Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twee keer zoveel ruimte en een zwembad in de tuin: ‘Dankzij Randmeer Makelaars kochten we ons droomhuis’

Aangeboden door Randmeer makelaars 2 juli 2020

Annet en Leendert Bruinink verhuisden in mei naar hun nieuwe woning in Harderwijk. Inmiddels zijn ze al aardig gesetteld. ”Het is super, we komen uit een tussenwoning en nu hebben we een hoekwoning met meer ruimte in en om het huis. Met de tuin erbij hebben we zelfs twee keer zoveel ruimte”,  vertellen Annet en Leendert enthousiast. Dankzij Randmeer Makelaars kochten ze hun droomhuis én verkochten ze hun huidige woning razendsnel. 

Bron: Marco Jansen

Annet en Leendert (beiden 35) en hun kinderen – de tweeling Julian en Jeffrey (7 jaar) – verhuisden van een middenwoning in de wijk Stadsdennen naar de Troelstralaan in de wijk Wittenhagen in Harderwijk. ”We hebben twaalf jaar met veel plezier aan de Multatulistraat gewoond en eigenlijk hoefden we daar helemaal niet weg. Pas de laatste tijd zijn we makelaars op Facebook gaan volgen om naar een ander huis te kijken”, vertelt Annet. Zo kwamen ze in contact met Randmeer Makelaars.

Instapklaar

Ze zagen de hoekwoning eind januari op de Facebookpagina van Randmeer Makelaars, voordat deze op Funda stond. Leendert: ”We hadden gehoord dat je er heel snel bij moest zijn, omdat een huis vaak verkocht wordt voordat het op Funda staat. Wij hadden op woensdag 29 januari een bezichtiging gepland, toen stond het net een dag op Funda.”

Ook na de bezichtiging viel het huis in de smaak. ”Waar vind je nog een instapklare hoekwoning voor minder dan drie ton? Alles is superstrak afgewerkt en het is echt naar onze smaak. We wilden niet twee maanden hoeven klussen met twee kinderen en drukke banen.We wilden een grote achtertuin. Toen we deze woning bekeken bleek de tuin groter dan verwacht. We moesten hier gewoon voor gaan!”

Meer ruimte

Leendert heeft een eigen viskraam. Elke zaterdag verkoopt hij onder andere kibbeling, haring en makreel bij winkelcentrum Tweelingstad. Dan komt extra ruimte goed van pas! ”Bij ons oude huis zette ik mijn bus neer op een openbare parkeerplaats. Het probleem van de plek was dat iedereen hem mocht gebruiken. Zodra de plek bezet was moesten we een stuk lopen met de was en de afwas. Hier kunnen we makkelijk achterom en kan ik de afwas doen in de bijkeuken. Dat is erg prettig! En op de grote oprit voor het huis kunnen we wel drie of vier auto’s kwijt.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

1 mei zijn Leendert, Jeffrey, Julian en Annette Bruinink verhuisd naar de Troelstralaan in de Wittenhagen. | Foto – Marco Jansen

Goed advies

Het stel deed nog dezelfde avond een bod en toen ging het snel. ”De inschrijving liep tot vrijdagmiddag 16.00 uur. Op donderdag waren we al aan het onderhandelen. Daarbij zijn we erg goed geadviseerd”, vertelt Leendert. 

”Wij wisten als kopers niet dat we beter gelijk een iets hoger bod konden doen. Makelaar Sem Brouwer heeft ons daar erg mee geholpen. Het huis was erg goed afgewerkt en volgens de makelaar konden we daarom beter een wat hoger bod doen. De vloeren enzovoort konden we dan overnemen. Achteraf bleek dat een superadvies!”

Flexibel

De koop was snel geregeld. Het gezin kon hetzelfde weekend al proosten op hun nieuwe huis. ”De collega van Sem, Maurits Buis, belde me vrijdag om 17.00 uur. Ons bod was geaccepteerd. Het was superfijn dat alles heel flexibel verliep. Onze jongens mochten zelfs even kijken in het nieuwe huis.”

Ook de overdracht verliep soepel. ”Dit gebeurde vanwege corona met één koper, één verkoper en de makelaar. Afspraken over gas, water en licht en praktische zaken als containers werden met Sem doorgenomen en alles klopte.”

Persoonlijk

Annet en Leendert kenden Randmeer Makelaars niet, maar voelden zich gelijk op hun gemak. ”Ze waren erg vriendelijk, dat was prettig. Het contact was heel persoonlijk. Ze toonden belangstelling voor de kinderen en waren geïnteresseerd in ons. We kregen goede tips en adviezen, maar het was niet te zakelijk. We waren zo blij met het makelaarskantoor dat we ze ook hebben ingeschakeld bij de verkoop van ons oude huis.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De tweeling Jeffrey (links) en Julian hebben in het nieuwe huis de zolderkamer gekregen. | Foto – Marco Jansen

Snel schakelen

Maar eerst moest de financiering van het nieuwe huis afgerond worden. ”Maurits gaf ons hierbij ook goed advies. Toen ik doorgaf dat het was gelukt, schakelde hij snel. Al de volgende dag werden er foto’s gemaakt van het oude huis en na het weekend stond het op Funda”, vertelt Leendert.

Het was een spannende tijd. ”Die week werden de eerste coronamaatregelen ingevoerd. Bezichtigen mocht maar met maximaal twee mensen in het huis. Maurits had een Instagram filmpje in ons huis opgenomen om de verkoop te boosten.”

Blij

Leendert had nooit verwacht dat het huis zo snel verkocht zou worden. ”Het was een risico, maar de eerste dag waren er vijf bezichtigingen en de volgende dag de zesde. Dat was uiteindelijk ook de koper.” Annet beaamt: ”Ik kon bijna niet geloven dat het gelukt was. Door de crisis waren we bang dat het weken langer zou gaan duren.”

Na een spannende tijd zijn ook de kinderen gelukkig met hun nieuwe thuis. Jeffrey vindt het fijn dat er nu beneden én boven een wc is en Julian is blij met de grote zolder. De zolderkamer is voor de tweeling. Buiten is er ruimte om in de zomer een zwembad neer te zetten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Randmeer makelaars. Meer over Randmeer makelaars ontdekken?

Randmeer makelaars makelaars

Vandaag gesloten

Bruggestraat 24, Harderwijk

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

6 x verhuizen in 12 jaar tijd: ”Dankzij Randmeer Makelaars was het zo geregeld!”

Van Ermelo naar Harderwijk en weer terug. Voor Angela Hillege (72) is het de zesde verhuizing in twa...

adv.