Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan de indebuurt Rotterdam kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Door Wouter Vocke 6 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Rotterdam is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, start indebuurt Rotterdam een kerstkaartenactie. Doen jullie mee?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Hartverwarmende kerstkaarten

Aan dat laatste willen wij samen met jullie iets gaan doen. Hoe leuk zou het zijn als Rotterdamse ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? Zo voelen ze zich heel even niet alleen. In Rotterdam zijn er tientallen verzorgingstehuizen. Het liefst zouden we ze natuurlijk allemaal van kerstkaarten voorzien, maar voor dit jaar hebben wij verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël op de Oudedijk in Kralingen uitgekozen.

Indebuurt Kerstkaartenactie
Onze collega’s van indebuurt Doetinchem zijn alvast in de pen geklommen!

Kaarten sturen

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van.

Redactie indebuurt Rotterdam t.a.v. kerstkaartenactie
Postbus 8759
3009 AT Rotterdam

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan tijdens kantooruren naar Delftseplein 27K (ingang West, 10e verdieping).

Lees ook:

6 x kerstmarkten in de regio die je niet wilt missen 

De winterjassen zijn van zolder en er is zelfs al een beetje nachtvorst geweest. Het is bijna tijd v...

Dit zijn alle kerstmarkten in Rotterdam (2019)

Dé kerstboom van Rotterdam komt weer te staan op zijn oude vertrouwde plekkie

Dit jaar minder extra koopavonden voor kerst: dit zijn de kerstkoopavonden in Rotterdam

adv.