Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaan ondernemers in Ermelo om met de coronacrisis: ‘De hardloopschoenen rennen de deur uit’

Aangeboden door VVV Ermelo 16 april 2020

Door de coronacrisis sluiten veel winkels de deuren, overal in regio Randmeren. Maar toch zijn er nog zaken waar je wél gewoon terechtkunt en hebben verschillende horeca een bezorgservice. Ondernemers die hun vak nu niet kunnen beoefenen, zoeken creatieve manieren om hun klanten toch te helpen. ”We vinden het belangrijk om zichtbaar te blijven!” 

Vanwege het coronavirus zijn kapsalons en sommige andere winkels in Ermelo momenteel gesloten. Toch kun je bij de meeste winkels in Ermelo nog terecht. Zo ook bij de Intersport. ”We merken dat onze vaste klanten blijven komen, voor die loyaliteit zij wij dankbaar”, vertelt Wim van Intersport Ermelo.

Fitnessartikelen niet aan te slepen

Om het je in deze lastige periode vol onduidelijkheid niet nog moeilijker te maken is de winkel op gewone tijden open. Wel mogen er maximaal tien mensen tegelijkertijd winkelen, wordt er extra schoongemaakt en hangt er een plastic scherm voor de kassa. Klanten wordt gevraagd afstand te houden. Toch gaat dit niet ten koste van de service in de winkel.”We meten hardloopschoenen compleet aan. Dit doen we door middel van een 3D loopanalyse (uiteraard op veilige afstand). Alleen de laatste check, het voelen, moet de klant nu even zelf doen!”

”Maar iedereen is zich erg bewust van de risico’s en houdt zich goed aan de regels”, vertelt Wim. En die hardloopschoenen, die rennen de deur uit! ”Mensen willen blijven sporten, maar dat moet nu wel op een andere manier.” De gewichten, matjes, springtouwen en andere spullen om thuis te sporten zijn niet aan te slepen. Het goede nieuws is, dat deze spullen in tegenstelling tot op veel bestelsites, nog steeds verkrijgbaar zijn in de winkel in Ermelo.

winkels in ermelo en putten corona
Winkelstraat in Ermelo tijdens de coronacrisis. Foto indebuurt Randmeren

Creatief ondernemen met strippenkaarten

Check voordat je gaat winkelen even de website voor de juiste openingstijden. Veel winkels hanteren nu namelijk aangepaste openingstijden. Zo is Barbershop Nero sinds kort elke zaterdag tussen 10:00 en 13:00 geopend voor advies en de verkoop van producten. ”We vinden het belangrijk om zichtbaar te blijven en klaar te staan voor onze klanten”, vertelt eigenaar Nero. En daar is de ondernemer heel creatief in. Klanten kunnen nu ook strippenkaarten kopen, een ‘knippenkaart’ of een ‘strippenbaard’, waar ze een gratis product bij krijgen. En die kaarten vinden gretig aftrek. ”Je merkt dat men toch graag lokale ondernemers wil steunen, en naar de kapper moet iedereen straks toch.”

Barbershop Nero hoopt na 28 april weer klanten te kunnen ontvangen. ”We zullen dan wel strenge maatregelen moeten hanteren, daar wordt in de branche nu goed over nagedacht.” En het is nodig want de agenda van de kapper zit al tot half mei volgeboekt. ”Mensen proberen thuis wat en komen erachter dat knippen niet zo makkelijk is als het lijkt. Wat dat betreft zijn wij als kappers ook broodnodig!”

Maaltijdservice populairder dan ooit

Veel restaurants in Ermelo hebben razendsnel een bezorgservice opgezet. Restaurant Peacocks bezorgt op vrijdag en zaterdag maaltijden aan huis, afhalen is dan ook mogelijk. ”Dit loopt best aardig, maar dekt nog geen tien procent van onze normale omzet”, legt eigenaar Xander uit. Maaltijdservice Peacocks @ Home, waarvan vooral ouderen nu nog meer gebruik maken, loopt daarentegen beter dan ooit. ”Dit deden we toevallig al, maar de service blijkt in deze moeilijke tijd belangrijker dan ooit. Op deze manier hoeven ouderen hun huis niet uit voor boodschappen en kunnen zo toch veilig genieten van een gezonde maaltijd!”

Natuurlijk hoopt Xander zijn restaurant na 28 april weer te kunnen openen. Toch gelooft hij niet dat de anderhalve-meter-economie, oftewel ‘het nieuwe normaal’ in restaurants veilig gehandhaafd kan worden. ”Afstand houden wordt lastig, vooral met het uitserveren van de gerechten. Totdat we weer volledig open kunnen, blijft het denk ik bij bezorgen en afhalen.”

Bestellen en bezorgen in Ermelo

Wil je weten bij welke restaurants en cafetaria’s je nog meer kunt bestellen? Ermelo Buitenleven heeft een handig lijstje gemaakt met horecagelegenheden waar je ook tijdens de coronacrisis terecht kunt. Ga naar de website voor het recente overzicht. Ook vind je hier een lijst van de winkels die een bezorgservice hebben. Voor het bestellen van producten kun je contact opnemen met de winkel via telefoon, e-mail of website.

Volg als je gaat winkelen de richtlijnen van het RIVM en houd je aan het deur-beleid in de winkels.Deze bijdrage wordt je aangeboden door VVV Ermelo. Meer over VVV Ermelo ontdekken?

VVV Ermelo

bezienswaardigheden

Vandaag gesloten

Stationsstraat 20, Ermelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.