Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bessel liep een hele marathon: ‘Op de Veluwe is genoeg te zien’

Aangeboden door NN Running Day 13 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Harderwijk, Ermelo en Putten? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Bessel Feenstra (55) deed ook mee: “Ik heb mijn eigen record verbroken en mijn doel gehaald!”

Bessel Feenstra liep op zijn 55e jaar nog een hele marathon. En dat is een enorme prestatie.

NN Marathon Rotterdam

Het was niet de eerste keer dat de Harderwijker meeliep. “Op zondag 8 april 2018 liep ik voor het eerst de hele NN Marathon Rotterdam in 4.48 uur”, vertelt Bessel. “Toen ik het virtuele hardloopevenement NN Running Day voorbij zag komen, wilde ik graag meedoen om mijn tijd van toen recht te zetten.”

‘Ik was ruim een uur sneller’

“Na 14 weken hard trainen en bijna 13 kilo lichter, liep ik zondag 11 oktober 2020 virtueel de NN Marathon Rotterdam. Het was prachtig weer, een beetje fris en ik liep met de ambitie om onder de vier uur te duiken. Door een eigen prachtig uitgezet parcours, is het mij gelukt om mijn tweede marathon ooit te lopen in 3.45 uur.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Bessel Feenstra traint voor de marathon. Foto indebuurt Randmeren

Persoonlijke records verbreken

Dat betekent dat de Harderwijker ruim één uur sneller was, veel kilo’s verloor én zijn doel haalde. “Mijn motivatie om mee te doen aan de NN Running Day was dat het evenement een stok achter de deur was. Ik begon al voor het startschot was gelost en daar klonk Lee Towers. Daarna volgde op de achtergrond de aanmoedigingen via de App van NN Running Day, waardoor het leek alsof je écht werd aangemoedigd.”

Hele marathon over De Veluwe

De route liep niet alleen door Harderwijk, maar besloeg een groot deel van de Veluwe. “Ik maakte mijn kilometers via Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Staverden en Speuld weer terug naar Harderwijk. Het is dezelfde afstand als in Rotterdam, maar hier loop je natuurlijk over een mooi stuk natuurlandschap.”

Tekst gaat door onder de foto.

Nog een rondje

De lange-afstanden-renner is fanatieker dan ooit. “Na zeven jaar hardlopen ontdek ik het plezier van hardlopen. Ik gooide mijn levensstijl om, verbreek mijn eigen persoonlijke records op de halve marathon en loop nu de hele marathon uit in een top tijd.”

‘Stoppen is geen optie’

Deze vlotte Harderwijker heeft tijdens zijn ronde ook een moeilijker moment gehad. “De laatste drie á vier kilometer vond ik wel zwaar. Maar ik sprak mezelf moed in door ‘stoppen is geen optie’ te herhalen. Bij thuiskomst van de NN Marathon Rottterdam hier over de Veluwe, zei ik tegen mijn vrouw: ‘Ik ben er helemaal klaar mee’.

Vooruit, opstaan en doorgaan

Maar een dag later is dat gevoel alweer weg. “Ik voel me nog een beetje stijf, maar het was een hele prestatie. Ik ga nog een halve marathon in Terschelling rennen. En wie weet maak ik er toch wel een hele marathon van”, vertelt Bessel vol trots. Wij feliciteren deze held met zijn progressie en maken een enorme buiging.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.