Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gieta liet haar huis bouwen met behulp van een architect: ‘De stalen trap is onze trots’

Door Nicole Berkouwer 9 december 2019

Een droomhuis in Putten. Dat was de wens van William en Gieta. Ze bouwden het huis binnen een jaar. “De woning stond veel sneller dan we verwachtten.” 

In augustus 2016 verhuisden Gieta Arendsen, haar man William en hun twee dochters van woonkeet naar een nieuw gebouwd huis in Putten. Gieta: “Mijn man is timmerman en bouwt regelmatig huizen. We hadden samen zoveel ideeën dat we met een architect om tafel gingen.”

Wonen in een droomhuis

Het huis van ruim 200 m2 is zo samengesteld dat het speciaal voor het gezin is ingericht. Met een knusse woonkamer, een open keuken, drie slaapkamers en een werkkamer past het helemaal bij de familie Arendsen.

“Het was best een hele klus om dit huis zo te bedenken. Mede dankzij de bouwkunstenaar kunnen we het ons droomhuis noemen. Ieder heeft zijn of haar eigen ruimte. Beneden hebben we nog een extra ruimte waar William kluste. Inmiddels wordt die omgetoverd tot een extra spreekkamer voor Gieta haar werk bij Homesupply.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Binnenkomst in de hal. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren2
Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren
Knutseltafel in de keuken. Foto indebuurt Randmeren
Open keuken. Foto indebuurt Randmeren
Trapezestok met turnmatje. Foto indebuurt Randmeren
Open keuken, trapeze stok. Foto indebuurt Randmeren
Keuken en de raampjes van de werkkamer. Foto indebuurt Randmeren

Huis met een persoonlijk tintje

De woonstijl van Gieta is niet standaard. “Een huis met een ziel vind ik heel belangrijk. Het hoeft geen vt-wonen uitstraling te hebben. We zouden het een ecletische woonstijl kunnen noemen. Dat zijn alle stijlen door elkaar. We hebben namelijk best veel stoer, zwart, maar ook kleur en industrieel. Door een mengelmoesje van spullen van kringloopwinkels, zorgt het ook voor veel meer persoonlijkheid in de woning.”

Trapeze in de keuken

Gieta legt op nog veel meer manieren een persoonlijke touch in huis. “Onze dochters vinden het mega-leuk om te turnen. Dus kochten we een trapeze en die hangt nu in de keuken. De balk in de voortuin heeft William ook getimmerd voor onze dochters. Dan kunnen ze lekker veel bezig zijn. Ook lekker spelen aan de knutseltafel. Die bestaat nu ook uit roze en witte vlekjes, maar ach. Ze gaan nu veel sneller knutselen. Dus laten we de spullen ook vaker staan. Zo leven we meer in het huis en krijg het echt een persoonlijke tint.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Stalen trap Foto indebuurt Randmeren
Door de ramen in de werkkamer is meer contact met beneden. Foto indebuurt Randmeren
Werkkamer van Gieta. Foto indebuurt Randmeren
Badkamerdeur met bijzondere schuifdeur. Foto indebuurt Randmeren
Badkamer. Foto indebuurt Randmeren
Stalen trap (2) foto indebuurt Randmeren
Gieta Arendsen in haar droomhuis in Putten. Foto indebuurt Randmeren

Duurbouw of nieuwbouw?

Gieta is het meest trots op de stalen trap. “We kochten de kavel en bouwden dit droomhuis. Dan denk je natuurlijk ook aan de overige kosten van het huis bouwen en inrichten. Dagelijks was ik aan het rekenen of het allemaal nog uitkwam. De duurste aankoop in het huis is de stalen trap. Maar dat is ook hetgeen waar ik het meest trots op ben. Hij ligt prachtig in het midden van de woning en is een eye-catcher.”

Of het gezin voor altijd in hun droomhuis blijft wonen? “Voorlopig wel, maar mán wat was dit een gaaf avontuur! Ik zou in de toekomst heel graag nog eens zo’n uitdaging aangaan.”

Aanmelden!

Heb jij een to-taal ander huis dan Gieta Arendsen? Of woon jij in een tiny house? Meld je dan aan en mail naar [email protected]. Dan komen wij binnenkort langs voor een fotorapportage.

Lees ook

Ploy en haar dochter Moana. Foto indebuurt Randmeren

Binnenkijken bij de Thaise Ploy: ‘Ik eer de Thaise koningen in huis’

De Thaise Ploy is drie jaar geleden naar Harderwijk verhuisd. Ze ontmoette de liefde van haar leven ...

Binnenkijken in het minimalistische huis van Sanne: ‘Ik mis mijn spullen gelukkig niet’

Sanne (27) woont samen met haar man Jurre en dochtertje in de wijk Stadsdennen, Harderwijk. Ze leven...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.