Binnenkijken bij de stoere woning van Jeanet: ‘Een deel van mijn interieur komt van Instagram’

Door Nicole Berkouwer 4 november 2019

Even ongegeneerd binnengluren bij toffe woningen, hoe leuk is dat! Jeanet Zwiers woont samen met haar man, zoon Tycho, dochter Esmay en kat in een huis in de Zeebuurt van Harderwijk. Ze toverde de woning om tot een stoer huis. “Ik noem het zelf een bohemian, landelijk en vooral stoer huis.”

Van dorp naar stad. Jeanet groeide op in Ermelo en besloot toch liever in Harderwijk te wonen. “Ik wilde graag dichterbij de stad wonen. Nu ben ik binnen tien minuten in het centrum. En daarnaast is het hier veel levendiger en daar houd ik wel van.” Maar wellicht ken jij haar wel van het succesvolle Instagramaccount Huizje_Zwiersjes, waar ze haar (op dit moment) 3500 volgers een inkijkje in haar huis geeft. Natuurlijk tot in detail van het huis en de stoere accessoires.

Favoriete items

Jeanet is trots op veel spullen in haar huis, maar er springt er ook zeker één uit. “Ik ben echt helemaal fan van mijn ‘E’. Het is de voorletter van mijn dochter Esmay en daarnaast ook een eyecatcher in huis. Doordat hij groot en stoer is, is het echt mijn favoriete object in huis”, vertelt Jeanet. Daarnaast heeft ze nog een ander object waar ze trots op is. “Ja, dat is de woonketting! Ik ben zo blij met dat ding. Ik heb het ooit gewonnen via Instagram.” En dat is niet het enige wat Jeanet via Instagram regelt.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Favoriete item van Jeanet. Foto indebuurt Randmeren
Gave wand in het huis van Jeanet Zwiers. Foto indebuurt Randmeren
Skelet. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer met eyecather. Foto indebuurt Randmeren
Woonketting. Foto indebuurt Randmeren
Zelfgemaakt en creatief door Jeanet. Foto indebuurt Randmeren

Complete interieur van Instagram

Eerder begon Jeanet met slechts 15 volgers. Drie jaar verder heeft ze er duizenden. Maar wat kan je nou nog meer met Instagram? “Ik heb echt heel veel spullen via Instagram gekocht, gewonnen of gekregen. De ‘E’ komt er vandaan, maar ik scoor ook leuke items van een woonboer uit Indonesië. Soms duurt het dan even voor je het hebt, maar eigenlijk komt mijn hele interieur van Instagram”, vertelt Jeanet.

En dat niet alleen. Zo is er een vriendschap ontstaan tussen haar en Interieur junkie Anne. “Ik kende Anne voor Instagram nog helemaal niet. Ik wilde wel graag iets leuks aan de muur en zo kwam ik eigenlijk bij Anne terecht. Zij heeft voor mij de eyecatcher in de woonkamer geregeld. Het is echt een prachtig plaatje. Inmiddels zijn we vriendinnen en komt ze hier ook over de vloer.” Dus eigenlijk komt ook hier de ‘e’ weer terug, van eeuwige vriendschap.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Pluimen op de kop getikt. Foto indebuurt Randmeren
Pluimen en woonkamer. Foto indebuurt Randmeren
Leuke tafeltjes. Foto indebuurt Randmeren
Eetkamer. Foto indebuurt Randmeren
Stoer en toch bohemian Foto indebuurt Randmeren

Binnengluren?

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren die bijzonder wonen. Heb jij ook een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotoreportage maken.

Lees ook

Binnenkijken bij de Ermelose Karla: ‘Alles draait op elektriciteit’

In het huis van Karla Grevelink draait alles op elektriciteit. In de zomer ging ze helemaal van het ...

Janet heeft een Scandinavische stijl, maar ook jaren ’30 gang, industriële keuken en strandkamer

Janet Vlijm heeft een jaren '50 woning in Harderwijk. Haar huis heeft veel verschillende stijlen, ma...

adv.