Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ermelose Hester en dochter Iris verblijden de buurt: ‘Samen slaan we ons erdoorheen’

Door Nicole Berkouwer 7 april 2020

De Ermelose Hester Maarseveen creëert van alles. Met haar plakwerk aan het raam maken zij en haar dochter Iris (10) de buurt een beetje blijer. “Sinds het tijdelijk thuisonderwijs zijn we heel creatief bezig.”

Hester heeft nog twee andere kanjers zoals ze deze zelf noemt. “Ik heb een zoon van 16 jaar, onze dochter Iris van 10 en ik draag 1 meisje mee in mijn hart.”

Creatief door thuiswerken

Door de coronacrisis is iedereen verplicht om thuis te werken, mits je een vitaal beroep hebt. “Momenteel zijn we aan de slag gegaan met thuisonderwijs. Daardoor merk ik dat de creativiteit veel meer gaat stromen.”

Hart onder de riem steken

Hester helpt haar dochter Iris met huiswerk en haar opdrachten. “Zo hebben we iets gemaakt voor de leerkrachten van de Koningin Julianaschool om ze een een hart onder de riem te steken. We hadden er paaseitjes bij gedaan, maar helaas mag dit even niet. Toen verzonnen we iets wat veel toffer is.”

‘Ik denk dat ik een verborgen talent heb ontdekt’

Gelukspotje

De twee gingen aan de slag. “We maakten een kleine weckpot, dat is zo’n glazen voorraad potje. Daar hingen we een blauw houten hartje aan met de tekst ‘gelukspotje’. Hier gaan roze en blauwe vierkante kaartjes in waar positieve teksten op staan. We hebben bijvoorbeeld de tekst ‘In elke dag zit een klein feestje’ ingevuld. Op de lege kaartjes kunnen de leerkrachten zelf iets schrijven waar ze blij van worden. Als de docenten een minder happy gevoel hebben, openen ze de weckpot en lezen ze een positief kaartje. Zo voelen ze zich weer wat beter.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Gelukspotje van Hester Maarseveen en dochter Iris.
Foto Hester Maarseveen
Foto Hester Maarseveen Ermelo berenjacht
Hester Maarseveen en dochter Iris voor hun creatie. Foto: Eigen foto

Helpen

Ook doet Hester mee aan vele acties om de coronatijd door te komen. “We hebben meegedaan aan de stoepkrijt challenge om de buurt meer kleur te geven, maar doen ook mee aan de berenjacht. Zo slaan we ons er samen doorheen ”

Verborgen talent

Ook Hester voelt zich goed. “Op het moment bruis ik van de ideeën, waar dit vandaan komt weet ik niet. Het is echt onwijs leuk om te doen. Ik denk dat ik een verborgen talent heb ontdekt. Dus er liggen nog wat ideeën op de plank, zoals een verrassing op het raam in de slaapkamer van Iris.”

Hester is één van de inwoners in Harderwijk, Ermelo en Putten die ook met een klein gebaar het verschil probeert te maken. Ben of ken jij ook iemand die wij in het zonnetje mogen zetten? Mail dan naar [email protected]

Lees ook:

Coronahulp Harderwijk Harderwijkers

Deze Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren doen iets bijzonders voor een ander: ken jij ook zo iemand?

De Harderwijkse Wilco startte in de eerste week van de aangescherpte RIVM-maatregelen een boodschapp...
Talent House Harderwijk Mohamed Yousfi

Harderwijkse Mohamed helpt jongeren in nood: ‘Een dakloze jongen heeft nu een huis’

Mohamed Yousfi (24) is jongerenwerker in Harderwijk. Wanneer jongeren in de penarie zitten, komt hij...
Coronahulp Harderwijk Harderwijkers

Wilco roept Harderwijkers om coronahulp: ‘We kunnen veel betekenen voor anderen nu’

Ben je verkouden, grieperig of behoor jij tot de categorie die niet meer zelf boodschappen kan doen?...

adv.