Mirjam en Rene uit Ermelo maken mondkapjes: ‘We bedrukken ook witte letters op de maskers’

mondkapje mondmasker ermelo harderwijk putten indebuurt mondkapjes
Mirjam en haar dochter met een bedrukt mondkapje. Foto: Mirjam Kannegieter Schuur

Mirjam woont samen met haar man Rene en vier kinderen in Ermelo. De nieuwe vrijetijdsbesteding van Mirjam en Rene: het bedrukken van mondmaskers. “Het is echt hobbymatig, maar er komen steeds meer mensen die mondkapjes met een mooi logo of tekst willen.”

Mirjam werkt in het ziekenhuis. “De interesse kwam natuurlijk ook uit het werkveld, ik werk in de zorg en daar zijn de mondmaskers ook nodig.”

Mirjam uit Ermelo maakt mondkapjes

Twee kinderen van Mirjam hebben de leeftijd van 15 en 17. “Voor hen is een mondmasker verplicht, maar zij willen natuurlijk ook wel een leuk exemplaar. We hebben de maskers in de kleur zwart en wit en bedrukken ze met logo’s waarvan ook toestemming van de eigenaar is (dus niet zo maar een Gucci logo) en teksten die ze leuk vinden.”

‘De dierenambulance heeft ook al bedrukte mondkapjes van ons’

En wat voor Mirjam en Rene als leuke hobby begon, groeit uit tot veel interesse bij andere dorpsgenoten. “We plaatsten de foto’s van de mondkapjes op Facebook en daardoor groeide het uit. Vrienden vragen om een mondkapje en ook bedrijven komen nu bij ons terecht. Zo hebben we ook al voor de dierenambulance en visrokerij mondkapjes bedrukt.”

Benauwdheidsklachten en astma

Rene, de man van Mirjam, heeft astma en krijgt het daardoor sneller benauwd met een mondkapje op. “We hebben polyester kapjes in plaats van stof. Deze zijn veel dunner en makkelijker om te ademen. Ook zitten ze een stukje verder van de mond af, waardoor je niet steeds de stof tegen je gezicht aanvoelt. En dat zorgt voor minder benauwdheidsklachten.”

Tekst gaat door onder de foto.

Witte bedrukking

Het unieke van het mondmasker dat Mirjam maakt, is dat er ook in wit gedrukt kan worden. “Dat zie je vrijwel nergens, want probeer maar eens op zwart papier wit af te drukken. De meeste printers hebben die mogelijkheid niet. Daar zijn wij toch wel uniek in. Daarnaast slijt de bedrukking vrijwel niet. We gebruiken een laserprinter, vervolgens komt er een lijmlaag overheen en tot slot een beschermingslaag. Ook bij de varianten van mijn kinderen, of de t-shirts die wij van hen bedrukken, blijft het logo of de tekst goed op het kledingstuk.”

Kinderkapjes

Naast de tieners in huis, lopen er ook nog twee kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar rond. “Zij hoeven helemaal geen mondkapje te dragen, maar dat vinden ze wel leuk. Dat mag dan ook van ons, dus hebben we ook kleinere maatjes gemaakt voor kinderen. Deze zijn van stof en met elastiek. Zij hoeven ze namelijk officieel niet te dragen, dus dit is alleen als ze dat zelf graag willen dragen.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Mondmaskers voor volwassenen en kinderen ermelo harderwijk putten
Mondmaskers voor volwassenen en kinderen. Foto: Mirjam Kannegieter Schuur

Hup in de wasmand

Als de kinderen zijn uitgespeeld met de mondkapjes, of als je ze zelf eenmaal hebt gedragen, is het het beste om na het dragen je kapje in de wasmachine te doen. “Je kan onze mondkapjes met bedrukking wassen op 40 graden. Zestig mag ook, maar op veertig werkt het ook goed. Het is een dunne stof.” Wil jij ook een mondmasker met logo of tekst? Dan kost dat vijf euro per stuk en je kan ze bestellen via de persoonlijke Facebookpagina van Mirjam of Rene.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Randmeerders

Ga naar “De leukste, grappigste en mooiste verhalen uit Harderwijk, Ermelo en Putten”

De leukste, grappigste en mooiste verhalen uit Harderwijk, Ermelo en Putten

In Frankrijk, Harderwijk Nederland
Ga naar “Dit Harderwijkse lied gaat over onze Hanzestad: ‘Een stad met allure’”

Dit Harderwijkse lied gaat over onze Hanzestad: ‘Een stad met allure’

Harderwijk harderwijks lied van harderwijk nummer
Ga naar “Nienke heeft een bijzondere hobby: ‘Popeye gaat óveral mee naar toe’”

Nienke heeft een bijzondere hobby: ‘Popeye gaat óveral mee naar toe’

Nienke Bot en haar Popeye en Olive figuurtjes.

In onze gids