Cozas in Harderwijk gaat dicht: ‘Corona zorgt voor financiële tegenslag’
Het modewinkeltje Cozas in de binnenstad van Harderwijk sluit definitief de deuren. Eigenaresse Marloes vertelt: "Ik stop voordat de crisis...
2020 was voor veel mensen een onstuimig jaar: de coronacrisis veranderde ons leven ingrijpend en veel ondernemers vechten om het hoofd boven water te houden. Toch valt het aantal faillissementen mee. In veel delen van het land gingen aanzienlijk minder bedrijven op de fles dan in 2019. Zoveel bedrijven gingen failliet in Harderwijk, Ermelo en Putten in 2020.
Volgens het CBS hebben de lage cijfers te maken met de steunmaatregelen van de overheid. Daardoor blijven bedrijven mogelijk wat langer overeind.
Vorige week maakte het CBS al bekend dat het totaal aantal faillissementen in Nederland vorig jaar uitkwam op 2,7 duizend. Dat zijn er ruim vijfhonderd minder dan in 2019 en bovendien het laagste aantal in twintig jaar tijd. In de Hanzestad gingen vorig jaar 7 bedrijven failliet. In 2019 waren dit er 12.
In Ermelo zijn in totaal zes bedrijven failliet en dat is er één meer dan in 2019. In Putten is het aantal faillissementen gelijk gebleven ten opzichte van 2019. In beide jaren waren er twee bedrijven failliet verklaard.
Op het kaartje hieronder zie je hoeveel bedrijven er in andere gemeenten failliet gingen vorig jaar:
Tekst loopt door onder het kaartje.
De verwachting is dat er dit jaar flink meer bedrijven failliet zullen gaan. Bank ING schat dat er dit jaar 40 procent meer bedrijven op de fles gaan, schrijft Trouw. Dat komt doordat de crisis voor sommige sectoren met vertraging doorwerkt, en ook doordat het überhaupt even duurt voor een bedrijf in moeilijkheden door een rechter failliet verklaard kan worden.
Eerder maakten we op indebuurt een kort berichtje over deze zaken die verdwenen uit het stadsbeeld:
Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.
In onze gids
Nu geopend
Nu gesloten
Nu gesloten
Populaire rubrieken