Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Imka woont in haar droomhuis in Harderwijk: ‘De kamers werden meteen verdeeld door de kinderen’

Door Nicole Berkouwer 6 april 2020
Hoe omschrijf je je droomhuis? De Harderwijkse Imka weet het wel: haar woning in Drielanden is ‘ruim en prachtig’. “Toen we het huis gingen bezichtigen waren onze zoons de kamers al meteen aan het verdelen.”

Imka (47) woont samen met haar man Frank (48) en twee kinderen in de wijk Drielanden in Harderwijk. “In 2006 zijn we naar de wijk Drielanden verhuisd. We woonden met veel plezier aan de Operadreef, maar toen we dit huis zagen, wilden we graag verhuizen. Onze zoons Stan (16) en Cas (12) waren de kamers al aan het verdelen toen ze de woning bezichtigden. In augustus 2019 konden we intrekken in het huis aan de Bluesdreef. Het was echt perfect.”

Licht industrieel

Bij binnenkomst valt direct op dat het een ruime woning is. “Ik zou de stijl van ons huis als licht industrieel omschrijven. Het is landelijk, maar ook met zwart. Ik vind het ook wel modern en dat zie je bijvoorbeeld ook in de keuken”, vertelt Imka.

Keuken

Het huis heeft een ruime keuken met kookeiland. “De vorige bewoners hadden al geklust aan het huis en zorgden voor de uitbouw. Daardoor is de keuken een stuk ruimer. Mijn lievelingsplek in het huis is dan ook echt de keukentafel. Daar werk ik graag of zitten we samen te kletsen. De grote tafel past daardoor echt in deze ruimte. Met het vele licht dat van boven komt, zit ik hier heerlijk.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Keuken met lange tafel. Foto indebuurt Randmeren
Keuken. Foto indebuurt Randmeren
Keuken. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren
Woonkamer. Foto indebuurt Randmeren

Bijzondere plekken in huis

Van de woonkamer tot de zolder, eigenlijk was er al heel veel gedaan in het huis. “Binnen hebben we al wel leuke aanpassingen gedaan, zoals bij de slaapkamer van Cas. Er zat een kast in zijn slaapkamer, waardoor het plafond echt niet meer zo strak was. We besloten de kleur op de muur door te trekken tot het plafond. Aan die kant hebben we zijn bed gezet, waardoor het echt een speciaal hoekje wordt”, vertelt Imka enthousiast.

Ook de kamer van zoon Stan op zolder is ingericht als echte jongenskamer. “Stan werkt bij De Boterlap in Harderwijk. Als er een lege fles drank is, dan mag hij deze wel eens meenemen. Dus de collectie breidt zich inmiddels behoorlijk uit.” En ook de jongste zoon verzamelt. “De badeendjes vindt hij gewoon leuk en vult hij aan. En hij is een echte voetballer, dus de prijzen schitteren op de kast.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Kamer Cas. Foto indebuurt Randmeren
Kamer Cas. Foto indebuurt Randmeren
Kamer Cas. Foto indebuurt Randmeren
Eendjes verzameling. Foto indebuurt Randmeren
Kamer Cas. Foto indebuurt Randmeren
Slaapkamer Stan. Foto indebuurt Randmeren
Slaapkamer Stan. Foto indebuurt Randmeren
Stan details. Foto indebuurt Randmeren
Slaapkamer Stan. Foto indebuurt Randmeren

Inspiratie

Gebrek aan ruimte is er niet. “Naast onze badkamer, eigen slaapkamer en de slaapkamer van Cas, hebben we op de eerste verdieping ook nog een rommelhok en een kamer als walk-in-closet. Het is echt een ruim huis”, vertelt Imka. “Ik laat mij dan ook inspireren door Silo 6 en Loods 5. Maar ik vind Pinterest ook super leuk!”

Klussen

Inspiratie opdoen via woonwinkels en online is niet het enige: ze krijgt ook hulp van dichterbij. “Mijn handige man heeft alle vloeren gelegd en samen heel veel schilder uurtjes in het huis gestoken.”

In onze familie zitten ook wel wat handige klussers, dus de houten afwerking in de slaapkamer heeft een familielid voor ons gemaakt. En ook de vensterbank in de slaapkamer is door hen gemaakt. We hadden geluk dat de badkamer door de vorige bewoners al was gedaan, want die is prachtig”, vertelt Imka.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Walkin' closet. Foto indebuurt Randmeren
Masterbedroom. Foto indebuurt Randmeren
Masterbedroom. Foto indebuurt Randmeren
Masterbedroom. Foto indebuurt Randmeren
Badkamer. Foto indebuurt Randmeren
Badkamer. Foto indebuurt Randmeren
Badkamer. Foto indebuurt Randmeren

Toekomst

Voor nu is de binnenkant van het huis al behoorlijk naar wens. “We zijn momenteel bezig met de tuin. We hebben al via lokale ondernemers een veranda laten bouwen die past. Daarnaast moesten we helaas vier grote bomen uit de tuin laten neerhalen, omdat deze dood waren en overwoekerd. Maar binnenkort komt de loungeset er nog in. Het is echt een droomhuis!”

Aanmelden

Nog voor de coronacrisis mochten wij binnenkijken bij Imka. Inmiddels doen we de binnenkijkers virtueel en kan jij je ook aanmelden voor deze wekelijkse rubriek. Benieuwd hoe je mee kan doen? Volg ons dan op Facebook en Instagram en Lees ook:

virtueel binnenkijken

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...
binnenkijken bij renata in harderwijk zwart interieur

Vijftig tinten zwart in het huis van de Harderwijkse Renata: ‘De keukenboer schrok zich rot’

Of zwart een kleur is, daar valt over te twisten, maar de Harderwijkse Renata krijgt er geen genoeg ...

Binnenkijken bij Marco en Marjolein in Ermelo: ‘De tafel en uitbouw maakten we zelf’

Net buiten het centrum van Ermelo woont Marjolein met haar man Marco en haar twee kinderen Sem en Da...

adv.