Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maandagavond op tv: Harderwijkers betalen torenhoge energierekeningen

Door Nicole Berkouwer 24 februari 2020

Wat de energiekosten gemiddeld van de Nederlanders is, kunnen we uitrekenen, maar dat de Harderwijkers extreem veel betalen, dat is nieuw! Televisieprogramma Radar gaat op onderzoek.

Aflevering gemist? Onderaan dit bericht staat de video.

Het televisieprogramma Radar geeft een kritische kijk op consumentenzaken. In de uitzending van maandag gaat het over Harderwijkers die een veel te hoge energierekening betalen, over een stofzuigertest en kantoorverlichting. Maar wij zijn natuurlijk het meest geïnteresseerd in die hoge energiekosten.

Harderwijkers betalen torenhoge energierekening

Op de website is al te lezen waar de uitzending over gaat: “Bewoners van een appartementencomplex in Harderwijk kampen met extreem hoge energierekeningen. Het gaat om 22 eenkamerappartementen, waaronder 6 sociale huurwoningen. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn uitgerust met een warmtepompboiler, die voor warm water moet zorgen en de vloerverwarming regelt. Iedereen heeft een eigen pomp, die in de berging staat. Er lijkt iets mis te zijn met het warmtepompsysteem, maar niemand komt erachter wát precies. Sommige bewoners hebben een verbruik dat gelijk staat aan een 12-persoonshuishouden, terwijl ze er in hun eentje wonen. De energierekening blijft maar oplopen en de verhuurder laat het afweten. Maandag zit de klantmanager van het verhuurbedrijf in de studio.”

Radar geeft een kritische kijk op consumentenzaken. Het televisieprogramma met Harderwijk in de uitzending is op maandagavond 24 februari om 20.30 uur op NPO1 te zien bij de AVROTROS.

Lees ook:

Harderwijk tv

Heb jij Harderwijk (eer)gisteren op tv gezien?

Leuk! Op zondag 11 augustus en maandag 12 augustus kwam onze prachtige Hanzestad Harderwijk op tv. H...
Nachtdieren in Putten

Terugkijktip! Ryanne kwam met haar programma Nachtdieren in Putten

In het holst van de nacht gebeuren de meest bijzondere dingen. Ryanne van Dorst gaat in haar program...

adv.