Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mevrouw Truitman woont in Boerhaavehof in Harderwijk: ‘Plannen voor kerst zijn er nog niet’

Door Nicole Berkouwer 1 december 2020

Indebuurt wil (eenzame) ouderen een fijne kerst wensen. We brengen dit jaar kaarten bij drie verzorgingshuizen; één daarvan is Boerhaavehof in Harderwijk. Mevrouw Truitman vertelt hoe ze de kerst gaat beleven en hoe corona invloed heeft op haar leven.

Mevrouw Truitman (96) woont pas twee jaar in Harderwijk. “Ik woonde altijd in Rotterdam. Ik heb twee zoons en een dochter. Mijn zoon woont in Harderwijk en omdat ik iets ouder wordt, was het verstandiger om wat dichterbij te komen wonen. Stel dat er dan iets gebeurt, dan is mijn familie dichtbij.”

‘De boulevard geeft veel sfeer’

En zo verhuisde ze naar onze Hanzestad. “Ik kwam mijn eerste jaar in Randmeer te wonen. Dat was echt een hele mooie plek en dichtbij de stad. Ik wandelde zaterdagochtend samen met mijn zoon over de markt en dan dronken we samen een kopje koffie op de Markt in de binnenstad. Maar we liepen ook wel eens een rondje over de boulevard, de sfeer is daar heel gezellig.”

“De verpleegkundigen en het personeel zijn hartstikke aardig.”

Totdat Randmeer ging verbouwen en mevrouw Truitman naar Boerhaavehof verhuisde. “Het is wel even wennen, want hier in de buurt is niet zoveel te beleven. Maar de verpleegkundigen en het personeel zijn hartstikke aardig.”

Repatriëren om 04.30 uur

Het moment dat corona toesloeg weet mevrouw Truitman nog heel goed. “We waren in februari met z’n tienen op vakantie in Gran Canaria. Dat doen we al twintig jaar met de familie en daar geniet ik enorm van. Totdat we ineens moesten repatriëren. Hup terug naar ons vaderland. Om half vijf in de ochtend moesten we weer terugvliegen en eenmaal in Nederland in quarantaine. Ik mocht mee met een familielid zodat ik niet alleen hoefde te zijn en een tijd later kwam ik weer in Boerhaavehof terug”, vertelt ze. Gelukkig is mevrouw Truitman zelf niet besmet geraakt.

Tekst gaat door onder de foto.

boerhaavehof kerstkaarten kerst harderwijk
Boerhaavehof Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Geen filmavonden meer

In het verzorgingshuis zijn in februari twee besmettingen van het coronavirus geweest en verder gelukkig niets. “Ze hebben ook veel maatregelen getroffen. Zo konden we vroeger altijd naar filmavonden, zingen of muziekavonden. Helaas kan dat nu allemaal niet meer. Het enige dat nog wel kan is gezamenlijk avondeten. Er staan dan stippen op de tafel en dat zijn de plekken waar je mag zitten.”

Plannen voor kerst

Als we vooruitkijken naar de kerstdagen is alles nog onzeker. “Normaal ga ik naar mijn zoon op Eerste Kerstdag en op Tweede Kerstdag gaan we met z’n tienen naar Carré. Ik denk niet dat dat doorgaat dit jaar. En het is maar de vraag of er iemand langs mag komen.”

Tekst gaat door onder de foto.

kerstkaartenactie harderwijk stadhuis
Inleverpunt stadhuis Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Stuur een kaartje!

Een eenzame kerst gunnen we niemand, daarom is indebuurt Randmeren bezig met het verzamelen van kerstkaarten voor eenzame ouderen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus een of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar indebuurt. Doe dat vóór zondag 13 december.

Het team van indebuurt zorgt ervoor dat de kaarten bij Boerhaavehof in Harderwijk, De IJsvogel in Ermelo en De Schauw in Putten terecht komen. Om iedereen minimaal 1 kaartje te geven, zijn al tweehonderd kaarten nodig. Klim jij (samen met je klas, kinderen of gewoon zelf) ook in de pen? Inleveren kan bij VVV Ermelo, VVV Putten of het stadhuis in Harderwijk.

Gratis kaartje van Kaartje2go

Hoe lief is dit: in samenwerking met Kaartje2go.nl kan je dit jaar een gratis kaartje versturen! Wacht niet te lang als je gebruik wilt maken van deze actie, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

kerstkaartenactie indebuurt

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...

Ruim 22.000 kerstkaarten voor eenzame ouderen door de kerstkaartenactie

Oproep: Heb jij een kersthuis in Harderwijk, Ermelo of Putten?

Pop de champagne: indebuurt is verkozen tot beste nieuwswebsite van het jaar

adv.