Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x leuke feitjes over beautybehandelingen in Rotterdam

Aangeboden door Treatwell 7 juni 2019
Wist je dat er online iedere anderhalve seconde een afspraak wordt geboekt bij een beautysalon? En wist je dat maar liefst 45% van die reserveringen binnenkomt buiten openingsuren van de salon? Dit blijkt uit data van Treatwell: het grootste online boekingsplatform van Europa. Wij verzamelden de leukste feiten en cijfers uit het onderzoek voor je. Wedden dat jij dit nog niet wist over beautybehandelingen?!
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dit zijn de meest geboekte behandelingen in Rotterdam

Treatwell
Copyright © 2019 Treatwell
Van waxbeurt tot wimperlifting en van manicure tot massage: bij Treatwell kun je zo’n beetje alle denkbare schoonheidsbehandelingen boeken. Maar wat zijn nou de behandelingen die in onze stad het meest worden geboekt? Met stip op nummer één staat de kappersbehandeling. Kapsalons in het algemeen doen goede zaken op Treatwell, want nummer twee in dit lijstje is de knipbeurt voor mannen. Ook mooie nagels vinden de gebruikers van Treatwell belangrijk, want de tweewekelijkse manicure staat in het lijstje van meest geboekte behandelingen op nummer drie. De top vijf wordt afgemaakt door eyebrow threading (nummer vier) en wimperextensions (nummer vijf).

Dit geven Rotterdammers gemiddeld uit aan een behandeling

treatwell
Copyright © 2019 Treatwell
Wie mooi wil zijn, moet daar wel iets voor over hebben. Hoeveel? Gemiddeld geven Rotterdammers €32,12 uit per behandeling. Ter vergelijking: Utrechters besteden gemiddeld €28,74.

Dit is wanneer de meeste behandelingen worden geboekt

Elle & Moi (Copyright © 2019 Treatwell)
Elle & Moi (Copyright © 2019 Treatwell)

Maandagochtend 10.00 uur is hét moment waarop bij Treatwell de meeste behandelingen worden geboekt. Van al die treatments wordt het grootste deel gepland in het weekend, op vrijdag of zaterdag. Snappen we best, want voor dat ene chique feestje of die spannende eerste date wil je er natuurlijk wel op je best uitzien. Al plant niet iedereen zo ver vooruit. Maar liefst 35% van alle reserveringen wordt binnen 24 uur voorafgaand aan de behandeling gedaan.

Dit is hoeveel Rotterdamse salons al met Treatwell samenwerken

Beauty Obsessions (Copyright © 2019 Treatwell)
Beauty Obsessions (Copyright © 2019 Treatwell)

Inmiddels zijn in heel Europa 20.000 salons aangesloten bij Treatwell: een flink aantal! In Rotterdam werkt het platform samen met 542 salons. Van die salons richt het merendeel zich op gezichtsbehandelingen (137 salons), gevolgd door ontharingssalons (105), massagesalons (94) en kapsalons (94). Daarnaast zijn er ook een aantal nagelsalons (65) aangesloten, evenals salons die zich richten op lichaamsbehandelingen (47). Welke Rotterdamse salons op Treatwell te vinden zijn, bekijk je hier.

Safak Haarmode

De 5 best beoordeelde kappers in Rotterdam

Haren laten knippen, dat doet iedereen! Alleen waar moet je nou heen? Meestal heb je een vaste kappe...

Deze behandelingen zijn het meest seizoensgebonden

LoBelle (Copyright © 2019 Treatwell)
LoBelle (Copyright © 2019 Treatwell)

Niet alle behandelingen worden het hele jaar door geboekt. Logisch, want bepaalde treatments zijn nu eenmaal erg seizoensgebonden. Spray tans zijn daarvan een mooi voorbeeld. Een gebronsde huid in de winter? Dat vinden veel mensen maar overbodig, blijkt uit de cijfers van Treatwell. De reserveringen voor een spray tan komen standaard halverwege maart op gang en blijven binnenkomen tot begin juni. Dan is trouwens ook hét moment waarop spraytansalons goede zaken doen: begin juni worden maar liefst 42% meer afspraken geboekt dan midden maart.

Ook sterk afhankelijk van het seizoen is het aantal geboekte ontharingsbehandelingen. Met name in de zomer vinden we een gladde huid belangrijk. Vanaf begin april tot en met eind augustus ziet Treatwell de vraag naar ontharingsbehandelingen toenemen. In de tweede week van juli is de vraag het grootst: het aantal geboekte ontharingsbehandelingen ligt dan 37% hoger dan begin april. Een flink verschil!

Dit is hoe salons profiteren van een samenwerking met Treatwell

Lijf Massage (Copyright © 2019 Treatwell)
Lijf Massage (Copyright © 2019 Treatwell) 

Samenwerken met Treatwell levert salons flink wat voordelen op. Aangesloten salons worden beter vindbaar én zijn dankzij Treatwell in staat om 24/7 boekingen te ontvangen. Ook maakt Treatwell het boeken van een herhaalbehandeling heel simpel, waardoor klanten sneller terugkomen. Handig! Daarnaast houdt Treatwell zich bezig met de marketing voor salons. Besluit je om met Treatwell in zee te gaan, dan adverteert het platform voor jou op Facebook en Google. Op die manier helpt Treatwell om nieuwe klanten aan te trekken én bestaande klanten te behouden.

Ben jij eigenaar van een kap-, massage- of beautysalon en benieuwd wat Treatwell voor jouw bedrijf kan betekenen? Via de oranje button onderaan dit artikel neem je direct vrijblijvend contact op met Treatwell.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Treatwell. Meer over Treatwell ontdekken?

Treatwell

Nieuwezijds Voorburgwal 120-126, Amsterdam

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.