Ilse creëerde het ultieme vakantiegevoel in Harderwijk: ‘Het boothuis is een walhalla’
Ilse heeft dierbare herinneringen aan de vele logeerpartijtjes die ze als kind in het pittoreske Harderwijk had. Tijdens een fietstochtje…
Temidden van de uitgestrekte weilanden van Telgt staat het theehuisje van Marjolein Roest. Ze houdt van het buitenleven en is dol op alles met bloemetjes. Vol enthousiasme bedient ze haar gasten van koffie, thee en allerlei lekkernijen.
Het was een lang gekoesterde wens van Marjolein om iets voor zichzelf te beginnen. In 2017 startte ze een theetuin aan huis en dat werd een succes. Marjolein vertelt: “Op een gegeven moment stond mijn hele huis vol met servies en apparatuur. Dat kon zo niet langer!”
In de schuur richtte Marjolein haar eigen theehuis in grootmoeders stijl in met veelal gebruikte spullen. Marjolein: “Ik houd van gezellige serviesjes met bloemetjes en ben dol op Delfts blauw. Het theekastje komt van mijn schoonmoeder en het tafelkleedje heeft mijn oma zelf gehaakt. Het bloemetjesbehang in gobelin-stijl is een echte eye-catcher; het oogt als een wandkleed, maar dat is het niet.”
De keuken in landelijke stijl is helemaal op maat gemaakt en geverfd in de kleur french grey. “Ik ben dol op landelijke kleurtinten en kan helemaal wegsmelten bij kleurenwaaiers van mooie verfmerken. Deze verf was prijzig maar ik wilde geen compromissen sluiten. Ik vind dat als je voor een bepaalde stijl kiest, je deze honderd procent moet doorvoeren.”
De man van Marjolein loopt het theehuis binnen en zet een kop koffie met het espressoapparaat. Marjolein lacht: “We hebben geen koffiezetapparaat meer in huis. Naast een goede kop koffie ben ik fan van gemberthee, ginger twist is mijn lievelingssmaak. Thee is een wereld op zich, met voor ieder wat wils. Ik merk dat zwarte thee aan een opmars bezig is. En ’s zomers loopt de zelfgemaakte ice-tea als een trein.”
Marjolein werkt bewust met pure producten. “In het begin bakte ik alles zelf, maar ik merkte al gauw dat ik niet kon voldoen aan alle voedingswensen van mijn gasten. Daarom verkoop ik nu ook vegan gebak van een merk dat zonder geraffineerde suikers en toevoegingen werkt. Maar mijn huisgemaakte appeltaart met zelfgemaakte amandelspijs blijft de hardloper. Ik bak dagelijkse een verse taart en op is op!”
Marjolein volgt haar passie en deelt die graag met iedereen. “Vaak weten mensen niet wat er allemaal in hun eigen omgeving te beleven is. Ik vind het heel bijzonder als mensen die hier al jaren wonen mijn plekje ontdekken. Er zijn hier al heel veel ontdek-je-plekjes gedaan!”
Heb jij ook passie voor jouw plek en wil je die passie graag met ons delen? Meld je dan aan voor de rubriek Binnenkijken bij en stuur een mail naar [email protected]. Misschien komen we binnenkort jouw plekje ontdekken!
In onze gids
Populaire rubrieken