Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze acties komen als geroepen: gratis films, luisterboeken en nog veel meer

Door Britte Kramer 20 maart 2020

Nee, dat binnenzitten is ook niet per se onze hobby, maar we maken er het beste van! En deze ondernemers denken daarin heel fijn met ons mee. Wist je dat je nu héél veel gratis films kan kijken en gratis luisterboeken kan luisteren? 

Dat is een klein tipje van de sluier hoor, want er is veel meer! Swipe snel door dit lijstje met mooie initiatieven:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis luisterboeken

Bibliotheek Rotterdam
Foto: Bibliotheek Rotterdam

Net vervelend dat de bibliotheek in Rotterdam dicht is nu jij (waarschijnlijk) zeeën aan vrije tijd hebt. Gelukkig is daar de online bibliotheek! Vanwege de coronamaatregelen kun je gratis luisterboeken downloaden, ook als je geen lid bent van de bieb. Er zijn zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen: je vindt hier het complete overzicht. Om de luisterboeken te bemachtigen, moet je wel even de LuisterBieb-app downloaden.

Planten tegen kostprijs

Calla's

De kwekerijen worden hard getroffen tijdens deze coronacrisis. Héél hard. Neem waar je kan dus een bloemetje of plantje mee om de kwekers en bloemisten te steunen. Kweker Bram van Breugem moet bijvoorbeeld zo’n 30.000 planten per week (!) weggooien. Enorm zonde natuurlijk! Via de webshop red je zes calla’s voor €13,- of een doos met twaalf calla’s voor €25,-. Kun je die weer mooi bij wat buren voor de deur zetten! In Rotterdam wordt gratis bezorgd.

De mooiste films en documentaires, tijdelijk gratis

Onze manier om iets (kleins) bij te dragen. Tot en met 6 april kan iedereen voor niets onze filmselectie kijken. Deel onze films met de mensen om je heen via cinetree.nl/samenthuis met code 'samenthuis' ❤️

Posted by Cinetree.nl on Thursday, 19 March 2020

Ga naar cinetree.nl/samenthuis en voer de code ‘samenthuis’ in. Zo kijk jij tot en met 6 april gratis en zonder gedoe de mooiste filmhuisfilms voor het hele gezin. Ter afwisseling: IDFA heeft 300 gratis documentaires online gezet. Zo ben je wel even zoet, toch?

Boekje met wandelroutes voor nop

Boswachter
Henk Suurbach, de boswachter van het Kralingse Bos | Foto: Wouter Vocke

Toe aan wat frisse lucht? Boswachters hebben per regio een boekje samengesteld met de mooiste wandelroutes. Je kunt hem hier aanvragen. Let op: het is een fysiek boekje, dus het duurt ongeveer tien dagen voor je hem in huis hebt.

Gratis betaalzenders

Heb jij een televisieabonnement van KPN of Ziggo? Dan heb je mazzel, want de providers hebben hun betaalzenders opengezet voor iedereen. Zo kun je nu de hele dag films kijken op Film1 en stelt Ziggo een aantal extra kinderkanalen open. De actie loopt vooralsnog tot 13 april.

Laat een printje maken voor niks

Thuiswerkplek

Nu je huis is omgetoverd tot werkplek en je kinderen thuis zitten, is de kans groot dat je een printer mist. Daarom is webshop alleeninkt.nl een fijne service begonnen: ze sturen je printjes gratis thuis. Razend handig als je het nodig hebt voor je werk, maar ook als je kinderen hun kleurboeken inmiddels hebben volgekalkt. Goed om te weten: de printservice is vrij populair, waardoor de verwerking iets langer duurt dan normaal.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.