Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eline werkt bij Brownies&downieS: ‘Ik vind het opruimen en helpen in de bediening heel leuk!’.

Door Nicole Berkouwer 2 juli 2019

Eline van Strien werkt bij Brownies&downieS Harderwijk. Dat ken je vast wel van hun prachtige concept waarin mensen met een beperking als ‘kanjers’ door het leven gaan. Deze week is Eline ‘inwoner van de week’.

Eline is 17 jaar en woont in Ermelo. Elke vrijdag gaat zij naar Brownies&downieS Harderwijk. Haar moeder Claudia heeft geholpen om een leuke baan voor Eline te zoeken. En dat is gelukt! Eline: “Ik vind het leuk om hier te werken.”

Dagindeling

De kanjers werken allemaal op verschillende dagen en tijden. De ene kanjer kan zo een paar dagen werken, terwijl de andere kanjer na een ochtend werken al uitgeput is. Daarom is er voor iedere kanjer een andere week- en dagplanning. Om een duidelijke structuur aan de dag te geven, krijgen de kanjers een dagindeling. Met pictogrammen en tekst worden de taken op kleine geplastificeerde vierkantjes duidelijk op een whiteboard geplakt. Zo weten alle kanjers met wie zij samenwerken en weten zij precies hoe de dag zich zal vullen. Eline: “Vandaag begin ik met de menukaarten schoonmaken, dan mag ik het bestek insteken en daarna even lunchen. Na de lunch mag ik meehelpen in de bediening. Dat vind ik erg leuk!”

Tekst gaat door onder de foto’s. 

Eline van Strien Foto indebuurt Randmeren
Eline van Strien in de bediening Foto indebuurt Randmeren
Kanjer Eline en ondernemer Pernilla. Foto indebuurt Randmeren
Brownies&downieS Harderwijk. Foto: indebuurt Randmeren
brownies en downies harderwijk Foto Indebuurt Randmeren

Brownies&downieS Harderwijk

Bij Brownies&downieS Harderwijk is het pand ook zo ingericht dat de kanjers goed kunnen functioneren. Zo zijn de tafels wat verder uit elkaar, zodat iedereen er goed tussendoor kan lopen. Ook het werken in de bediening is daarop aangepast. Zo zijn er houten, kleine dienbladen waar bijvoorbeeld koffie of thee op wordt geserveerd. Deze hebben aan beide kanten een handvat, zodat de kanjers de bestellingen goed kunnen meenemen. Pernilla, ondernemer van Brownies&Downies Harderwijk: “Dat de kanjers wat vaker moeten lopen omdat het dienblad wat kleiner is, nemen wij en de gasten voor lief. Het belangrijkste is dat het veilig kan en dat de kanjers plezier hebben in het serveren van de bestellingen.”

Daarnaast gebruikt Brownies&downieS veel pictogrammen en kleuren, zoals bij de dagindeling ook duidelijk te zien is wie er werkt en wat zij mogen doen de hele dag. En bij het opnemen van de bestellingen krijgen de kanjers een apart blad mee. Hierop is duidelijk te zien dat de bestellingen op de bestellijsten mag worden aangekruist. Aan de bar voert een werknemer de bestelling in op het tablet. Sommige kanjers kunnen zelfs helpen door de kleurtjes die in het tablet te zien zijn.

Tekst gaat door onder de foto’s. 

Dagindeling op het bord Foto indebuurt Randmeren
Eline met bestellingen opnemen Foto indebbuurt Randmeren
Bestellingen opnemen Foto Indebuurt Randmeren
Brownies&downieS Harderwijk. Foto: indebuurt Randmeren
Brownies&downieS Harderwijk. Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Slogan. Foto: indebuurt Randmeren

Hobby’s

Dat Eline bij Brownies&downieS werkt is op zich niet zo vreemd, Eline houdt erg van eten. Eline: “Ik houd van fruit eten. Ik ben dol op aardbeien, mandarijnen, watermeloen en kiwi’s. Maar ook vind ik het leuk om mama te helpen in de keuken. Dan mag ik meehelpen met de tomaat wassen en de komkommer snijden.” Naast eten vindt Eline het belangrijk om andere dingen te doen: “Buiten spelen vind ik heel leuk, van schommelen word ik heel blij.”

‘Ik kan heel goed buikdansen.’

Sport

Naast het werken bij Brownies&downieS Harderwijk, houdt Eline ook van sport. Eline: “Elke zaterdag ga ik tennissen. Dat doe ik op de camping hier vlakbij. Samen met juf Karin, dat is mijn tennisjuf.” En tennissen is niet de enige sport die zij beoefenend. Eline: “Ik fiets ook vaak met mama. Dan gaan we een rondje om het huis of even een blokje om.” Maar er is ook iets anders waar Eline in uitblinkt. Eline: “Ik houd enorm van muziek en dan vooral K3. Dat vind ik echt súper leuk, want dan kan ik lekker dansen. Wist je dat ik heel goed ben in buikdansen? Ik kan ook heel goed met mijn billen schudden”.

Meedoen?

Ken jij een inwoner uit Harderwijk, Ermelo of Putten die in het zonnetje gezet mag worden? Laat het ons weten, dan komen wij graag langs!

Lees ook:

Pernilla Spijker is ondernemer van Brownies&downieS Harderwijk. Foto: indebuurt Randmeren

Brownies&downieS geopend in Harderwijk, ondernemer Pernilla: ‘Ik gun het deze kanjers’

Pernilla Spijker is pas 23 jaar en heeft in mei 2019 Brownies&downieS Harderwijk geopend. Dat ken je...

Meer over Brownies&downieS Harderwijk ontdekken?

Brownies&downieS Harderwijk

Gesloten09:30 - 17:00

Donkerstraat 27a, Harderwijk

adv.