Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bessel (55) loopt binnenkort een hele marathon: ‘Ik voel me fitter dan ooit’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot rennen over het Beekhuizerzand, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in Harderwijk, Ermelo en Putten meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Bessel Feenstra (55) rent mee met de hele NN Marathon Rotterdam: “Supergaaf om nu toch te kunnen lopen.”

“Zeven jaar geleden begon ik met hardlopen”, vertelt Bessel. “Ik was een echte bourgondiër. In 2018 rende ik de NN Marathon Rotterdam in iets meer dan vier uur. Ik had een slechte voorbereiding en het was loeiheet die dag. Toen ik deze virtuele editie van de NN Marathon Rotterdam voorbij zag komen, wilde ik dolgraag meedoen om mijn tijd van de vorige keer recht te zetten.”

Minder voorbereidingstijd

Normaliter doet Bessel mee aan de Berenloop in november op Terschelling. “Helaas ging die nog niet door, maar deze NN Running Day wél. Omdat het al op 11 oktober plaatsvindt, is mijn trainingsschema wat korter. In plaats van 18 weken voorbereiding, moet ik het nu doen met 14 weken voorbereidingstijd.”

Voel me zó goed

Bessel is niet alleen door de tijdsdruk fanatiek. “Hardlopen brengt mij zoveel. Ik voel me veel lekkerder nu! Het zorgt voor verbetering van je geestelijk welzijn, maar ook voor je mentale weerbaarheid. Bovendien ben ik in tien weken tijd ruim tien kilo afgevallen. Ik voel me fitter en ren veel sneller. De mooiste plek om hard te lopen is natuurlijk de Veluwe. Langs het Beekhuizerzand, Ermelosche Heide, door de bossen wilde zwijnen of herten spotten tijdens het rennen: er is genoeg moois om te zien.”

Tekst gaat door onder de foto.

NN Marathon Running Day
Bessel Feenstra traint voor de marathon. Foto indebuurt Randmeren

Rennen over de Veluwe

Via de app van NN Running Day kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn. “Je mist nu natuurlijk de aanmoedigingen van het publiek en de sfeer langs de kant. Door de app kan je het gevoel krijgen dat je omringd wordt door het volk. Ik loop op zondag 11 oktober via Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Staverden en Speuld weer terug naar Harderwijk, met dezelfde afstand als in Rotterdam.”

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Bessel – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11e gebruik kunt maken van de app. In de app vind je ook de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.