Advertentie wordt geladen…

Bijzonder: 20 x Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren die een lintje ontvangen

Twintig inwoners uit Harderwijk, Ermelo en Putten ontvangen op maandag 26 april lintje. Zij krijgen een Koninklijke onderscheiding tijdens de welbekende lintjesregen. De uitreiking is net als vorig jaar in aangepaste vorm, vanwege de coronamaatregelen.

Advertentie wordt geladen…

Laatste update maandag 30 april 10.35 uur

Een kleine ceremonie met lovende woorden van burgemeester Harm-Jan van Schaik (Harderwijk), Henk Lambooij (Putten) en Dorine Burmanje (Ermelo). De lintjesregen was in een aangepaste vorm.

Lintje tijdens lintjesregen in Harderwijk

Wij mogen de volgende negen Harderwijkers, vijf Ermeloërs en zes Puttenaren alsnog feliciteren met deze symbolische erkenning voor hun inzet in Harderwijk, Ermelo en Putten. We beginnen in Harderwijk waar deze Harderwijkers een lintje ontvingen.

Mevrouw Gerda Camron (71) ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange enthousiaste inzet als vrijwilliger bij de Stichting Teeifuka, de nationale vereniging de Zonnebloem, Het vakantiebureau.nl en bij Stichting Inloophuis De Parasol te Ermelo.

Mevrouw Elly van Dasler (84) werd Koninklijke onderscheiden voor haar grote zorg en betrokkenheid bij de medemens in binnen- en buitenland. Onder meer de Hervormde gemeente (Bethelkerk), Verpleeghuis Sonnevanck, KWF Kankerbestrijding maar ook Stichting Hulp Oost Europa en De Herbergier in Hellevoetsluis mochten en mogen op haar actieve inzet als vrijwilliger rekenen.

De heer Henk Fijnenberg (71) zet zich trouw en volhardend al meer dan 40 jaar als vrijwilliger in voor de evangelische boekhandel Sjemen en de Stichting Opwekking. Ook de Christengemeente Sefanja, kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen en KWF Kankerbestrijding kunnen al vele jaren op hem rekenen. Zijn inzet is gewaardeerd met een Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw Wiesje Hijink (82) is met een Koninklijke Onderscheiding gewaardeerd voor haar vrijwilligerswerk bij Asielzoekerscentrum Mooi Veluwe te Putten, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, de Baptistengemeente Harderwijk, de Christelijke blindenbibliotheek en haar inzet als roofvogelspotter bij Staatbosbeheer Flevoland.

Mevrouw Anneke Hurkmans (73) is al 56 jaar actief en op verschillende manieren betrokken bij de Christelijk Gereformeerde Kerk De Zaaier, was vrijwilliger bij cadeauwinkel Piekado en zet zich in voor Verpleeghuis Sonnevanck en de Werkgroep Recreatie Lichamelijk Gehandicapten. Haar trouwe inzet is met een Koninklijke Onderscheiding gewaardeerd.

De heer Wouter Kleermaker (76) ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange trouwe inzet als scriba en ouderling bij de Hervormde gemeente in Harderwijk en in Hierden. Ook is hij nauw betrokken bij de mannenvereniging ‘Onderzoekt de Schriften’. En hij was 15 jaar vrijwilliger bij de Bedrijfsbescherming PTT.

Mevrouw Matty Moggré (71) heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt in Harderwijk als voorzitter en bestuurslid van vele stichtingen en verenigingen. Zoals de Historische vereniging Herderewich, Stichting Historisch Kenniscentrum Harderwijk en Stichting Joods Erfgoed Harderwijk. Daarnaast is zij ruim 50 jaar als vrijwilliger actief betrokken bij de Nederlands Gereformeerde Kerk te Ermelo en zet ze zich als mantelzorger in. Haar tomeloze inzet als vrijwilliger en bestuurder in vele facetten van de samenleving zijn met een Koninklijke Onderscheiding gewaardeerd.

Mevrouw Ellen Venema (67) werd Koninklijk onderscheiden voor haar zeer langdurige en gepassioneerde inzet voor vermiste en gevonden huisdieren als meldpunthouder Harderwijk e.o. van de Stichting Amivedi. Ook is zij enkele jaren gastvrouw bij het Stadsmuseum.

De heer Ron Visser (61) is Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond, sectie worstelen. Hij werd na zijn actieve worstelcarrière nationaal scheidsrechter. In 1999 trad hij toe tot het internationale scheidsrechterskorps. Hij is coördinator van het internationale grenslandtoernooi en is lid van de scheidsrechterscommissie worstelbond. Hij is tevens medeoprichter van Worstelvereniging Goliath te Almere en de Worstelvereniging Kratos te Almere.

De Harderwijkse burgemeester heeft acht inwoners een lintje overhandigd in de Plantagekerk. Dat gebeurde tijdens vier kleinschalige en aangepaste bijeenkomsten. Mevrouw Moggré werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In Maarssen werd een inwoner van Harderwijk, de heer Visser, door burgemeester Ap Reinders van de gemeente Stichtse Vecht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De overige mensen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lintjesregen in Ermelo

Lintjesregen in Ermelo. Foto gemeente Ermelo

De heer P. de Ridder (78) was tot in 1998 werkzaam bij Woninginrichting Buis in Baarn,  Vrijwilliger en hulpkoster bij de Open Kerk van de Immanuelkerk Ermelo. Momenteel is hij nog actief als vrijwilliger en hulpkoster bij de Open Kerk van de Immanuelkerk Ermelo. Daarnaast is hij nog assistent (bhv’er, geluidsman, gastheer) van werkgroep Ouderenontmoetingsgroep van de Immanuelkerk in Ermelo. De ontmoetingsbijeenkomsten vinden gemiddeld drie keer per jaar plaats in een kerkzaal.

Mevrouw J. de Ridder – Groothuis (77) had na haar huwelijk geen betaalde functie, maar was zeer actief in de gemeenschap.

Van 1980 tot 1990 was zij bestuurslid van het Provinciaal Bestuur van de Gereformeerde Vrouwenbond in Gelderland. Zij is ook een periode vicevoorzitter geweest. Zij bezocht ook vergaderingen van verschillende vrouwengroepen uit de regio en heeft zich ingezet voor de samenwerking met hervormde en Lutherse vrouwen. Daarnaast deed mevrouw De Ridder nog veel meer activiteiten, maar is zij momenteel zorgvrijwilliger en helpt ze bij hand-en-spandiensten bij de Willem Holtrop Hospice.

Mevrouw R.A.J. Bakker Zomer (65) werkt als onderwijsassistent en stage-coördinator bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Zij bouwde een breed netwerk op, dat elk jaar een groot aantal stageplaatsen voor de beroeps- en de maatschappelijke stages oplevert. Ook toen de wettelijke regel voor de maatschappelijke stage verdween, heeft zij zich ingezet om het een volwaardige plek te geven binnen de school. Ze organiseert en wordt benaderd voor goede doelen activiteiten, waaraan zij leerlingen koppelt. Daarnaast helpt ze mee met de kerk, zit ze bij Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK) en doet ze nog veel meer vrijwilligerswerk.

Mevrouw N, Overkamp (53) richtte in 2007 samen met haar partner de onderneming ZebraBlauw tekst&beeld op. Zij ontwerpen logo’s, brochures en schrijven teksten. Ook geven zij sinds 2013 elk kwartaal de glossy Puur&Persoonlijk uit. Een magazine over rouw, troost en herinneringen. In de aanloop naar dit magazine organiseerde zij in 2010-2013 herinneringsbijeenkomsten met muziek, poëzie en beeldende kunst. Sinds 2010 is ze parttime werkzaam als educatief medewerker bij het Museum Het Pakhuis te Ermelo (museum). Zij startte in 2013 samen met haar partner de digitale krant ErmeloVanNu op en in 2019 de onderneming CrossMedia Ermelo.

De heer D.C.C. Andreae  (78) was tot aan zijn pensioen eigenaar van de snackbar Onder de Linde in Ermelo. Hij is medeoprichter van VolGas in Ermelo en doet tot op de dag van vandaag nog aan veel activiteiten mee.

Hij is vrijwilliger bij de voetbalvereniging DVS’33 Ermelo (1500 leden). Hij deed de catering en was lid van de onderhoud- en schoonmaakploeg. Sinds 2015 bezorgt hij elke twee weken de wedstrijdaankondigingen bij de lokale winkeliers.

Sinds 2008 vrijwilliger bij de Stichting Centrum Management Ermelo, voorheen de Ondernemersvereniging Ermelo (120 leden). Hij verspreidt de mailings en de posters voor de evenementen en helpt bij de activiteiten.

Ook sloot hij zich in 2008 aan als vrijwilliger bij de Oranjevereniging Ermelo (100 leden). Hij helpt bij de activiteiten rondom Koningsdag en dodenherdenking en is verkeersregelaar bij het jaarlijkse bierfeest.

Vanaf 2010 is hij vrijwilliger bij de VVV te Ermelo. In de zomerperiode is hij verkeersregelaar tijdens de braderieën en bezorgt elke maand de evenementenkalender bij de winkeliers.

Daarnaast is hij vrijwilliger bij de VVD, afdeling Ermelo. Hij ondersteunt betrokkenen bij de verkiezingscampagnes en denkt actief mee tijdens de vergaderingen en bijeenkomsten.

In 2013 werd hij vrijwilliger bij de IJsclub De Kanovijver te Ermelo (200 leden). In de zomerperiode is hij kanomeester voor vier tot zes dagdelen per week. Hij begeleidt de recreanten bij in het in- en uitstappen van de kano’s. Daarnaast maakt hij schoon en helpt hij in de winter bij het schaatsen.

En als je dan toch al bij de ijsclub zit, kan je in 2019 ook wel aan de bak als vrijwilliger bij Stichting IJs in Ermelo. De stichting plaatst in de winterperiode een kunstijsbaan in het centrum van het dorp. Hij helpt dan als ijsmeester en houdt het toezicht op de baan.

Lintje tijdens lintjesregen in Putten

lintje harderwijk ermelo putten lintjesregen
Lintje ontvangen in Putten. Foto Stephanie Jansen

Mevrouw W.M.C. (Ineke) van Beek-Renes (12-04-1948) en de heer W. (Wim) van Beek (18-02-1947)

Wim en Ineke hebben zich sinds 1981 tot de dag van vandaag met veel passie vrijwillig ingezet voor verschillende organisaties in Putten en doen dat nog steeds. In 1981 kwam het echtpaar in Putten wonen en zij schreven zich beiden als vrijwilliger in bij het comité intocht Sinterklaas en bij het comité Avondvierdaagse Putten. In 1985 hebben ze zich aangesloten bij de vrijwillige verkeersregelaars in Putten.

Voor de intocht van Sinterklaas regelt Ineke alles op het gebied van de kleding van Sinterklaas en de pieten. En Wim zorgt voor de vrijwilligers, de boot, de route en verkeersplanning, pepernoten, muziekkorpsen en meer.

Voor de avondvierdaagse fixt het duo de looproutes, verkeersregelaars, inschrijvingen, controleposten, medailles, vlaggen en de organisatie van het defilé op de laatste wandeldag.

Tot slot zijn Ineke en Wim als vrijwillige verkeersregelaars aanwezig bij de grote evenementen in Putten en omgeving, zoals: Koningsdag, De Veluwe Wandeltocht in Nijkerk, MTB Ermelo, Putten Power Run en evenementen van voetbalvereniging SDC Putten.

Mevrouw A.J.M. (Ariëtte) van Kempen (01-06-1953)

Mevrouw A.J.M. (Ariëtte) van Kempen uit Putten zette zich naast haar zorgtaak als verloskundige onder meer in voor de begeleiding van ouders na een stille geboorte. Daarbij heeft zij gezorgd voor het zogeheten immaturenveldje met gedenkmonument voor de stil geboren kinderen in Putten. Verder deed zij veel klussen voor ouders die hulp nodig hadden en was zij dikwijls mantelzorger voor baby’s en kinderen die dat nodig hadden. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ariëtte heeft vanaf 1978 tot heden enorm ingezet als vrijwilliger en mantelzorger. Vele uren per week staat zij klaar voor haar medemens. Wie in Putten een kindje heeft gekregen kent Ariëtte en weet hoeveel extra’s zij naast haar werk als verloskundige (ruim 40 jaar) heeft gedaan. Zo stelt ze haar huis open voor mensen die dit nodig hebben en ze kookt, wast en strijkt als het in een gezin even niet lukt.

Vanaf 1997 tot 1999 is mevrouw Van Kempen mantelzorger geweest voor Tim, een jongetje met een meervoudig beperking, die volledig afhankelijk was van hulp. Vanaf 2000 tot heden is Ariëtte mantelzorger – en inmiddels ook mentor – van Zinzi, een meisje met een meervoudige beperking en volledig afhankelijk van hulp. Mevrouw Van Kempen is ook mantelzorger geweest voor haar vader, moeder, zus, vriendinnen en mensen in crisissituaties.

Vanaf 2004 tot heden is Ariëtte ouderling en kerkrentmeester bij de Andreaskerk in Putten. In de periode 2009-2014 is ze lid geweest van de organisatie Clinic Hidi Ethiopia, waar ze verloskundigen begeleidde met hun werk in Ethiopië.

De heer J. (Jan) Maase (06-12-1958)

Jan zet zich vanaf 2002 in als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging, afdeling Putten. Als voorzitter van de vereniging probeert hij iedereen te motiveren, zodat het verenigingswerk blijft bestaan.

Daarnaast verzorgt Jan, als EHBO instructeur, elk jaar een nieuwe basiscursus EHBO, zodat zoveel mogelijk inwoners van Putten opgeleid worden tot gecertificeerd EHBO-er. Ook post Maase bij diverse evenementen en staat hij altijd klaar voor iedereen die hulp nodig heeft.

Mevrouw C. (Corrie) van Nieuwenhuizen (20-04-1962)

Corrie zet zich sinds 2011 in als mantelzorger voor haar moeder (ruim 130 uur per week).

Omdat dit nog geen 20 jaar is, komt mevrouw Van Nieuwehuizen volgens het vademecum niet in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Daarom beroept de burgemeester zich op artikel 4.6 Mantelzorgers en dan de alinea: “afwijkingen van de 20 jarentermijn zijn mogelijk op basis van maatwerk, mits de onderbouwing daartoe voldoende aanleiding geeft.” Dus gelet op de hoeveelheid uren (ruim 130 uur per week) waarin mevrouw Van Nieuwenhuizen voor haar moeder zorgt ontvangt zij de onderscheiding.

Bij haar werkgever (de gemeente Putten) heeft mevrouw Van Nieuwenhuizen aangepaste werktijden, zodat zij altijd in de ochtend, tussen de middag en aan het eind van de dag haar moeder kan verzorgen.

Mevrouw Van Nieuwenhuizen heeft haar sociale leven opgegeven om voor haar moeder te zorgen: 7 dagen per week en bijna 24 uur per dag.

Mevrouw M.J.M. (Marga) van Weelden-Hulshof (19-04-1952)

Zij is Officier in de orde van Oranje-Nassau. Gelet op haar nationale en internationale inzet voor de wetenschap en het zoveel meer doen dan van een apotheker verwacht wordt, ontvangt mevrouw Van Weelden namens de koning de versierselen die horen bij deze hoge onderscheiding.

Mevrouw Van Weelden heeft zich gedurende haar gehele carrière onderscheiden van haar collega’s. Ze blinkt uit op vele fronten. Zij is wetenschappelijk ingesteld en is een sterke organisator en motivator. Ze denkt “out of the box”. Alle bijzondere prestaties en al haar activiteiten komen terug in de aanbevelingsbrieven.

In het kader van Farmaceutische patiëntenzorg heeft Marga als initiatiefnemer, inspirator én grote motor een belangrijke bijdrage geleverd aan de Proeftuin Ermelo (een project van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Marga heeft zich geruime tijd bekwaamd in de farmacogenetica, een tot voor kort onbekend vakgebied. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit vakgebied; haar onderzoek heeft er mede toe geleid dat farmacogenetica nu toegepast wordt in de patiëntenzorg. Mede hierdoor is Nederland de laatste jaren toonaangevend geworden in de internationale wereld op het gebied van de farmacogenetica.

Van 1994 tot 1998 was ze bestuurslid van het departement Utrecht van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Van 1998 tot 2000 was zij voorzitter van de KNMP. Daarna vervulde ze van 2001 tot 2004 de functie van bestuurslid van de KNMP (landelijk) en van 2004 tot 2008 de rol van voorzitter van de KNMP (landelijk).

Van 2009 tot 2013 was mevrouw Van Weelden lid van de Raad van Commissarissen van Mediq. Als actief bestuurder op nationaal als internationaal niveau heeft ze diverse eervolle vermeldingen en prijzen ontvangen. De werkzaamheden – op zoveel verschillende maatschappelijke gebieden – zijn exceptioneel.

Vorig jaar werden er in totaal zestien inwoners uit onze drie gemeenten verrast met een lintje.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram of Facebook.

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Kermis in Putten gaat door en dit wil je daarover weten”

Kermis in Putten gaat door en dit wil je daarover weten

kermis harderwijk putten 2021
Ga naar “Zomervakantie! 7 x gratis activiteiten in Harderwijk, Ermelo en Putten met kinderen”

Zomervakantie! 7 x gratis activiteiten in Harderwijk, Ermelo en Putten met kinderen

zomervakantie
Ga naar “Oren dicht: hier ervaar je geluidsoverlast begin augustus in Putten, Ermelo en Harderwijk”

Oren dicht: hier ervaar je geluidsoverlast begin augustus in Putten, Ermelo en Harderwijk

treinen station Harderwijk NS spitstreinen

In onze gids

Ga naar “HEMA outlet Harderwijk”

HEMA outlet Harderwijk

 • Donkerstraat 6
 • Winkelen
 • 10:00 - 17:00
HEMA Outlet in Harderwijk aan Donkerstraat 6

Nu geopend

Ga naar “Pitch&Putt Strand Horst (Ermelo)”

Pitch&Putt Strand Horst (Ermelo)

 • Palmbosweg 4
 • Vrijetijd en uitgaan
 • 10:00 - 18:00
pitch&putt strand horst ermelo golf footgolf veluwe

Nu geopend

Ga naar “Mission Ermelo”

Mission Ermelo

 • Stationsstraat 82-A
 • Winkelen
 • 09:30 - 17:30
ermelo winkels shop lokaal

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “PHILIPS stofzuiger FC8241/09 € 69,99”

PHILIPS stofzuiger FC8241/09 € 69,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “PHILIPS Volautomatische espressomachine € 249,00”

PHILIPS Volautomatische espressomachine € 249,00

 • Lidl
 • Geldig t/m 27 augustus 2021
Ga naar “Appelsientje, DubbelDrank en Van de Boom 0.75-1 liter van € 3,70 voor € 1,85”

Appelsientje, DubbelDrank en Van de Boom 0.75-1 liter van € 3,70 voor € 1,85

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Pore Perfector € 12,99”

Pore Perfector € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Bestway familiezwembad € 84,99”

Bestway familiezwembad € 84,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 7 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Vrijwilliger Thuisadministratie”

Vrijwilliger Thuisadministratie

 • Stichting Zorgdat
 • Parttime
vacature Vrijwilliger Thuisadministratie

Topper

Ga naar “Managementassistant”

Managementassistant

 • Gewoon Jans BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Sausbereider”

Sausbereider

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Online Marketeer”

Online Marketeer

 • Nutreco
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “.NET Developer”

.NET Developer

 • Nederlandse Expert Groep BV
 • Fulltime/Parttime