Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vijftig tinten zwart in het huis van de Harderwijkse Renata: ‘De keukenboer schrok zich rot’

Door Nicole Berkouwer 23 maart 2020

Of zwart een kleur is, daar valt over te twisten, maar de Harderwijkse Renata krijgt er geen genoeg van. “In de hal, woonkamer en keuken is alles zwart.”

Renata (46) is nagelstijllist in Ermelo, heeft een zoon van 21 en een dochter van 16. Samen met konijn Pip woont ze in de wijk Zeebuurt-Oost in Harderwijk. “Ik zou de stijl industrieel, bohemian noemen. Er zit dus veel zwart in, maar ook bijvoorbeeld wel groen.”

Creatief

In de woonkamer valt direct op dat het knus is ingericht. “Ik ben wel creatief aangelegd. Zo heb ik de lamp zelf gemaakt. Oorspronkelijk is het een mand van een woonwinkel, maar ik heb hem omgedraaid en er een leuke lamp boven de eettafel van gemaakt.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren
Konijn Pip. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer en zelfgemaakte mand-lamp. Foto indebuurt Randmeren
Behalve zwart, ook groen. Foto indebuurt Randmeren
Decoratie. Foto indebuurt Randmeren
Palets voor de verwarming. Foto indebuurt Randmeren
Zelfgemaakte lamp van een mand. Foto indebuurt Randmeren

Pinterest

Ook de wanden zijn hip en zwart. “Soms komen er mensen binnen die vragen of het tape nog van de muur af moet. Maar dat is gewoon zoals het hoort”, vertelt de Harderwijkse. “Mijn ideeën haal ik vooral van Pinterest. Zo heb ik bijvoorbeeld ook het steigerhout dat voor de verwarming staat via Pinterest gevonden.”

Boeddha

Het favoriete object in huis is de boeddha. “De boeddha die bij het raam staat te pronken heb ik gekregen van mijn moeder. Dat is wel echt mijn favoriete object in huis.” Als we rondkijken zien we nog meer boeddha’s. “Je moet een boeddha niet zelf kopen, maar ‘m juist krijgen. Ze brengen namelijk geluk als je ze krijgt”, vertelt Renata enthousiast. De favoriete plek in het huis is overigens wel anders: “Ik zit het liefst op de bank. Lekker voor de tv en vanaf die plek kan ik het huis ook goed zien.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Zwarte trap. Foto indebuurt Randmeren
Zwarte keuken. Foto indebuurt Randmeren
Zwarte stoel. Foto indebuurt Randmeren
De zwarte hal, met zwarte fotolijsten. Foto indebuurt Randmeren
Renata in haar woning in de hal. Foto indebuurt Randmeren

Zwart, zwart, zwart

Als we teruglopen naar de hal is deze ook zwart. “Ja, alles is zwart. Ook de fotolijstjes en de foto’s zijn in zwart-wit afgedrukt. Ik heb de trap ook zwart geschilderd. Daar ben ik heel blij mee. Het is een soort mat zwart en het voelt enorm ruw aan.”

Een leuk verhaal nog tot slot: “Ik weet nog wel dat de keukenboer hier de keuken kwam installeren. Ik had de muur al helemaal zwart geverfd en de keuken zo donker mogelijk uitgezocht (ze hadden geen zwart). Toen hij binnenkwam, schrok hij zich rot en vroeg die of ik wel zeker wist dat het deze keuken moest zijn met deze muur. Uiteraard wilde ik dat! Als er nog meer zwart kan in dit huis, dan doe ik dat, haha!”

Aanmelden

Ben jij ook fan van een kleur, zoals wit, roze of misschien wel geel? Dan komen we graag bij jou binnenkijken! Heb je juist een vtwonen-huis, boerderij of rijtjeshuis in jouw stijl gemaakt? Mail dan ook en meld je aan: [email protected] of tip de redactie.

Lees ook:

Binnenkijken bij Marco en Marjolein in Ermelo: ‘De tafel en uitbouw maakten we zelf’

Net buiten het centrum van Ermelo woont Marjolein met haar man Marco en haar twee kinderen Sem en Da...
Binnenkijken in Ermelo bij Annemarie en Justin in hun nieuwbouwhuis in Ermelo

Annemarie’s nieuwbouwhuis in Ermelo: ‘Op Google Maps bestaat de straat nog niet’

Op Google Maps Streetview is de nieuwbouwwijk in geen velden of wegen te bekennen. Maar Annemarie wo...
Binnenkijken bij Inge in Harderwijk

Binnenkijken bij Inge in Harderwijk: ‘Mijn voortuin is het Plantagepark’

Inge Boltjes woont in een jarendertigwoning in de binnenstad van Harderwijk. De meeste woningen in d...

adv.