Goede voornemens? 7 x gratis work-out in Harderwijk, Ermelo en Putten

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is normaal gesproken de tijd dat de sportscholen vol lopen. Dat kan nu niet vanwege de lockdown. Hoe kun je je alsnog aan de goede voornemens houden? Geen paniek, want met een beetje creativiteit begin je jouw nieuwe jaar gelijk topfit. We delen zeven handige tips om gratis te sporten in Harderwijk, Ermelo en Putten

Ga trainen in het park of in het bos

Het bos is de ideale plek voor je eigen work-out: de heuvel in het bos kun je ontelbare keren op en af rennen, je lijf kun je rekken en strekken op de bewegingstoestellen of schiet een balletje in de voetbalkooi.

Midas Kuiper

Swipe door voor meer tips om gratis te sporten in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Ga hardlopen

We zien ze overal in Harderwijk, Ermelo en Putten: hardlopers. Lekker met je haren in de wind en je ziet ook nog eens wat van de stad. Zo zagen we al veel hardlopers in Drielanden of langs de N303 in Putten. Haal jij je hardloopschoenen vast uit de kast?

gratis sporten harderwijk ermelo putten
Hardlopen. Foto Unsplash | Alex McCarthy

Ga skaten

Met skaten train je ontzettend veel spiergroepen in je lichaam, zoals die in je billen en benen. Daarnaast is het leuk en gezellig om met iemand anders te doen. Meestal heb je genoeg energie over voor een gesprekje tussendoor. Naast skaten kun je ook skateboarden, dit is volgens de coronamaatregelen gewoon toegestaan.

Zoals deze:

Maak een wandeling

Onderschat zeker niet de kracht van een stevige wandeling. Je kunt natuurlijk over de heide of in de bossen wandelen, maar vanwege de harde wind van de afgelopen dagen is de binnenstad misschien een betere (en vooral beschuttere) optie. Als je dan toch in hartje Harderwijk, Ermelo of Putten bent, loop dan bijvoorbeeld langs de etalages van de winkels en scoor onderweg nog leuke nieuwe schoenen, een mooi boek of een winter jurkje in de uitverkoop.

Van Boeijen in Putten. Windowshopping. Foto indebuurt Randmeren

Ga eropuit met je viervoeter

Als je dan toch gaat wandelen, neem dan gezellig je hond mee! Harderwijk en Ermelo kennen diverse losloopgebieden waar jouw trouwe viervoeter kan rennen en ravotten. Wedden dat je op deze manier een flink aantal kilometers wandelt? Check hieronder waar je heen kunt:

We zochten nog veel meer voor je uit…

Ren je rot op de trappen van het station

Simpel, maar een heel goede work-out: de ellenlange trappen bij het station in Harderwijk of Putten. Ren twintig keer op en neer en je voelt je een heuse sportfanaat!

gratis sporten harderwijk ermelo putten
Trappen op station Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Ga zwemmen in de natuur

Door de coronamaatregelen zijn zwembaden gesloten en dus kun je binnen geen baantjes trekken. Durf jij het aan om buiten een duik te nemen? Het is wel een beetje koud en je moet in het water natuurlijk ook anderhalve meter afstand houden, maar het doet wonderen voor je lichaam. Je kunt een koele duik nemen in de buitenlucht zoals bij strand Nulde, strand Horst of bij het strandeiland.

Strandeiland Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Speel een potje pingpong

Ga je graag voor een beetje competitie? Houd dan een tafeltennistoernooi bij één van de vele tafels die buiten in Harderwijk, Ermelo en Putten staan. Je vindt zo’n tafel vaak bij speeltuinen en scholen. Denk bijvoorbeeld aan de ronde pingpongtafel bij Vrije School Valentijn in Harderwijk. Vergeet je handschoenen niet mee te nemen, het kan koud zijn.

Aanvullen!?

Heb jij nog tips om lekker gratis te sporten of goede voornemens te halen? Laat het ons weten: [email protected]

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Opgelet: skaten op privéterrein (Karwei) in Harderwijk kan duur grapje worden”

Opgelet: skaten op privéterrein (Karwei) in Harderwijk kan duur grapje worden

Ga naar “YES! De ijsbaan in Harderwijk wordt opgebouwd: dit moet je weten over het schaatsen”

YES! De ijsbaan in Harderwijk wordt opgebouwd: dit moet je weten over het schaatsen

schaatsen schaatsbaan harderwijk markt binnenstad harderwijk op ijs

In onze gids