Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Lisa in de binnenstad van Harderwijk

Door Nicole Berkouwer 12 augustus 2019

Gluren door de ramen, wat houden we daar toch van. De prachtige woningen rondom de Vischmarkt hebben ook van die huisjes waar je zó nieuwsgierig naar bent. Wat een geluksvogel zijn wij: Bij Lisa Saathof mogen wij binnenkijken!

Vijf jaar geleden maakte Lisa en haar man Christiaan de keuze om op de Grote Oosterwijck in de binnenstad van Harderwijk te gaan wonen. In juni 2014 kochten zij het huis en na drie maanden klussen was het huis bewoonbaar. Lisa: “Ik vind het een heerlijk huis. We wonen prachtig in de binnenstad en lopen zo door naar het strandeiland. Ook ’s avonds na het eten wandelen we regelmatig eventjes door de stad.”

Een grote open woning

Als je binnenkomt door de hal open je de deur naar de woonkamer. Een prachtig huis in het vooruitzicht waarbij je van voor naar achter kan doorkijken. Je begint in de woonkamer, dan volgt de keuken en met openslaande deuren loop je zo de tuin in. Het huis is modern en oogt rustig door elementen die terugkomen in de rest van het huis. De deuren zijn hetzelfde en ook het tafelblad komt overeen met de bar in de keuken. Lisa vertelt: “De tafel is echt enorm zwaar nu. We hebben het tafelblad met doorzichtige autolak laten bespuiten. Er zitten nu zoveel lagen overeen, dat hij loodzwaar is geworden.” Maar het glimt prachtig en ook de bar is van hetzelfde hout en dezelfde lak is daarbij gebruikt.

Keuken

Het tweetal houdt enorm van koken en dat is te zien aan de stapel (kook)boeken in de keuken. Er is een heuse wijnkoelkast en door de bar kan je ook gezellig samen zitten als de ander kookt. Wat ook opvalt is de muur die met krijt is versierd. Lisa: “Britt-Art heeft dat destijds gemaakt. Ik was onder de indruk van haar werk en heb haar gevraagd of zij dat voor ons wilde doen. Ze zei dat ze dat normaal nooit deed, maar voor ons de uitzondering wilde maken. Ik ben heel blij met het resultaat en heb haar ook het geboortekaartje van onze zoon Alex laten maken.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Grote Oosterwijck Foto indebuurt Randmeren
Huiskamer Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer en keuken Foto indebuurt Randmeren
Speelgoedauto Foto indebuurt Randmeren
Dol op (kook)boeken Foto indebuurt Randmeren
Bar Foto indebuurt Randmeren
Keuken deel 2 Foto indebuurt Randmeren
Keuken Foto indebuurt Randmeren
Tuin Foto indebuurt Randmeren
Prachtige muur Foto indebuurt Randmeren

Bovenverdieping

Echt een favoriete plek in het huis heeft Lisa niet. Lisa: “Ik vind het zo fijn dat het huis zo open is. Dus als één van ons in de keuken bezig is of aan de bar zit, dan ben je nog wel in contact met elkaar vanaf de woonkamer. En de eettafel is ook een hele gezellige plek om met vrienden samen te zitten.” Ook voor de kleine Alex is er plek om te spelen en als je eenmaal boven in zijn slaapkamer komt, dan smelt je wel een beetje.

Op de bovenverdieping vind je de badkamer, slaapkamer en kinderkamer. De slaapkamer van de twee bewoners van het huis in de binnenstad heeft een prachtig raampje en kijkt uit op de straatkant. De kinderkamer heeft nog een grote deur naar een dakje. Lisa: “De boekjes in de kinderkamer gebruik ik veel. Als ik dan met gekke stemmetje voorlees uit het boekje, geniet Alex volop!”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Slaapkamer Lisa en Christiaan Foto indebuurt Randmeren
Fotomuur in de hal Foto indebuurt Randmeren
Prachtige accesoires Foto indebuurt Randmeren
Kinderkamer van Alex Foto indebuurt Randmeren
Kinderkamer Foto indebuurt Randmeren
Kinderkamer Alex Foto indebuurt Randmeren,
Kinderkamer binnenstad Harderwijk Foto indebuurt Randmeren

Meedoen!?

Heb jij ook een leuke woning in Harderwijk, Ermelo of Putten waarbij wij mogen binnenkijken? Meld je aan! En wie weet sta ik komende week bij jou op de stoep.

Lees ook:

Marijke Littel

Binnenkijken bij Marijke: ‘Dit is echt een meisjeshuis’

Marijke Littel woont in Ermelo boven de Plus. Ze heeft een echte meisjesappartement en is daar trots...
Simone voor het kleinste huisje van Harderwijk Foto indebuurt Randmeren

Binnenkijken in het kleinste huisje van Harderwijk, op de Vischmarkt

Het kleinste huisje van Harderwijk staat op de Vischmarkt en wat een geluk! Simone Brassien nodigde ...
binnenkijken bij rutger en lies in harderwijk

Binnenkijken in 5 prachtige woningen en een boot in Harderwijk en Ermelo

OPROEP: Meld je aan voor de rubriek 'binnenkijken bij'. En check deze 6 woningen van Harderwijkers e...

adv.