasmiddel van € 25,98 voor € 10”

Robijn wasmiddel van € 25,98 voor € 10

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Zakelijk coördinator (parttime)”

Zakelijk coördinator (parttime)

 • Aktiegroep Het Oude Westen
 • Parttime
Stichting Aktiegroep Het Oude Westen Rotterdam vacatures

Topper

Ga naar “Huismeester”

Huismeester

 • Aktiegroep Het Oude Westen
 • Vrijwillig
Stichting Aktiegroep Het Oude Westen Rotterdam vacatures

Topper

Ga naar “Opbouwwerker (tijdelijk)”

Opbouwwerker (tijdelijk)

 • Aktiegroep Het Oude Westen
 • Tijdelijk
Stichting Aktiegroep Het Oude Westen Rotterdam vacatures

Topper

Ga naar “Front office Manager / Amsterdam en Rotterdam”

Front office Manager / Amsterdam en Rotterdam

 • The James Hotel
 • Fulltime
Ga naar “Jongerencoach”

Jongerencoach

 • B&A Civic B.V.
 • Fulltime/Parttime