Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken in het minimalistische huis van Sanne: ‘Ik mis mijn spullen gelukkig niet’

Door Nicole Berkouwer 18 november 2019

Sanne (27) woont samen met haar man Jurre en dochtertje in de wijk Stadsdennen, Harderwijk. Ze leven sinds vorig jaar zomer met veel minder spullen in huis. “Ik ben dol op vaasjes, maar ik mis mijn spulletjes van vroeger helemaal niet.”

Sanne is een echte Harderwijker en leerde Jurre kennen op RSG Slingerbos in Harderwijk. Jaren later is het stel getrouwd, huppelt het konijntje in de achtertuin en met een pasgeboren baby kunnen we wel stellen: huisje, boompje, beestje is geslaagd. Maar hoe ziet dat huisje er eigenlijk uit? Sanne omschrijft haar woning als Scandinavisch: “Ik houd van lichte kleuren in mijn huis. En de natuurlijke materialen zorgen ook voor rust.”

Van veel naar minimalistisch

Een bomvol huis heeft Sanne eigenlijk nooit gehad, maar ze hield wel van verschillende vaasjes en prulletjes. “Ik woonde voorheen in de binnenstad. Als ik dan boodschappen ging doen, was het verleidelijk om even de Action binnen te lopen en weer iets gezelligs voor in huis mee te nemen.”

Tot dit specifieke moment vorig jaar.. “Jurre en ik waren op vakantie in de zomer van 2018 en besloten dat het rigoureus anders moest. We lazen het boek van Dennis Storm over minimaliseren. Eigenlijk konden we niet wachten om thuis de boel helemaal op z’n kop te zetten en daarmee aan de slag te gaan.”

woonkamer Foto indebuurt Randmeren
woonkamer Foto indebuurt Randmeren
woonkamer Foto indebuurt Randmeren
woonkamer Foto indebuurt Randmeren
woonkamer Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer Foto indebuurt Randmeren
Keuken Foto indebuurt Randmeren

Waar te beginnen

Minimaliseren dus, maar waar begin je? “We hadden het project van twee Amerikaanse bloggers gezien: je doet een maand lang spullen weg. Aan het einde van de maand heb je 465 spullen minder.”

En dat lukte het duo. De kasten zijn overzichtelijk en er zit meer logica in de spullen die de twee hebben. “Vroeger stond de zolder vol met vaasjes, maar inmiddels heb ik twee hele mooie vazen en mogen ze ook pronken in de kamer. We zijn na de challenge trouwens doorgegaan met opruimen, want voor ons gevoel kon er zelfs nog meer weg.” De spullen zijn vooral weggegeven of verkocht. Een klein deel is weggegooid, omdat het stuk was.

Slaapkamer. Foto indebuurt Randmeren
Slaapkamer. Foto indebuurt Randmeren

Toch nog shoppen?

Nu Sanne minder spullen heeft, kan ze ook minder in huis veranderen. “Soms mis ik het wel hoor, vooral als ik op Instagram zoveel inspiratie voorbij zie komen! Maar ik ben heel tevreden met hoe het huis er zo uitziet. Ik weet wat ik heb en geniet van de spullen die er zijn.” En als Sanne dan toch wat wil kopen, dan heeft ze wel haar favoriete plekken om items te scoren. “Ik ga graag naar de kringloopwinkel of snuffel op Marktplaats rond voor leuke dingen. De echt grote, belangrijke dingen voor in huis, haal ik wel bij Loods5 bijvoorbeeld.”

En Sanne is ook creatief, want ze maakt zelf graag items voor in huis. Het doek dat op de slaapkamer hangt heeft Sanne ook zelf gemaakt. “Soms vragen mensen waar het vandaan komt, maar dan moet ik vertellen dat ik het zelf heb gemaakt, haha! Ik macramé op dit moment ook graag, maar ik maak ook andere dingetjes. Zo had ik een shirt dat niet zo lekker zat, maar wel leuke kleuren had. Ik heb het verknipt en in een lijstje gedaan dat op de slaapkamer hangt. Zo heb ik het op een duurzame manier toch hergebruikt. Oh, ik heb er trouwens ook een leuk mutsje voor de kleine meid van gemaakt.”

Ruimte in overvloed

Overigens hebben ze een ruimte van jewelste, want zelfs Jurre heeft een mancave en Sanne heeft haar eigen zolder waar ze creatief bezig kan zijn. En dat naast de slaapkamer, babykamer en washok. Sanne: “Minimaliseren is best een opgaven, want we hebben eigenlijk zat ruimte om spullen te bewaren!”

Babykamer Foto indebuurt Randmeren
Babykamer Foto indebuurt Randmeren
Jurre's kamer Foto indebuurt Randmeren
Zolder ruimte Foto indebuurt Randmeren
Creatieve kamer van Sanne Foto indebuurt Randmeren
Creatieve kamer van Sanne Foto indebuurt Randmeren
Creatieve kamer van Sanne Foto indebuurt Randmeren

Aanmelden

Heb jij een tof huis die je graag met ons deelt? En woon je in Harderwijk, Ermelo of Putten? Meld je dan aan voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij

Lees ook

Het Oude Stadhuis in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Van oud naar modern: binnenkijken in Het (vernieuwde) Oude Stadhuis in Harderwijk

Heel vet: 'Het Oude Stadhuis' aan de Markt in Harderwijk is al een tijd aan het renoveren. De binnen...

Binnenkijken bij de stoere woning van Jeanet: ‘Een deel van mijn interieur komt van Instagram’

Even ongegeneerd binnengluren bij toffe woningen, hoe leuk is dat! Jeanet Zwiers woont samen met haa...

adv.