Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x verhuizen in 12 jaar tijd: ”Dankzij Randmeer Makelaars was het zo geregeld!”

Aangeboden door Randmeer makelaars 7 mei 2020

Van Ermelo naar Harderwijk en weer terug. Voor Angela Hillege (72) is het de zesde verhuizing in twaalf jaar tijd. Voor die tijd verhuisde ze ‘door omstandigheden’ ook al een keer of vijf. Dichterbij de kleinkinderen wonen is deze keer de aanleiding. Dankzij Randmeer Makelaars was het huis ”heel snel verkocht”, ook bij aankoop van de nieuwe woning heeft Angela veel gehad aan de makelaar. 

Angela Hillege kocht drie jaar geleden samen met haar zoon Casper van Gelder (45) een huis in Harderwijk. Sinds 1 augustus 2017 was de Lammertkamp in Plan Frankrijk hun thuis. ”Een leuk straatje met leuke buren. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als er wat is, staat iedereen voor elkaar klaar.” Het is er heerlijk wonen, vindt ook Casper. ”Een rustige buurt met de supermarkt in de buurt. De garage was preventief voor de toekomst verbouwd tot slaapkamer op de begane grond. We hadden niet verwacht zo snel weer weg te gaan!”

Snel verkocht

Toch zetten Angela en Casper halverwege januari hun huis in de verkoop. Opnieuw bij Randmeer Makelaars, waar de woning in 2017 ook in de verkoop stond. Angela: ”We dachten gelijk aan Randmeer Makelaars, destijds hadden we ook prettig contact met hen en ze waren goed bekend met het huis.”

Acht dagen nadat het op Funda kwam, kon er al een ‘verkocht’ bord worden geplaatst. Casper: ”Randmeer Makelaars had het huis donderdag op Funda gezet en vrijdag hadden ze al elf bezichtigingen voor de nieuwe week gepland. Binnen een paar dagen was alles rond. Het was heel snel verkocht.” Angela denkt dat dit kwam door de praktische aanbouw van het huis. ”De woning is geschikt voor ouderen die een slaapkamer op de begane grond willen. En ondernemers, die aan huis werken, kunnen de ruimte gebruiken als bijvoorbeeld kapsalon of schoonheidssalon.”

Pluspunt

Beiden zijn erg te spreken over het verkoopproces, waarbij het team van Randmeer Makelaars altijd goed bereikbaar was. ”We werden op de hoogte gehouden als er weer een bezichtiging was en we kregen snel antwoord als we via WhatsApp een vraag stelden”, vertelt Casper. ”Ze kwamen hun afspraken na, dat vind ik een groot pluspunt. Naast makelaars Sem Brouwer en Maurits Buis hadden we ook leuk contact met Mandy Stoffelsen, de administratieve kracht.”

Compromissen

Al voor hun huis verkocht was, besloten ze Randmeer Makelaars ook als aankoopmakelaar in te schakelen. Bij het zoeken van een nieuwe woning moesten er wel wat compromissen gesloten worden. Angela wilde dichtbij het centrum wonen met alle voorzieningen van winkels. Casper houdt van een woonomgeving dichtbij de hei. Toch sprak de woning aan de Oude Telgterweg hen beiden aan.

Angela: ”We hadden al een bod gedaan op het huis ernaast, maar dat was afgeketst. Toen de buren ook gingen verhuizen, konden we gaan kijken voor het op Funda stond.” Randmeer Makelaars was getipt door een Ermeloos Makelaarskantoor die wisten van de interesse in de woning. ”We hebben echt geluk gehad!”

Klussen

Wel moet er nog veel gedaan worden aan het huis. Casper: ”Er komt een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, de elektra wordt vervangen net als de zachtboard plafonds. We breken een schuurtje weg en gaan schilderen. Voor de hond wilden we een grote tuin. De achtertuin is 28 meter diep, dus er is ruimte genoeg om vier meter uit te bouwen. We krijgen hulp van een aannemer, installateur en loodgieter, maar we gaan ook veel zelf doen. We rekenen op drie maanden klussen en hopen 1 augustus over te gaan.”

Meerwaarde aankoopmakelaar

Dat een aankoopmakelaar een grote meerwaarde heeft, staat voor Angela wel vast: ”Hij neemt veel werk, zoals administratieve beslommeringen, uit handen. Zo heeft de bouwkundige nog een rapport gemaakt voor dit jaren ’60 huis. Verder is het fijn als er iemand met een objectieve blik meekijkt. Wij kijken natuurlijk op een andere manier naar een nieuwe woning dan een makelaar. Bij ons leeft de emotie, de makelaar kijkt er op een zakelijke en technische manier naar. Dat is prettig!”

Over dienstverlening van Randmeer Makelaars zijn Angela en Casper dik tevreden. Ze geven de makelaar zelfs een tien op Funda. De korte lijnen en snelle reacties op vragen waren voor Casper een pré. Angela beaamt: ”Ze zijn geweldig en iedereen aan te bevelen. Vooral omdat er zo goed naar je geluisterd wordt!”

Bron: Marco Jansen


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Randmeer makelaars. Meer over Randmeer makelaars ontdekken?

Randmeer makelaars makelaars

Vandaag gesloten

Bruggestraat 24, Harderwijk

Bekijk meer:makelaars

adv.