Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in het plantenwalhalla van Bianca: ‘Planten verdienen een tweede kans’

Door Nicole Berkouwer 7 oktober 2019

In onze rubriek ‘Binnenkijken bij‘ maken wij graag van jouw woning in Harderwijk, Ermelo en Putten een mooie fotoreportage. Deze week gaan we binnenkijken bij de Harderwijkse Bianca Houben in haar groene walhalla. Bianca: “Planten zijn geen wegwerpartikelen.”

In een woning in de wijk Drielanden in Harderwijk vinden wij het plantenasiel van Bianca. Van buitenaf valt niet direct te zien dat Bianca een ware plantenwalhalla in huis heeft, maar eenmaal binnen kijk je je ogen door al het groen. Maar voordat we binnenkijken in het plantenasiel van Bianca bekijken, nemen we een kijkje in de achtertuin!

Tuinieren

Want niet alleen de binnenplanten, maar juist de buitenplanten trok Bianca aan. Haar passie voor planten begon namelijk met tuinieren. Bianca: “In de familie houden we ook wel van planten, maar ik weet niet of het per se daar vandaan komt. Ik vond het wel altijd heel plezierig om in een groene omgeving te zijn. Misschien is het daardoor wel aangewakkerd.” En dat is te zien aan het overweldigende groen bij haar thuis. Haar achtertuin heeft een schattig vogelhuisje, heel veel groen en rondvliegende bijtjes. “Ik laat het ook maar gewoon groeien, want daardoor komen er ook beestjes en dat is goed voor de natuur.” Van de frambozenstruik (jammie!) tot de kleurtjes en bloemen; het is een echte tuin met amper tegels.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Tuin. Foto indebuurt Randmeren
Tuin 2 Foto indebuurt Randmeren
Palmboompje Foto indebuurt Randmeren
Frambozen Foto indebuurt Randmeren
Bianca Houben bij haar plantenverzameling. Foto indebuurt Randmeren

Planten, planten en nog eens…

Wanneer we gaan binnenkijken bij Bianca overvalt het groen je. Overal waar je kijkt zie je planten. Van de keuken, tot de woonkamer en van de eettafel tot de tuin waar we net vandaan komen. Bianca’s passie voor planten is niet te missen. Wat begon als een hobby voor planten, heeft ze uitgebreid tot een groter concept. Bianca richtte het plantenasiel ‘The Green Floor‘ op in februari 2018. Mensen weten niet altijd wat ze met hun planten aanmoeten. “Planten zijn geen wegwerpartikelen. Een plant waarvan je niet weet hoe je het kan verzorgen, mag je naar het plantenasiel brengen. Ik probeer er altijd weer een levende plant van te maken.”

“Soms hebben planten een tweede kans nodig. Het recyclen van planten vind ik erg belangrijk. Een plant is niet meteen afgeschreven.” En niet alleen planten waarvan je niet weet hoe je ze kan verzorgen, neemt Bianca in huis. “Als je een te grote plant hebt gekocht en niet weet waar je hem kwijt kan, of juist een veel te klein plantje wat niet past, ze kunnen in een ander huis misschien beter tot hun recht komen.”

De hoofdpijnplant

Inmiddels zijn het wel honderden planten die Bianca in huis heeft. “Mijn man ziet het niet eens meer, hij stapt er gewoon overheen. En mijn dochters vinden de planten ook erg leuk. Zij hebben een aantal planten op hun kamer staan”, vertelt onze Harderwijker. Als je zoveel liefde voor het groen hebt en je huis er vol mee staat, dan moet er natuurlijk ook een favoriet zijn. Bianca: “Mijn lievelingsplant is de skeletplant. De vorm vind ik op dit moment erg mooi.” Maar sommige planten zijn lastig te verzorgen. Wat is nou een echte hoofdpijnplant!? “Dan zou ik zeggen de calathea. Dat is een echte hoofdpijnplant. Van oorsprong is het een tropische plant, dus leeft hij in een vochtige, warme ruimte. In de meeste huizen in Nederland is er niet zo’n klimaat”, vertelt onze plantenliefhebber. De tips om deze plant wél goed te verzorgen zijn: vochtig houden en af en toe sproeien. En genoeg water geven in een warme plek van het huis.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Bianca's eigen planten. Foto indebuurt Randmeren
Binneplantjes. Foto indebuurt Randmeren
Lekker groot. Foto indebuurt Randmeren
Niet alleen in de keuken, maar ook in de woonkamer zijn veel plantjes. Foto indebuurt Randmeren
Plantenassiel The Green Floor. Foto indebuurt Randmeren
WAUW! Foto indebuurt Randmeren
Calathea, de hoofdpijnplant Foto indebuurt Randmeren

Meedoen?!

Vond jij deze ‘Binnenkijken bij Bianca’ ook leuk?! En heb jij een gave woning die je wel met de rest van de Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren wil delen? Mail ons dan en meld je aan! Dat kan via [email protected] óf door te reageren onder onze Facebook– en Instagrampost. We komen graag prachtige foto’s van jouw woning maken.

Benieuwd hoe we dat in andere woningen deden? Kijk en lees dan ook deze artikelen:

Binnenkijken bij Lydwina: ‘Ik ben dol op mijn woning in de binnenstad’

In onze rubriek 'Binnenkijken bij' komen wij graag bij jouw woning in Harderwijk, Ermelo en Putten v...

Janet heeft een Scandinavische stijl, maar ook jaren ’30 gang, industriële keuken en strandkamer

Janet Vlijm heeft een jaren '50 woning in Harderwijk. Haar huis heeft veel verschillende stijlen, ma...
Rutger en Lies BB

Binnenkijken bij Rutger en Lies: ‘Een bed en breakfast in Harderwijk is onze droom’

Rutger en Lisa Marie (Lies) wonen in Harderwijk en hebben in 2016 de mooie woning aan de Stationslaa...

adv.