Het eerste Tiny House in Harderwijk staat en zo ziet dat eruit

Tiny House Harderwijk Drielanden
De zus van de bewoonster is al flink aan het klussen. Foto indebuurt Randmeren

Wonen in een piepklein huisje: aan het Rappad in Drielanden staat het eerste Tiny House van Harderwijk en wij nemen alvast een kijkje.

Sinds eind mei staat het eerste Tiny House in Drielanden, Harderwijk. Naast deze eerste kleine woning volgen er nog twee in de loop van de zomer. Nu kijken we vast binnen bij de zus van de bewoonster die al flink aan het klussen is.

Tekst gaat door onder de foto’s.

De bewoonster van het huis is Femke, maar zij was op het moment dat wij kwamen niet aanwezig. Haar zus daarentegen wél en die kluste er al flink op los. “Femke is veel aan het werk en ik kan op dit moment wel even klussen. De verflaag moet er drie keer op, dus ik vermaak me wel”, vertelt de zus.

Tiny House met veel ruimte

Het kleine huisje lijkt klein van buiten, maar is van binnen al best ruim. “Femke heeft vooraf heel goed nagedacht over de inrichting van het huis. Zo komt hier een bureau naast de trap. En in de trap zitten ook weer opbergruimtes waardoor het huisje heel efficiënt wordt ingericht. Op de bovenverdieping is de slaapkamer dus zijn er ook nog verschillende etages.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Warm welkom

De zus van Femke is heel erg te spreken over de Harderwijkers. “We worden veel aangesproken en mensen kloppen ook aan om even een praatje te maken. Ik merk dat de Harderwijkers ontzettend vriendelijk zijn. Ik ben aangenaam verrast.”

Nog meer Tiny Houses in de toekomst

Vorig jaar werden de plannen van de drie Tiny Houses op de plek van bestemming getoond. Femke is de eerste bewoonster die binnenkort intrek neemt in haar huis in Drielanden. De gemeente Harderwijk wil met deze pilot de ruimte bieden aan mensen die op deze manier duurzamer willen leven. Daarnaast doet de gemeente ervaring op met Tiny Houses en zelfvoorzienend leven. Deze ervaring helpt om in de toekomst mogelijk meer te doen met Tiny Houses en het zelfvoorzienend wonen.

Aanmelden

Heb jij ook een bijzondere woning waar wij mogen binnenkijken? Mail dan één reden waarom wij bij jou langs mogen komen naar [email protected] en wie weet staan wij binnenkort bij jou (op veilige afstand!) op de stoep.

Volg indebuurt Randmeren ook op Facebook en Instagram.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “De leukste, grappigste en mooiste verhalen uit Harderwijk, Ermelo en Putten”

De leukste, grappigste en mooiste verhalen uit Harderwijk, Ermelo en Putten

In Frankrijk, Harderwijk Nederland
Ga naar “Binnenkijken in het theehuisje van Marjolein in Telgt: ‘Ik houd van serviesjes met bloemetjes’”

Binnenkijken in het theehuisje van Marjolein in Telgt: ‘Ik houd van serviesjes met bloemetjes’

Ga naar “9 x de leukste binnenkijkers in Harderwijk, Ermelo en Putten (2021)”

9 x de leukste binnenkijkers in Harderwijk, Ermelo en Putten (2021)

sarah binnenkijken harderwijk harderweide

In onze gids