De Ermelose Olav Pranger schreef het boek ‘Nooit meer dik’

Olav Pranger in de boekenwinkel van Riemer & Walinga.
Olav Pranger in de boekenwinkel van Riemer & Walinga.

De Ermelose Olav Pranger schreef een boek. “Nooit meer dik is mijn eerste, maar wellicht niet mijn laatste boek.”

Een papieren boek om lekker doorheen te bladeren, dingen op te schrijven, even weg te leggen en weer uit de kast te pakken. Het boek ‘Nooit meer dik‘ kwam op 8 januari 2020 uit. Olav Pranger is de schrijver: “Het is mijn missie om andere mensen lekker in hun vel te laten zitten.”

Olav Pranger

Olav heeft een eigen sportschool in Ermelo en helpt mensen ook bij het psychologische probleem. De Ermeloër was ooit 20 kilo te zwaar. Hij paste zijn leefstijl aan en zit nu lekker (strak) in zijn vel. “De helft van de Nederlanders is te zwaar, de andere helft is niet fit. Eigenlijk kan je wel zeggen dat maar een klein deel van de mensen écht gezond is, door een regelmatig slaappatroon, gezond eten en bijvoorbeeld sporten. Terwijl dat wel heel belangrijk is, want het is toch je lichaam.”

Proces

Hij besloot zijn ervaringen te delen in een boek. “Ik heb iets met boeken en vind het fijn om daar ook aantekeningen en krabbels in te maken. Daar was de liefde voor boeken dus eigenlijk al. Voor ik het wist, was ik mijn gedachtes op papier aan het zetten.”

In januari 2018 begon Olav met schrijven, maar nu ligt zijn boek dan toch echt in de winkel. “Het was een enorm proces voordat hij daadwerkelijk gedrukt werd. Grote uitgeverijen haakten vaak af, omdat ik (nog) geen bekende Nederlander ben. Met uitgeverij Gopher in Harderwijk was een klik en zij geloofde in het boek. Het manuscript werd aangepast en de redacteur ging aan de slag. Het eindresultaat is iets waar ik trots op ben.”

Belangrijkste tip uit het boek

Het boek bevat recepten, wijsheden, tips en is een praktisch werkboek waarmee je zelf aan de slag kan. “De belangrijkste tip uit het boek is wel dat je jezelf op nummer 1 moet zetten. Je leert door de opdrachten in het boek de relatie met jezelf aan te gaan en daarbij, ook in het belang van anderen, jezelf als prioriteit te stellen.”

Olav geeft nog aan dat het belangrijk is om je niet te laten afleiden van je doel. “Je kan alles bereiken wat je wilt, alleen soms heb je een beetje hulp nodig!”

Het boek is te koop bij o.a. Riemer & Walinga in Ermelo, maar ook in de sportschool van Olav (Get Healty) of via bol.com.

Lees ook:

  • Familiebedrijf Riemer & Walinga: ‘De passie voor boeken zat er al jong in’

    Boekhandel Riemer & Walinga is een begrip in Ermelo en ver daarbuiten. Het familiebedrijf bestaat volgend jaar in de maand...

    Boekhandel Riemer & Walinga in Ermelo zeven zussen wereldprimeur
  • 7 x sportscholen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Meer in deze categorie

Randmeerders

Ga naar “De leukste, grappigste en mooiste verhalen uit Harderwijk, Ermelo en Putten”

De leukste, grappigste en mooiste verhalen uit Harderwijk, Ermelo en Putten

In Frankrijk, Harderwijk Nederland
Ga naar “Dit Harderwijkse lied gaat over onze Hanzestad: ‘Een stad met allure’”

Dit Harderwijkse lied gaat over onze Hanzestad: ‘Een stad met allure’

Harderwijk harderwijks lied van harderwijk nummer
Ga naar “Nienke heeft een bijzondere hobby: ‘Popeye gaat óveral mee naar toe’”

Nienke heeft een bijzondere hobby: ‘Popeye gaat óveral mee naar toe’

Nienke Bot en haar Popeye en Olive figuurtjes.

In onze gids